شناسهٔ خبر: 70310594 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

استاندار تهران در برنامه صف اول:

الزام بانک‌ها به ارائه خدمات در زمان تعطیلی‌های خاص

استاندار تهران با اشاره به برخی مشکلات ناشی از تعطیلی بانک‌ها در روز‌های اخیر، تاکید کرد: در پی درخواست مردم و فعالان اقتصادی، بانک‌ها موظف شده‌اند از این پس در چنین شرایطی، با ۵۰ درصد شعب خود خدمت رسانی کنند.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد صادق معتمدیان با حضور در برنامه «صف اول» دوشنبه شب شبکه خبر به پرسش ها درباره علل تعطیلی ها، آلودگی هوا، خاموشی بزرگراه ها، کاهش منابع آبی پایتخت، آمار متناقض شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، اتباع غیر مجاز و جهش تولید در استان تهران پاسخ داد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

آقای استاندار، دفعه قبل میزبان شما بودیم یک جمله داشتید ان شاءالله، شما ما بعنوان مطالبه گری اصلی مان در استانداری بحث آلودگی هوا و مشکلاتی که این روز‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم باشید.

چه اقداماتی در این مدت انجام دادید و چه برنامه ریزی‌هایی شده که آلودگی هوا و ناترازی انرژی بهم گره خورده؟

معتمدیان: ملت عزیز در جریان هستند که به دلایل مختلفی کمبود سوخت از جمله گاز و گازوئیل مشکلاتی برای تامین سوخت نیروگاه‌ها به وجود آمده و با توجه به برودت هوا که نیمه شمالی کشور ۲۰ استان در روز‌های اخیر کاهش قابل توجه دما داشتیم. تا ۲۷ درجه زیر صفر وضعیت برودت هوا را داشتیم که همین مسئله یک مقدار مصرف سوخت هم افزایش پیدا کند و ناترازی هم طبیعتا در سطح کشور، استان‌های مختلف هم به وجود آمده است. شخص آقای رئیس جمهور دغدغه جدی داشتند و ورود کردند به این موضوع روز جمعه و به وزارت کشور تشریف آوردند با وزرای کشور، صمت، راه و شهرسازی و نفت؛ که توصیه‌هایی داشتند و گزارشی در ارتباط با وزرا و حقیر هم در رابطه با تهران مطرح شد و با اهمیت موضوعی که هست با همه ظرفیتی که در اختیار وزارت کشور و وزارت خانه‌ها و استانداری‌ها مدیریتی در این موضوع داشته باشیم. از آن روز هر روز جلساتی در وزارت کشور و با حضور وزرا و معاونت‌های دستگاه‌های تخصصی تشکیل شده و تصمیمات لازم گرفته می‌شود.

یک بخش برمی گردد به کاهش مصرف انرژی در کشور با تصمیماتی که گرفتیم و سازمان‌ها و وزارت خانه‌ها و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها که بخشی از مصرف را در روز‌های اخیر کاهش دادیم و بخشی به خاطر آلایندگی در سطح کلانشهر‌ها داشتیم.

سوال: تعطیلی‌ها در این مدت به خاطر ناترازی انرژی بوده؟

معتمدیان: یک بخش به خاطر آلایندگی و پایداری هوا قرار داشتیم و تهران به دلیل عدم وزش باد موجب افزایش شاخص‌های آلایندگی‌ها شد و بخشی به برودت هوا بود و بخشی مربوط به مدیریت مصرف انرژی در سطح استان است. خوشبختانه با مصوباتی که در این کارگروه و زحمات و تلاش‌های همه مجموعه‌های دست اندرکاران صرفه جویی خوبی در روز‌های اخیر در استان تهران داشتیم. با همراهی خوب مردم عزیز در استان بیش از هزار مگاوات ساعت مصرف انرژی داشتیم. وضعیت شاخص‌های آلایندگی در روز‌های اخیر مدیریت و کنترل شده و از طرفی ترافیک هم قطعا یکی از موضوعاتی بود که در خروجی برنامه‌های ما قرارداشت. با توجه به محدودیت‌هایی که بود بحث اجرای ترافیک و طرح زوج و فرد از درب منزل که با تلاش‌های مجموعه عزیزان در فراجا و شهرداری تهران و سایر دستگاه‌ها اجرا شد و آثارش را مردم عزیز در شهر تهران مشاهده کردند.

