شناسهٔ خبر: 70319118 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

َ رئیس مرکز پژوهش‌های راه، مسکن و شهرسازی:

اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان اجباری شود/برچسب انرژی ساختمان‌ها کارساز است

تهران- ایرنا- سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها با اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان محقق می‌شود و حتی در چک لیست‌های نظام مهندسی ساختمان نیز وجود دارد، اما به عنوان یک اجبار در ساخت و سازهای متداول کشور به آن پرداخته نمی‌شود.

صاحب‌خبر -

«غزال راهب» امروز (سه شنبه ) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به راه‌اندازی پویش «کاهش دو درجه‌ای دما» از سوی رئیس جمهور افزود: به منظور کاهش ناترازی‌های انرژی، دو راهکار کاهش مصرف یا تطابق مصرف با شرایط و وضعیت موجود را در پیش داریم.

وی بیان داشت: این پویش اتفاق بسیار خوبی است، اما باید گفت از سال‌ها پیش الگوی مصرف در کشورمان درست نبوده و فرهنگ سازی‌ها و آموزش‌های لازم به گونه‌ای نبوده که ما را به سمت بهینه سازی مصرف انرژی و منابع سوق دهد.

راهب خاطرنشان کرد: امروز بیش از ۴۰ مصارف انرژی کشور در بخش خانگی است و این مصارف دائماً در حال افزایش است. این بخش مصرف با توجه به اینکه تولیدی ندارد نمی‌تواند به تولید ناخالص داخلی ما اضافه کند، اما مصارف انرژی در بخش تولید مجدد به چرخه اقتصاد باز خواهد گشت.

وی تاکید کرد: به منظور کاهش مصرف انرژی، مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان پیش بینی شده و علاوه بر آن با ارائه دوره‌های آموزشی، ارائه راهنمایی برای مهندسان ساختمان، معرفی محصولات و فناوری‌های جدید کاهش مصرف، ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی و غیره تلاش شده تا در راستای الگوی بهینه مصرف اقدام شود.

این مقام مسئول ادامه‌داد: با این حال باید موارد یاد شده به صورت دستورالعمل‌های اجرایی در شناسنامه فنی ساختمان دیده شود، زیرا به هر حال هزینه‌های احداث ساختمان‌ها را افزایش خواهد داد و نظام اجرایی ساختمان باید به گونه‌ای مدیریت شود که این موارد در حاشیه سود ساخت و سازها قرار بگیرد.

راهب گفت: پویش «کاهش دو درجه دما»، علاوه بر ایجاد فضای همدلی در سطح جامعه، موجب می شود تا رعایت کاهش مصرف انرژی از یک نقطه آغاز شود، با این حال باید این مطالبه در مردم ایجاد شود که چه کنیم تا مصارف انرژی در ساختمان‌ها کاهش یافته، هدر رفت انرژی به حداقل برسد و ابنیه از استانداردهای لازم برخوردار باشند.

سرپرست مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی یادآور شد: اینکه چه کنیم هدر رفت انرژی در ساختمان‌ها به حداقل برسد، از طریق اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان محقق می‌شود؛ امری که در چک لیست‌های نظام مهندسی ساختمان نیز موجود است اما به عنوان یک اجبار در ساخت و سازهای متداول کشور به آن پرداخته نمی‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین تاکنون مشاهده نشده که ساخت و سازی در کشور به دلیل یاد شده متوقف شود؛ لذا این دستورالعمل جدی گرفته نمی‌شود.

اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان اجباری شود/ برچسب انرژی ساختمان‌ها کارساز است

لزوم عملیاتی شدن طرح برچسب انرژی ساختمان‌ها

راهب، خواستار عملیاتی شدن طرح برچسب انرژی ساختمان‌ها شد و اظهار داشت: در سیستم‌های پایش انرژی، اقداماتی همچون امتیاز دادن به میزان مصرف انرژی و ارزشیابی ساختمان‌ها از این لحاظ، به بهینه سازی مصرف انرژی کمک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: در سیاست‌های کلان کشوری در بخش انرژی که از سوی وزارت نیرو تهیه و تدوین می‌شود، رفع مشکل ناترازی انرژی در وهله نخست از طریق کاهش مصرف دیده شده و در گام بعدی به تولید انرژی از شیوه‌های نوین و تجدیدپذیرها پرداخته شده است.

توسعه انرژی های تجدیدپذیر در ساختمان ها چاره ساز است

این مقام مسئول گفت: با این حال، موضوع توسعه انرژی های تجدیدپذیر تاکنون شاید به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی لازم و همچنین یارانه‌هایی که روی انرژی‌های سنتی داده می‌شود، توسعه نیافته است؛ اما به طور قطع می‌تواند کمک حال باشد.

وی تاکید کرد: مهمترین موضوع در کاهش مصارف انرژی، جلوگیری از هدر رفت آن است و در وهله بعد باید بتوانیم در مکان‌ها یا ساختمان‌های خاص همچون آسمان خراش‌ها و ابنیه بلند مرتبه به توسعه استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر بپردازیم.

به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور چند روز گذشته در پیامی ویدئویی پویش «دو درجه کمتر» خطاب به مردم ایران با اشاره به آلودگی هوا و تأثیرات منفی آن بر سلامت جامعه اظهار داشت: «با توجه به اینکه سوخت نامناسبی داریم، ضروری است که روند گرمایش خانه و محل کار را کنترل کنیم.»

وی افزود: «از مردم عزیز کشورمان می‌خواهیم که درجه گرمایش را حداقل دو درجه کاهش دهند تا بتوانیم ذخیره سوخت داشته باشیم و به همه مردم سوخت‌رسانی کنیم.»

در ادامه این اقدام رئیس جمهور، برخی وزرا نیز با پیام های ویدیویی به پویش دو درجه کمتر پیوستند.