شناسهٔ خبر: 70312748 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

نصب ۳۶۰ آشکارساز گاز رادون در منازل مسکونی

به گفته مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری؛ تنفس گاز رادون بعد از مصرف دخانیات به عنوان دومین عامل ایجاد سرطان ریه در جهان شناخته می‌شود.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - محمد بنایی مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت اظهار کرد: اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در منازل مسکونی همزمان با ۵ استان دیگر (کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، خراسان جنوبی، فارس، خراسان شمالی) در چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.

وی افزود: این طرح در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، لردگان، فارسان، اردل، کیار، بن، سامان، فرخشهر و کوهرنگ و شهر‌های آلونی و مال‌خلیفه استان اجرا شده است.

وی افزود: برای اجرای این طرح در مجموع ۳۶۰ دکتور در استان توزیع شد.

بنایی گفت: آشکارساز‌های رادون در برخی منازل (که به صورت تصادفی از طریق کدپستی انتخاب شد‌ه‌اند) به مدت ۶ ماه نصب و در اوایل خردادماه سال آینده جمع آوری، قرائت و تحلیل می‌شوند.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: رادون (Rn) گازی بدون رنگ، بو و مزه، رادیو اکتیو و سرطان زاست.

وی افزود: تنفس گاز رادون بعد از مصرف دخانیات به عنوان دومین عامل ایجاد سرطان ریه در جهان شناخته می‌شود.

به گفته وی؛ رادون در همه جا وجود دارد، اما غلظت آن در مکان‌های گوناگون متفاوت است، همچنین غلظت رادون در فصول مختلف سال و شرایط آب و هوایی متفاوت و متغیر است.

بنایی یادآور شد: گاز رادون با حواس پنجگانه قابل درک نیست و تنها از راه اندازه‌گیری می‌توان وجود آن را ثابت کرد.

وی با اشاره به اهداف اجرای این طرح گفت: با اندازگیری و ارزیابی گاز رادون می‌توان برنامه‌ریزی و سیاست گذاری کرد و اقدامات لازم را اجرایی نمود.

وی از ساکنین منازلی که دکتور گاز رادون نصب کرده‌اند خواست، در حفظ و نگهداری این آشکارساز‌ها کوشا باشند.

گفتنی است: گاز رادون به طور طبیعی از سنگ و خاک در پوسته زمین ناشی می شود و می تواند وارد ساختمان ها شود. این گاز در هر جایی ممکن است وجود داشته باشد و تنها از طریق اندازه گیری می توان به وجود آن پی برد.

 سازمان جهانی بهداشت استنشاق گاز رادون و محصولات واپاشی آن را به عنوان مهمترین عامل پرتوگیری انسان از منابع طبیعی معرفی و تأکید می کند که تنفس گاز رادُن خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش و بعد از استعمال دخانیات دومین عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه و مرگ ناشی از آن است، بنابراین، اهمیت پایش گاز رادُن در دو دهه گذشته مورد توجه نهادهای بین المللی و کشوری به ویژه نهادهای متولی بهداشت و درمان مردم و حفاظت پرتویی قرار گرفته است.