شناسهٔ خبر: 70316804 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

میراث‌فرهنگی پشتِ سینما شهداد کرمان ایستاده است/ اجازه تخریب نمی‌دهیم

فعالان میراث‌فرهنگی کرمان روز گذشته خبر از تخریب سینمای تاریخی شهداد را دادند، سینمایی که در فهرست آثار ملی کشور قرار نگرفته و سرمایه‌گذار پروژه صاروج‌پارس قصد خریداری سینما شهداد (نور) و تخریب آن را دارد. با این حال معاون میراث‌فرهنگی کرمان اعلام کرد، گرچه این سینما در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده اما واجد ارزش‌های تاریخی است و میراث‌فرهنگی تمام قد پشت آن ایستاده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، سینما نور کرمان یا همان سینمای تاریخی شهداد، نخستین سینمای کرمان است که قدمت آن به مربوط به پهلوی دوم می‌شود. این سینما که در دهه ۳۰ هجری شمسی احداث شده تا بعد از انقلاب هم فعال بوده است.

براساس گزارش فعالان میراث‌فرهنگی در کرمان، این سینما درمعرض تخریب جدی قرار گرفته و هم‌اکنون درب‌ها و پنجره‌های این سینما کنده و تخریب شده است.

آنطور که دوستداران آثار تاریخی کرمان اعلام کردند سرمایه‌گذار پروژه صاروج پارس قصد خریداری سینما شهداد را دارد و قرار است آن را به‌طور کامل تخریب کند. این درحالی است که به گفته فعالان میراث‌فرهنگی کرمان، این سینما درست در بافت تاریخی کرمان واقع شده و بیش از نیم قرن خاطرات مردم کرمان را یدک می‌کشد و به‌عنوان بخشی از هویت شهر کرمان باید حفظ شود.

«محسن‌موحدی» معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان به واجد ارزش تاریخی بودن این سینما اشاره کرد و افزود: سینما نور یا شهداد در زمره بناهایی هستند که در فهرست آثار ملی قرار نگرفتند. اما این بنا، نخستین سینمای مدرن کرمان محسوب می‌شود و واجد ارزش تاریخی به شمار می‌رود.

او گفت: از همین رو، این سینمای تاریخی چه در فهرست آثار ملی باشد چه نباشد نگاه ما کاملا حفاظتی است و میراث‌فرهنگی از این بنای تاریخی دفاع می‌کند و اجازه تخریب نمی‌دهد.

آنطور که معاون میراث‌فرهنگی کرمان اعلام کرد، استان کرمان یکی از استان‌های پهناور کشور محسوب می‌شود که هر شهرستان آن به‌لحاظ وسعت با دیگر استان‌های کشور برابری می‌کند بنابراین ما آثار زیادی در این استان داریم که هنوز در فهرست آثار ملی کشور قرار نگرفته‌اند اما دلیل نمی‌شود که این آثار تخریب شود.

او گفت: درحال حاضر کرمان دارای چند هزار اثر تاریخی است که تنها ۷۰۰ اثر به ثبت ملی رسیده است و از آنجایی که این استان بسیار پهناور است و بودجه‌ها و اعتبارات نیز بسیار ناچیز، نمی‌توانیم به تمامی بناها رسیدگی کامل انجام دهیم در همین راستا با دهیاری‌ها، تشکل‌های مردمی و خیرین درحال رایزنی هستیم تا با آموزش و فرهنگسازی بتوانیم بسیاری از آثار تاریخی را حفاظت کنیم.

محسن موحدی گفت: معمولا این بناها ثبت ملی نیستند و جدید هستند اما اولین سینمای مدرن بوده و نگاه ما بر حفظ اینهاست چه ثبت ملی باشد چه نباشد و نگاه ما حفاظتی است هر بنایی که ارزش داشته باشد ما ازش دفاع می‌کنیم و اجازه تخریب نمی‌دهیم و این همه یکی از نمونه‌هایی از بناهایی است که ثبت ملی نشده اما واجد ارزش تاریخی است.

او گفت: درحال‌حاضر فقط ۷۰۰ اثر تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و تهیه پرونده ثبتی از آنجایی که نیاز به مستندنگاری، نقشه‌برداری و عکس و گزارش فنی دارد زمانبر و هزینه بر است اما با این حال اجازه نمی‌دهیم آثاری که واجد ارزش تاریخی است اما در فهرست آثار ملی کشور قرار ندارد از بین برود و نابود شود.

انتهای پیام/