به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رییس پلیس فتا استان با بیان اینکه این طرح با هدف افزایش آگاهی عمومی پیرامون مخاطرات فضای مجازی برای کودکان اجرا میشود گفت: امروزه محیط بازی، آموزشی و ارتباطی کودکان از فضای حقیقی به فضای مجازی تغییر کرده و به طور طبیعی فرزندان در این فضا با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد، بنابراین باید نحوه فرزند پروری سایبری در خانوادهها شکل بگیرد.
سرهنگ الوانی تنها راهحل این مشکل را افزایش دانش سایبری خانوادهها و همراهی با فرزندانشان در فضای مجازی عنوان کرد و افزود: در این راستا پلیس فتا با هدف افزایش آگاهی عمومی پیرامون مخاطرات فضای مجازی برای کودکان از ۲۴ تا۳۰ آذر ماه با شعار «پلیس فتا، حامی کودکان در فضای مجازی» پویش کودکان سایبری را در سراسر کشور برگزار میکند.
وی افزود: ارتقاء فرهنگ سایبری و مهارت استفاده مؤثر از فضای مجازی در خانوادهها، ایجاد محیطی ایمن برای کودکان بهمنظور بهرهمندی بیشتر از فرصتها و پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی، آموزشهای پیشگیری از وقوع جرائم سایبری در کشور و همچنین افزایش سطح توجه جامعه و رسانهها به موضوع کودکان سایبری نتایج اجرای این پویش است.
رییس پلیس فتا خراسان جنوبی با بیان اینکه، خانوادهها میتوانند با دنبال کردن محتوای آموزشی در خصوص حضور کودکان در فضای مجازی با هشتگ (کودکان_سایبری) به راهکارها و اقدامات مؤثری به منظور حفاظت از کودکان خود در فضای مجازی دست پیدا کنند افزود: خانوادهها از طریق کانال پلیس فتا در اپلیکیشن شاد به آیدی @policefata و سایت پلیس فتا به آدرس Fata.gov.ir میتوانند آموزشها و محتوای لازم در خصوص پنجمین پویش کودکان_سایبری را دریافت کنند و در مسابقات مرتبط با پویش با جوایز نفیس آن شرکت کنند.
سرهنگ الوانی افزود: در صورت نیاز خانوادهها میتوانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی فوریتهای سایبری و شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ بهصورت شبانهروزی با ماموران پلیس فتا در میان بگذارند.
رئیس پلیس فتای استان با بیان توصیههایی برای خانوادهها افزود: والدین برای همراهی و نظارت کودکان خود در فضای مجازی باید قواعدی را وضع کنند که از طرف آنها و فرزندان مورد رعایت قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه لازم است والدین نسبت به اهمیت حفظ حریم و عدم افشای اطلاعات شخصی و خانوادگی در فضای مجازی به کودکان خود آموزش کافی دهند تا کودکان را در فضای مجازی از سوءاستفاده مجرمان سایبری حفظ کنند گفت: به کودک باید آموخته شود که اطلاعاتی مانند شماره تلفن، آدرس منزل یا مدرسه، اطلاعات شناسنامهای، رمزهای ورود حسابهای کاربری و کارتهای بانکی، عکسهای خصوص شخصی و خانوادگی را در فضای مجازی منتشر نکند.