آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه در دیدار شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که امروز ۲۷ آذرماه انجام شد، اظهار کرد: یکی از نقاط قوت رئیس سازمان، تجربه علمی و عملی او در حوزه محیط زیست است، با توجه به این امر، انتظار میرود تحولات اساسی در این حوزه رقم بخورد.
وی چالشهای موجود در حوزه محیط زیست را جدی توصیف کرد و افزود: این حوزه نیازمند جهشهای اساسی است، اسلام در رابطه با محیط زیست یک منظومه فکری کامل ارائه داده است که شامل نگاه فلسفی، کلامی، فقهی، حقوقی و اخلاقی میشود، با این وجود، اقدامات انجام شده تاکنون کافی نبوده و نیازمند توسعه دانش و فرهنگسازی عمیقتری در این عرصه هستیم.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اقدامات حوزه علمیه در زمینه محیط زیست عنوان کرد: توسعه دانشی در این حوزه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، در درختواره دانشی حوزه علمیه به مباحث محیط زیست پرداخته شده و دفتر حمایت از پژوهشهای نظام نیز توجه ویژهای به این موضوع داشتهاست.
گفتمان و فرهنگسازی در زمینه حفاظت از محیط زیست ضروری است
اعرافی افزود: گفتمان و فرهنگسازی در زمینه حفاظت از محیط زیست یک ضرورت است و روحانیت و مبلغان در این مسیر وظایف سنگینی بر عهده دارند، در حوزه علمیه قم، ۳۰ ستاد راهبری فعال است که یکی از آنها به موضوعات محیط زیست اختصاص دارد.
وی همچنین از طرحهای جدید حوزه علمیه در راستای حفاظت از محیط زیست خبر داد و گفت: حوزه علمیه در نظر دارد در سطح کشور سالانه یک میلیون نهال درخت بکارد، همچنین نصب پنلهای خورشیدی برای کاهش مصرف انرژی فسیلی از دیگر برنامههای ماست.
اعرافی با اشاره به ظرفیتهای علمی و پژوهشی حوزه علمیه قم اظهار کرد: هم اینک بیش از ۱۰۰ هزار طلبه از بیش از ۱۰۰ کشور جهان در حوزه علمیه مشغول تحصیل هستند و قم، بعد از تهران دومین استان در حوزه نشر و اولین استان کشور در تولید مباحث دینی و علوم اندیشهای است.
مدیر حوزههای علمیه کشور یادآور شد: ضروری است که همه دستگاهها، نهادها و اقشار جامعه در راستای حفظ محیط زیست همکاری کنند تا این میراث ارزشمند به نسلهای آینده منتقل شود.