به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: طرح هویت گذاری یا همان پلاک کوبی دامها طبق قانون نظام جامع دامپروری کشور و ماده دو قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۷ الزامی و اجباری شد و از سال ۹۸ به اجرا درآمد.
جعفری افزود: در اجرای این طرح با نصب پلاک ۱۵ رقمی به گوش دامهای سبک و سنگین در سامانه هویت گذاری ثبت و دام شناسایی میشود.
او گفت: هویت گذاری دامها در دسترسی به دامهای استان و یا کشور، برنامهریزی برای ارائه خدمات بیشتر، ارائه خدمات فنی و نیازهای علوفهای و نهادههای دامی، خدمات دامپزشکی، نظام مهندسی، صدور پروانه، پرداخت تسهیلات بانکی و انواع خدماتی که یک دامدار از آن بهرهمند میشود.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: از سال ۹۸ تاکنون حدود یک میلیون و ۸۴۹ هزار رأس دامهای استان هویت گذاری شده که با احتساب اینکه حدود ۴۰ درصد معادل ۷۵۷ هزار رأس از این دامها به عنوان حذفی و یا کشتاری در نظر گرفته شود، حدود ۶۰ درصد دامهای موجود در استان هویت گذاری شده است.
جعفری گفت: اقداماتی که از سال ۹۸ تاکنون انجام دادیم و هر گونه خدماتی از جمله اعطای تسهیلات، خوراک دام و دریافت علوفه براساس هویت گذاری دامها صورت گرفته است.
او خواستار مشارکت بهره برداران و دامداران در پلاک کوبی دامها شد.
در استان مرکزی حدود یک میلیون و ۸۶۰ هزار رأس دام وجود دارد.
اجرای طرح پلاک کوبی دامها در استان
طرح هویت گذاری در قالب پلاک کوبی دامهای سبک و سنگین استان در حال اجراست.
صاحبخبر -
∎