سوال: در حال حاضر به طور مشخص در استان تهران کدام بخش‌ها بیشترین مصرف را دارند و برای مدیریت مصرف چه تمهیداتی اندیشیده شده؟

معتمدیان: با توجه به تراکم جمعیتی که در استان تهران است بیشترین مصرف دربخش خانگی و تجاری است، براساس برنامه ریزی‌هایی که در شرکت توانیر و تهران بزرگ و شهرستان‌ها شد، برنامه ریزی و خاموشی را در دستور کار قرار دادند. مصارف خانگی جزو خط قرمز‌ها بوده که تا حد امکان کمترین خاموشی را در این حوزه داشته باشیم، برای حال مردم و با توجه به شرایط زمستان و محدودیت‌هایی که برای خانواده‌ها به وجود آمده و به علت تقسیم کاری که شده و سرشکن نشود در یک بخش، محدود سازی در این عرصه اجرا شده که توصیه اول این بوده که شرکت ملی که هم در شهرستان‌ها و تهران اطلاع رسانی به مردم کنند و یک روز قبل با پیامک به مردم اطلاع دهند که چه ساعتی خاموشی و قطع برق است.

سوال: طبق زمان بندی خاموشی می‌دهید؟

معتمدیان: چندین مورد ناهماهنگی‌هایی بوده و مواردی بوده که خیلی جدی نیست و با سامانه هوشمندی که مجموعه توانیر این اطلاع رسانی اجرا و در ساعاتی که از قبل مردم بتوانند برنامه ریزی کنند که با همکاری و همراهی مردم، بخش اصناف جلساتی با اتحادیه‌ها داشتیم. اتاق اصناف همکاری خوبی شد و روز گذشته را تعطیل کردند، همراه با تعطیلی که در بخش دولتی و مدارس و دانشگاه‌ها اعلام کردیم و ۲ ساعت در تعجیل در تعطیلی اصناف که مصرف برق را کاهش دهند و با بازدید از مرکز دیسپاچینگ مرکز برق استان ۳۵ مگاوات روزانه شاهد کاهش مصرف بودیم. با مدیریتی که اتاق اصناف و اتحادیه‌ها کردند و همکاری خوب اتحادیه ها، شاهد کاهش ۳۵ مگاواتی که از نظر قابل توجهی است و یک بخش مشتریان پرمصرف هستند که استخر‌ها تذکر داده شده که همراهی داشتند اجرا شده و آن جا که همراهی نداشتند به طور متمرکز قطع شده و الان ضرورت ندارد. باغ ویلا‌هایی در اطراف تهران شناسایی شدند.

سوال: آمار دارید؟

معتمدیان: آمار دیروز ۹۰ هزار در کشور قطعی برق داشتند، آماری که بیش از ۹۰ هزار باغ ویلا که شرکت گاز دادند.

سوال: این ۹۰ هزار چقدر مصرف می‌کردند؟

معتمدیان: الان خیلی حضور ذهن ندارم، کلیت قضیه شناسایی مشتریان پرمصرف که اول اخطار داده شده و اگر توجه نشود به طور متمرکز از طریق دیسپاچینگ شرکت گاز و برق قطع می‌شود.

سوال: چقدر به آن‌ها زمان می‌دهید؟

معتمدیان: شرکت‌های تخصصی را دعوت کنید که جزئیات را برای مردم توضیح دهند.

موضوع بعدی روشنایی معابر در بزرگراه ها، بزرگراه‌های کاملا خاموشی در چند روز گذشته داشتیم و در خیابان‌ها یک در میان روشنایی صورت گرفته که بخشی از کاهش مصرف در این حوزه بوده که خوشبختانه اجرا شده، یک بخش تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات بوده که سیستم‌های گرمایشی اثر قابل توجهی داشته و هم مدارس و دانشگاه‌ها و در مجموع روزانه هزار مگاوات در استان داشتیم.

سوال: چه برنامه‌ای برای عبور از این روند پیش رو دارید؟

معتمدیان: طبیعتا همان طور که دنبال هستیم هم چراغ خانه‌ها روشن باشد باید چراغ تولیدکننده‌ها هم روشن باشد، مورد تاکید رئیس جمهور هم بوده و در وهله اول از مردم عزیز خواهش داریم در این ایام که در هفت – هشت روز آینده یک وضعیت پایداری داشته باشیم با زحمات مجموعه وزارت نفت و وزارت نیرو همکاری و صرفه جویی در مصرف برق و گاز.

