شناسهٔ خبر: 70319942 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

وزیر فرهنگ:

نمایش عروسکی بستری برای گفت‌وگو و نقد درباره مفاهیم و پدیده‌های متعدد است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به بیستمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران-مبارک گفت: نمایش عروسکی سابقه‌ای دیرین در جهان و ایران دارد؛نمایش عروسکی امکان گسترده گفت‌وگو و نقد درباره مفاهیم و پدیده‌های متعدد و مختلف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در پیامی به بیستمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک اظهار کرد: عروسک‌ها جهان بی‌مرزی دارند؛ بعد از هزاران سال که عروسک‌های سفالی و چوبی با هنر دست مردمان باستان، ابزاری برای نیایش و نمایش و بیان اندیشه‌های آنان بود، هنوز هم عروسک‌ها روایتگر انسان دردمند و هنرمندند.

وی افزود: عروسک و نمایش عروسکی حیطه‌ای کهن و فراگیر در ارتباط انسان با اشیاست و با جامعه و باورها و آرزوهای انسان نیز همزاد است؛ عروسک‌ها متأثر از شرایط اجتماعی و فرهنگی ساخته می‌شوند و این به معنای بازتولید اندیشه‌های اصیل انسان است، امروز نیز در همه دنیا، عروسک‌های گاه ساده، می‌توانند دنیایی پر از رمز و راز و شگفتی و شادی و نشاط را در عین اندیشه‌ورزی در نمایش‌های عروسکی به بیننده منتقل کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: عروسک‌های به‌ظاهر بی‌جانِ نمایش‌ها، چنان در دستان عروسک‌گردان‌ها جان می‌گیرند که با کودک و بزرگسال ارتباطی عمیق برقرار می‌کنند و امکانی تازه و گسترده را در نقد و گفت‌وگوی اجتماعی فراهم می‌آورند؛ نمایش عروسکی سابقه‌ای دیرین در جهان و ایران دارد، نمایش عروسکی امکان گسترده گفت‌وگو و نقد درباره مفاهیم و پدیده‌های متعدد و مختلف است.

صالحی گفت: زبان و بیان نمایش عروسکی، غم و شادی، امید و حسرت، اشک و لبخند، خاطره و رؤیای انسان‌ها است؛ نمایش عروسکی ایران با سابقه‌ای دیرین و درخشان بر نمایش عروسکی دیگر کشورها تأثیر گذاشته و از آن‌ها نیز تأثیر گرفته و اوج و فرودهایی را از سر گذرانده است.

وی یادآور شد: جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک، رویدادی است که ارتباط و تعامل‌های گوناگون را به نمایش می‌گذارد، عروسک‌ها با هر خاستگاه و زمینه اجتماعی و فرهنگی و با هر زبان و بیان، بستر گفت‌وگو درباره آسمان آبی کودکان جهان است؛ جشنواره تئاتر عروسکی تهران که با نام با مسمای مبارک، بیستمین دوره خود را می‌گذراند، از مهم‌ترین جشنواره‌های تئاتری است که هیچ محدوده سنی نمی‌شناسد و برای همه مردم جذابیت دارد. به همین دلیل فرصتی مغتنم برای هنرمندان است تا اندیشه‌های ناب را در دل داستان‌های خود بپرورانند و به مخاطب ارائه دهند و فضای گفت‌وگویی هنرمندانه را با جامعه طراحی کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه این جشنواره اکنون به بلوغ رسیده و با گروه‌های نمایشی و برنامه‌ها و بخش‌های متنوعی که دارد می‌تواند امیدآفرینی و نشاط را در جامعه تسری بخشد، گفت: از تلاش راه‌آشنایان تجربه‌مند و جوانان خوش‌آتیه این عرصه، همکارانم، همچنین دبیرخانه بیستمین جشنواره تئاتر عروسکی سپاسگزارم و برای همه آن‌ها آرزوی توفیق دارم، همچنین به تمام مردم عزیزی که تماشاگر نمایش‌های عروسکی هستند، خوشامد می‌گویم.