به گزارش قدس آنلاین، محمدجواد منصوری، متخصص بیهوشی در گفتوگویی پیرامون اوضاع رشته بیهوشی و تاثیرات امروزه فناوری بر آن، با بیان این که آینده دنیا وابسته به هوش مصنوعی خواهد بود و این میتواند هم مفید و هم نگران کننده باشد؛ مطرح کرد: در زمینه بیهوشی خوشبختانه در چند سال اخیر پیشرفت زیادی داشتهایم؛ به خصوص با مانیتورینگهای مختلفی که داریم، مرگ و میرهای ناشی از بیهوشی از یک در هزار به یک در یکصد هزار رسیده که واقعا باعث خرسندی است.
این متخصص بیهوشی گفت: در گذشته از گازهای بیهوشی برای بیهوش کردن استفاده میشد؛ اما امروزه داروهای بیهوشی داخل وریدی مورد استفاده قرار میگیرند که هم برای متخصصان بیهوشی هم برای پرسنل اتاق عمل و هم برای بیماران بهتر است.
او با بیان این که اصل کار متخصصان بیهوشی، به هوش آوردن است نه از هوش بردن، گفت: به هوش آوردن خیلی سختتر از بیهوش کردن است. باید جنبههای مختلف را در این کار در نظر گرفت. به طور کلی به نظر من ۸۵ تا ۹۰ درصد بیهوشیها کار خیلی سادهای هستند و فقط حدود ۵ تا ۱۰ درصد بیماران ما هستند که بیهوشیهای مشکل دارند و باید ملاحظات خیلی زیادی راجع به آنها در نظر گرفته شود.
محمدجواد منصوری ادامه داد: میزان سختی بیهوشی به بیمار بستگی زیادی دارد و نوع عمل خیلی مطرح نیست. فرآیند بیهوشی برای ۲ گروه از افراد، یعنی افراد مبتلا به چاقی و افراد مبتلا به فشار خون کنترل نشده، میتواند نسبت به سایرین خطراتی داشته باشد. به خصوص در مورد افراد مبتلا به فشار خون کنترل نشده، بیهوشی میتواند عوارض سخت و غیرقابل کنترلی داشته باشد.
این متخصص بیهوشی تاکید کرد: فردی که بیماری مشخصی مثل دیابت، مشکل قلبی یا متابولیکی دارد، بیماریاش مشخص و وضعیتش قابل پیش بینی و کنترل است. وقتی بیماری فشار خون کنترل نشده دارد و خودش هم اطلاع ندارد، پس از بیهوشی ممکن است عارضههایی برایش ایجاد شود و سلامت یا حتی جان او را تهدید کند.
محمدجواد منصوری توضیح داد: فشار خون در آزمایش قبل از عمل مشخص نمیشود و ممکن است فشار خون بیمار، معمولی یا حتی پایین نشان داده شود؛ اما در مراحل استرس زا که قرار بگیرد، فشار خون ناگهانی بالا رود و این قابل تشخیص نیست.
این متخصص بیهوشی افزود: بیماریهای دیگری هم مثل کمکاری یا پرکاری تیروئید هستند که ممکن است حین جراحی و بیهوشی، وضعیتشان تغییر کند و بیمار دچار کاهش یا افزایش هورمون تیروئید شود که میتواند مشکل ساز باشد.
محمدجواد منصوری در پاسخ به این پرسش که آیا بیماری کمخونی هم میتواند حین بیهوشی مشکل ایجاد کند، توضیح داد: درمورد کمخونی نگرانی وجود ندارد؛ چرا که میدانیم که بیمار کم خونی دارد و از پیش از جراحی به فکر آن هستیم. به طور کلی تقریبا هر مریضی را میتوان کنترل کرد، اما فشار خون کنترل نشده کار را سخت میکند.