هر منزل اگر ۲ درجه‌ای که پویشی که در کشور راه افتاده، ۲ درجه دما را کاهش دهیم اثر قابل توجهی در مصرف گاز دارد، خاموش کردن لامپ ها، تغییر لامپ‌هایی که رشته‌ای و معمولی هستند تبدیلش به لامپ‌های ال‌ای دی در کاهش مصرف بسیار موثر است و در کاهش هزینه‌های مردم عزیز اثرگذار است، که در دستور کار خودشان داشته باشند. اگر مردم عزیز همراهی کنند میزان خاموشی‌ها کمتر می‌شود.

سوال: پیش بینی دارید که تعطیلی‌ها تا کی ادامه پیدا کند؟

معتمدیان: روزانه از شاخص‌هایی که دستگاه‌ها می‌دهند مطرح شده و آقای وزیر کشور بررسی و ابلاغ می‌کنند، این که الان قابل پیش بینی باشد، خیر، نیاز به جمع بندی از وضعیت است، بحث انرژی و آلاینده و سوخت نیروگاه‌ها که براساس آن تصمیم گیری لازم اجرا می‌شود.

سوال: از هفته گذشته آلودگی هوا در تهران تشدید شده و کمیته مدیریت اضطرار در تهران تشکیل می‌شود و در پایان جلسه حضرتعالی مصوباتی را برای اجرا داشتید، براساس قانون هوای پاک این مصوبات لازم الاجراست، پس چرا روی اجرای آن نظارت نمی‌شود؟

معتمدیان: یکی از قانون‌های به روزی که کار کارشناسی دقیق روی آن شده و از قوانین خوبی که در سال‌های اخیر در مجلس شورای اسلامی مصوب و ابلاغ شده که سال ۹۶ سال ابلاغ است و هر سال ابلاغ این قانون می‌گذرد که ۳۴ ماده دارد و تکالیفی برای ۱۷ دستگاه مشخص شده و هر دستگاه براساس وظایف ذاتی تکالیفی دارند، طبیعتا از زمانی که بنده توفیق خدمت گذاری داشتیم با توجه یکی از اولویت‌های ما و دولت چهاردهم سلامت مردم است، برنامه ریزی کردیم هر هفته یک جلسه کنترل کاهش آلودگی را برگزار کنیم، به غیر از جلساتی که مربوط به شرایط اضطرار و کمیته اضطرار هست که در چند سال گذشته اقداماتی که انجام دادیم جلسات کمیته اضطرار است که شرایط ناسالم که در استان برقرار شده که تعطیلی اعلام کردیم. بخش بازدارنده‌ای که نیاز به ورود و هماهنگی بیشتری دارد که یک مقدار مغفول است و هر دستگاه یک سهمی در بحث کاهش آلودگی هوا دارد. در سال‌های اخیر نتوانستیم شاخص کاهش آلودگی داشته باشیم و بعضا در برخی شاخص‌ها افزایش هم داشتیم، ان شاءالله با جدیت و قاطعیت دنبال می‌کنیم، دستگاه‌هایی که مسئولیت دارند، حتما باید پای کار آمده و به تکالیف شان عمل کنند.

سوال: دلایل عدم اجرا چیست؟

معتمدیان: یک بحث، بحث منابع است، فرضا اگر بخواهیم کل آلودگی را ۲ بخش کرده، عوامل متحرک و عوامل ثابت، ۴۸ درصد مربوط به عوامل آلایندگی، کارخانجات و صنایع و ۵۲ درصد عوامل متحرک انواع خودرو و موتورسیکلت که تکالیف مشخص است که چقدر باید موتورسیکلت خارج کنیم، موتورسیکلت‌هایی که فرسوده است و خودرو‌هایی که ۲۰ سال از عمرشان گذشته که سالانه مشخص است که باید خارج شوند، یک فرآیند هم به دلیل مشکلاتی که تامین منابع بوده به کندی پیش رفته که روزانه آمار تردد خودرو‌ها چهار و نیم میلیون خودرو در تهران که از این تعداد ۵۵ درصد تقریبا بالای ۳۰ سال عمر دارد.

