شناسهٔ خبر: 70312284 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

روایت‌سازی برای کشاندن ترامپ به تقابل با ایران

«پهپادهای مرموزی که این روزها درحال پرواز بر فراز آسمان نیوجرسی هستند به احتمال زیاد ایرانی‌اند». این جمله جف ون درو، سناتور ایالت نیوجرسی آمریکاست هنگامی که در مورد یک اتفاق نه‌چندان نادر در ایالات متحده حرف می‌زد.

صاحب‌خبر -

ماجرا از این قرار است که هفته گذشته در آسمان شرق آمریکا پرنده‌هایی دیده شدند که برخی از آن‌ها را پهپاد و برخی هواپیماهای سبک و حتی بشقاب پرنده تشخیص دادند! این پرنده‌ها در نزدیکی مراکز حساس نظامی و حتی در نزدیکی زمین گلف ترامپ دیده شده‌اند. در ادامه این ماجرا بود که جف ون درو، مدعی شد؛ به نقل از یک منبع معتبر خبر دارد این پهپادها به احتمال زیاد ایرانی بوده و مبدأ آن‌ها یک کشتی است که در ساحل شرقی آمریکا پهلو گرفته است.
اما پنتاگون اعلام کرده است به نظر نمی‌رسد این پهپادها کار یک دشمن یا نهاد خارجی باشند، اما هنوز هیچ توضیحی برای این حوادث ناشناخته وجود ندارد. حالا این پهپادها وحشتی در دل مردم ایالات متحده انداخته و رسانه‌ها با روش‌های مختلف دارند بر خطر احتمالی ایران برای آمریکا می‌دمند. به‌خصوص اینکه خلأ اطلاع‌رسانی رسمی از سوی مقامات فدرال در مورد توضیح واقعی این پدیده، راه را برای ترویج شایعات و اطلاعات نادرست و تئوری‌های توطئه باز کرده است. «مارجوری تیلور گرین» نماینده کنگره آمریکا، ادعا کرد بایدن در جریان پهپادهاست و عامدانه از توضیح حقیقت به مردم آمریکا طفره می‌رود. او هیچ دلیلی برای این ادعای خود ارائه نکرد، فقط به دنبال‌کنندگان رسانه‌های اجتماعی خود احساس مبهمی با نوشتن این جمله منتقل کرد: «این واقعاً خیلی بد است».

روایت ساختگی برای جنگ
بحث‌ها در این باره تا جایی بالا گرفته است که حتی ایلان ماسک، وزیر پیشنهادی دولت ترامپ و میلیاردر معروف که بیش از ۲۰۰ میلیون مخاطب در شبکه ایکس دارد به کنایه به اخبار ساختگی درباره این پهپادها واکنش نشان داد و نوشت «مخالفت برای روایت ساختگی برای جنگ».اما این روایت ساختگی واقعاً کاربرد جنگی دارد؟ این پرسش ذهن انسان‌ها را به سمت بهانه‌های مختلف آمریکا پیش از هر جنگ و تهاجمی روانه می‌کند مثل «شهادت نیره» در جنگ خلیج فارس که بعدها معلوم شد کاملاً دروغ بوده است، اما مستمسک خوبی بود به‌منظور توجیه افکارعمومی آمریکا برای جنگ علیه عراق یا سلاح‌های کشتار جمعی صدام که هیچ‌گاه پیدا نشد اما منجر به اشغال عراق شد.حالا در میان این همه گمانه‌زنی این مسئله که هر وقت در آمریکا به عمد تهدیدی علیه مردم مطرح می‌شود، بعد از آن اتفاقی قرار است رخ دهد یک گذاره منطقی به نظر می‌آید. اما این شایعه‌سازی از سمت دولت آمریکا هدایت می‌شود یا تنها نمایندگان جنگ‌طلب این کشور هستند که به‌دنبال منافع خود از جیب ترامپ و تحریک او می‌گردند؟ ثمانه اکوان، کارشناس مسائل آمریکا در این باره به رسانه‌ها گفته است: آمریکا برای اینکه بتواند فشار خود را علیه ایران گسترش دهد به همراهی افکار عمومی خود مردم آمریکا و سایر کشورهای جهان نیاز دارد. این همراهی تنها به وسیله یکسری بهانه‌ها ایجاد می‌شود. آمریکا فعلاً بزرگ‌ترین دغدغه‌ای که نسبت به ایران دارد، موضوع هسته‌ای بود که با همراهی ایران با آژانس راه بهانه‌گیری آن‌ها بسته شده است. اما با توجه به فعالیت‌های منطقه‌ای ایران به‌خصوص بعد از نبرد اخیر غزه، آمریکا سعی دارد به نحو دیگری فشارها علیه ایران را گسترش دهد. وی افزود: آمریکا در حال حاضر بیم آن را دارد که پس از تهدیدات فراوان علیه ایران و فشارهای اخیر، کشور ایران به سمت تغییر دکترین هسته‌ای برود. از این رو طریق فشار علیه ایران باید به وسیله بهانه‌های دیگری باشد. بنابراین شاهدیم به‌تازگی ادعای کمک موشکی ایران به روسیه را مطرح ساختند یا بنادر و کشتیرانی ما را تحریم کردند. همچنین ایران را به بهانه کمک به انصارالله و حزب‌الله تحت فشار قرار دادند و سعی دارند اسرائیل را در جنگ منطقه‌ای اخیر در مواجهه با یک ایران ضعیف و تحت فشار به پیروزی برسانند.همچنین ترامپ که نماینده جمهوری‌خواهان با پیشینه جنگ‌طلبی است نیز در گفت‌وگو با وال استریت ژورنال در پاسخ به پرسشی درباره احتمال بروز جنگ آمریکا با ایران گفت : «هر چیزی ممکن است رخ دهد». حالا باید منتظر نشست و دید فشار علیه ایران برنامه کارتل‌های اسلحه‌سازی جمهوری‌خواهان است یا تصمیمی که خود ترامپ هم به آن علاقه‌مند است.

خبرنگار: کمالی زاده

برچسب‌ها: