باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند -سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که شرکای جدید بریکس قادر به ارائه ایده خواهند بود، اما آنها اجازه شرکت در رای گیری یا هماهنگی اسناد را نخواهند داشت.
این دیپلمات عالی رتبه با بیان اینکه وضعیت کشورهای شریک به خوبی تثبیت شده است، افزود: این امر مستلزم مشارکت در سازوکارهای بریکس و همچنین ارائه ایدههای خود در صورت مخالفت با نظر شرکای قدیمی است.
با این حال وی تصریح کرد که «آنها اجازه تصمیم گیری ندارند».
ریابکوف اظهار داشت که کشورهایی که برای شریک شدن در بریکس دعوت شدهاند، «توضیحات دقیق و مشخصی از آنچه این وضعیت مستلزم آن است دریافت کردهاند.»
معاون وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود که اگر دولت جدید سوریه بخواهد، بریکس درخواست عضویت این کشور را بررسی خواهد کرد.
تا پایان سال ۲۰۲۳، کشورهای عضو بریکس سهم خود را در تجارت جهانی به ۲۱.۶ درصد افزایش دادهاند. طبق گزارش سازمان تجارت جهانی (WTO)، از زمان تأسیس این نهاد، تجارت جهانی آن تقریباً یک و نیم برابر افزایش یافته است.
بریکس یک گروه بین المللی است که در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد و روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست آن را بر عهده گرفت. علاوه بر روسیه برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی، ایران، مصر، امارات، عربستان سعودی از ابتدای سال ۲۰۲۴ به بریکس پیوستهاند.
منبع: تاس