این خودرو‌ها تولید کننده سم هستند در شهر تهران و بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ دستگاه موتور سیکلت در کلانشهر تهران تردد دارند که ۶۵ درصد از این آمار بالای ۳۰ سال عمر دارند که طبیعتا باید از چرخه خارج شوند. روزانه ۸۰ هزار کامیون در تهران تردد دارد و در تهران روزانه ۳۵۰ هزار کامیون تردد دارند که با توجه به از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده به کندی صورت گرفته که ۵۲ درصد از آلودگی مربوط به خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های فرسوده است.

سوال: با این توصیف که عدم اجرای قانون از برخی دستگاه‌ها بخشی به مسایل بودجه‌ای برمی گردد و این روند همچنان ادامه دارد و چه بسا بیشتر شود، چه چشم اندازی می‌توانید متصور باشید برای بحث آلودگی؟

معتمدیان: با پیگیری‌ها و جلسات متعددی که برگزار شده و حضور مدیران ارشد دستگاه ها، چشم انداز روشنی داریم و مصمم هستیم که بتوانیم اثرگذاری داشته باشیم در کاهش آلایندگی‌های تهران.

سوال: یعنی منابع مالی برای آن می‌بینید؟

معتمدیان: قطعا هم در برنامه توسعه هفتم که تکلیف دارند دستگاه‌ها و ۵۰۰ هزار خودرو در کشور باید خارج شود و در مقابل اسقاط و خارج کردن هر خودرو، ۴ خودرو جدید صنایع خودروسازی خارج کرده و مجوز داده شده که به چرخه وارد شوند که روزانه ۳۵۰ هزار در تهران خودرو وارد می‌شود ولی خروج خودرو کمتر از ۱۰ درصد است که این عدد باید افزایش پیدا کند. با توجه به عزم وزارت صمت و آقای اتابک، تحرک خوبی شده و ۲۵۰ هزار در کشور خروج خودرو داشتیم.

سوال: این برنامه ریزی‌ها قابل نظارت است که فصل به فصل گزارش دهید؟

معتمدیان: قطعا همین طور است و همین کمیته‌ای که طبق مصوبه داده که عدم اجرای مصوبات مجازات دارد و قابل پیگیری است و هم برخورد‌های جدی به دنبال دارد، در دولت چهاردهم تاکیداتی رئیس جمهور و وزیر کشور داشتند که تمام تلاش و توان مان به کار می‌گیریم که ان شاءالله اثرگذار در کاهش آلاینده‌های در استان باشیم. حتما همراهی خود مردم بسیار موثر است، ترددی که در شهر انجام گرفته و مقرراتی که وضع کردیم خیلی جدی‌تر دنبال کنیم و بحث اجرای طرح ترافیک در شهر تهران و بعضی از شهر‌ها داریم که به خوبی اجرا نمی‌شود، بعضی از وقت‌ها به دلایل مختلف زیرساخت‌ها مناسب نباشد، در شهرداری‌ها و پیامک‌های هشدار دهنده به موقع ارسال نمی‌شود. شهروندان احساس می‌کنند که این جریمه نمی‌شوند، کسانی که وارد طرح ترافیک شده پیامک‌هایی که ارسال می‌شود به عنوان بدهی جرایم محسوب می‌شود و به عنوان محدودیت و طرح ترافیک است رعایت کنند. حتماً کسانی که تخلف کنند وارد محدوده طرح ترافیک شوند اینها پیامک‌ها اگر ارسال نشود به عنوان بدهی جرائم محسوب می‌شوند و دقت کنند روز‌هایی که به عنوان محدودیت، زوج و فرد و یا طرح ترافیک هست ان‌شاءالله رعایت می‌کنند که اجرای قوانین انجام شود.

