به گزارش ایکنا، سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در تشریح نظریه شکلگیری قطب قدرت جهان اسلام در هندسه نظم جدید جهانی که صبح امروز، سهشنبه ۲۷ آذرماه به عنوان نظریه برتر در میان نظریات دفاعی، امنیتی و مدیریت راهبردی کشور انتخاب شد، گفت: ما در جهان و منطقهای آشوبناک به سر میبریم، سلطه قدرت و رقابتهای ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی قدرتهای فرامنطقهای و منطقهای برای دستیابی به سلطه سیاسی و فرهنگی و اقتصادی بر مناطق استراتژیک جهان، اساس رقابت قدرتها و جدالها و تنشها و جنگهای دویست سال گذشته تا هم اکنون وجود دارد.
این استاد جغرافیای سیاسی و ژئواستراتژی با بیان اینکه قدرت های برآمده و پیروز جنگ اول و دوم جهانی، کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی و به طور خاص سرزمینهای اسلامی از شمال آفریقا تا غرب و شرق آسیا را بین خودشان تقسیم و دولتهایی با مرزهای مصنوعی یا مرزهای استعماری ایجاد کردند، گفت: آنها حکومت های دست نشانده خود را برای غارت منابع اقتصادی و سلطه سیاسی و فرهنگی و نظامی در بین کشورها مستقر کردند. در شمال آفریقا و خاورمیانه یعنی به اصطلاح خودشان هارتلند جهان و به اعتقاد ما در قلب جهان اسلام، یک غده سرطانی و یک دولت تروریستی ایجاد کردند ولی هرگز در ملت سازی این دولت جعلی موفق نبودند.
وی با برشماری رخدادهای بزرگ جهانی و منطقهای که نظام دوقطبی را بهم ریخت بیان کرد: پیروزی انقلاب کبیر اسلامی، پیروزی دفاع مقدس ملت بزرگ ایران، فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و شکست آن در اشغال افغانستان، شکلگیری جبهه مقاومت برای مقابله با جنگطلبی و سلطه طلبی رژیم صهیونیستی از شمال آفریقا تا غرب اسیا، شکست آمریکا در لشکرکشی واشغال نظامی افغانستان، عراق و شکست قدرت هژمون آمریکا از جمله این رخدادهای بزرگ اخیر به شمار می رود.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی در تشریح تصویر ژئوپلیتیکی از نظام قدرت در قرن حاضر تصریح کرد: به نظر میرسد جهان امروز در مرحله گذار ژئوپلیتیکی به سر میبرد و هندسه نظم جدید جهانی در مقیاس جهانی و منطقهای در حال بروز و ظهور است و در این فرایند گذار ژئوپلیتیکی در مقیاس جهانی، به نظر می رسد نظام قدرت از غرب عالم بر مبنای یک ساختار دوبخشی شرقی و غربی، آرام آرام در حال انتقال به شرق عالم است.
سرلشکر صفوی ادامه داد: اندیشمندان سیاست بینالملل و علوم سیاسی و علوم ژئواستراتژی مبنای این تغییر بزرگ و جابجایی فضایی قدرت را اقتصاد دانش بنیان، فرهنگ و ایدئولوژی و فناوریهای نوین مثل هوش مصنوعی، ارتباطات رسانهای و حضور کروی و بروز و ظهور رهبران قدرتمند و کشورهای قدرتمند در قمیاس قارهای، منطقهای میدانند.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی ابراز کرد: در چارچوب پارادایم رقابت قدرتهای جهانی، به نظر این اندیشمندان جهان به سمت چندجانبهگرایی یا چندقطبی شدن قدرت در حال حرکت است و قدرت آسیایی و یا قدرت اوراسیایی مرکب از کشورها و دولتهای چین، هند، روسیه و ایران در قالب سازمان همکاری شانگهای و بریکس بر اساس تهدیدات مشترک و منافع مشترک و به طور مشخص برای مقابله با یکجانبهگرایی ایالات متحده آمریکا، ناتو و کاهش قدرت دلار در مبادلات اقتصادی جهانی در حال بروز و ظهور است.
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) ادامه داد: گسلهای فعال ژئواستراتژیک غربی و شرقی در مقابل روسیه و چین در مقیاس کروی و بر سطح گسل خشکی اوراسیا با اروپا و مقابله با قلمروسازی جغرافیایی ایالات متحده آمریکا، اروپا و ناتو برای به خطر انداختن امنیت ملی فدراسیون روسیه و گسل شرقی برای مقابله با قدرت یابی چین در مقیاس جهانی در اقیانوس آرام و شرق آسیا با حضور آمریکا و هم پیمانانش در ژاپن، تایوان، کره جنوبی، فیلیپین و استرالیا و برخی از دیگر کشورها ایجاد شده است که جنگ روسیه و اوکراین در اثر این گسل است.
وی در تشریح گسل فرهنگ و تمدن تمدن غرب با جهان اسلام گفت: این گسل بر اساس غلبه و سلطه ارزشها و مظاهر مادی، علمی، تکنولوژی و فرهنگی کشورهای غربی(امریکا و اروپا) به واسطه قدرت نظامی، سلطه سیاسی و اقتصادی و سوابق استعماری 200 سال گذشته شکل گرفته است.
وی با اشاره به ادامه سلطه کنونی آنها بر بیشتر کشورهای اسلامی گفت: راهبرد آمریکا و صهیونیستها در جنگ کنونی علیه ملت مظلوم فلسطین و ادامه تهاجم به لبنان و ساقط کردن حکومت سوریه و پیشروی زمینی در خاک سوریه تا زندیکی دمشق را مشاهده میکنید.
صفوی افزود: در این نظریه شکل گیری قطب قدرت جهان اسلام که برای اولین بار در مقیاس جهانی و منطقهای نظریه پردازی شده است، به این نظریه پایه رسیدهام و تنها راه نجات ملت و کشورهای اسلامی برای مقابله با سلطه استکبار جهانی و به طور خاص ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی که عامل اصلی نامنی و جنگ و نسل کشی در منطقه ما و جهان است، همگرایی و وحدت ملتها و کشورهای اسلامی و شکل گیری قطب قدرت جهان اسلام یا اتحادیه کشورهای اسلامی است.
وی با برشماری راههای رسیدن به قطب قدرت جهان اسلام، گفت: راه رسیدن به این هدف، اول احساس نیاز کشورها و ملت ها برای امنیت پایدار و صلح منطقه ای و پیشرفت و استقلال کشورها و دولتها و دو شکل گیری قدرت های منطقه ای اسلامی در شمال آفریقا، غرب آسیا و شرق آسیا و سپس همگرایی منطقه ای با یکدیگر و شکل گیری قدرت جهان اسلام یا اتحادیه کشورهای اسلامی است.
وی در پایان با اشاره به آیه «کتب الله لاغلبن انا و رسلی»، گفت: این همگرایی بر اساس درک مشترک از تهدیدات ترکیبی علیه دولت ها و ملت های اسلامی و رسیدن به منافع مشترک و امنیت پایدار و صلح منطقهای و جهانی بر اساس عدالت محقق خواهد شد.
یادآور میشود، نظریه علمی سرلشکر صفوی با عنوان «شکل گیری قطب قدرت جهان اسلام در هندسه نظم جدید جهانی» حائز مقام برتر در میان نظریات دفاعی، امنیتی و مدیریت راهبردی کشور شد.
این نظریه محصول بیش از ۲۰ سال تحقیق و تدریس سید یحیی صفوی در موضوعات ژئوپلیتیک و ژئواستراتژی جهان اسلام است که طی سه مرحله با حضور اساتید برتر کشور در رشتههای علوم سیاسی، روابط بین الملل و مطالعات منطقهای کشور دفاع وتوسط هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی تأیید و تصویب شده است.
نظریه علمی شکلگیری قطب قدرت جهان اسلام در هندسه نظم جدید جهانی» صبح امروز در آیین رونمایی از نظریههای کامیاب شده حوزه دفاعی، امنیتی و مدیریت راهبردی کشور با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس فرهنگستان علوم و جمعی از اساتید و خبرگان در دانشگاه عالی دفاع ملی رونمایی شد.
انتهای پیام