سوال: همکاری سایر دستگاه‌ها با استانداری تهران چطور بوده توی این مدت مثلاً همکاری شهرداری الان توی این مسیر با استانداری تهران به چه صورتی است؟

معتمدیان: مبنای ما بر تعامل با همه دستگاه‌ها هست قطعا هم دستگاه‌های دولتی و نهاد‌های عمومی غیردولتی از جمله شهرداری‌ها و شهرداری تهران، مجموعه حاکمیتی دستگاه‌های نظارتی و به خصوص فراجا که نقش مهمی در این عرصه دارد به حمدلله در جلسات متعددی که هر هفته ما در همین چند ماه، ۲ ماه اخیر داشتیم خوب شاهد همکاری همه دستگاه‌ها بودیم شهرداری هم پای کار آمده، بعضاً ما جلساتی که داشتیم موانع و مشکلاتی که در ماموریت‌ها و مصوبات بوده شاهد بودیم در کمتر از ۲۴ ساعت مصوباتی که داشتیم اجرایی شده خوب نشان از عزم جدی است ما هم به عنوان دستگاه حاکمیتی که مسئولیت راهبری دستگاه‌های مختلف را داریم ان‌شاءالله تلاش می‌کنیم که بتوانیم این تعامل هم‌افزایی و همکاری را در داشته باشیم.

سوال: شما راضی هستید از همکاری دستگاه ها؟

معتمدیان: ما ابتدای کار هستیم و حتماً ان‌شاءالله تلاش می‌کنیم که رضایتمندی برای مردم ایجاد کنیم.

سوال: آقای دکتر از روز یکشنبه که ادارات تعطیل شد بعضاً مشاهده می‌شود برخی ادارات همچنان دارند فعالیت می‌کنند برخوردتان با ادارات متخلف چیه چه ساز و کاری را برایش تعریف کردید؟

معتمدیان: ببینید ما خوب استثنایی قائل شدیم.

سوال: کدام استثناها؟

معتمدیان: مراکز خدمات درمانی، خدمات‌رسان‌ها که کار خودشان را انجام می‌دهند بعضی از دستگاه‌ها هم از ضرورت‌هایی است که بالاخره به جهتی که کار مردم نخوابد و هماهنگ شود و با هماهنگی، منتها با توصیه‌هایی که می‌شود یعنی مصرف انرژی کاهش پیدا کند، حتی در شرایط عادی هم ابلاغیه داریم وزیر کشور ابلاغیه به همه استانداری‌ها دادند ما هم به تمام دستگاه‌های اجرایی استان ابلاغ کردیم که روزانه یک ساعت قبل از شروع ساعات کار سامانه‌های گرمایشی روشن می‌شوند، موتورخانه‌ها و یک ساعت قبل از پایان ساعت کاری خاموش شود. این کار‌ها قطعاً در کاهش انرژی اثر دارد، اما دستگاه‌هایی که بدون هماهنگی بدون ضرورت باشد حتماً برخورد می‌شود البته ما اخطار دادیم، کمیته‌ای مشخص کرده‌ایم از همکاران ما هم در دیسپاچینگ هم گاز هم برق حضور پیدا می‌کنند جا‌هایی که خوشبختانه امروز ما تقریباً یک سیستم هوشمندی را در تمام دستگاه دولتی‌های توسط شرکت توزیع برق انجام گرفته قابل رصد و پایش هست جا‌هایی که مصرف انرژی باشد مشخص می‌شود و از همان‌جا برق و گاز قطع می‌شود.

سوال: اگر اداره‌ای می‌بود که باید تعطیل می‌بوده و تعطیل نکرده تکلیف چیه؟

معتمدیان: عرض کردم انرژی شان قطع می‌شود و باید هم تذکر کتبی داده شود به مدیر به مدیر دستگاه اگر هم استمرار پیدا کند طبیعتاً تکلیفمان را با آن مدیر دستگاه مشخص می‌کنیم، چون بالاخره تصمیماتی که گرفته می‌شود جایگاه‌های قانونی است و از همه دستگاه‌های اجرایی انتظار می‌رود که طبیعتاً عمل به قانون کنند حتماً همکاری داشته باشند الگو باشند و اگر خدای نکرده بدون توجیه باشد قطعاً ما برخورد جدی می‌کنیم با دستگاه‌هایی که خلاف قانون عمل کنند.

سوال: یکی از دغدغه‌هایی که شهروندان مطرح می‌کنند اینکه چرا غیرحضوری شدن مدارس و تعطیلی ادارات را روزانه و آن هم در ساعات پایانی روز اعلام می‌کنید البته حضرت‌عالی توضیحاتی دادید به بابت جلسات ولی خوب این را برای بینندگان برای شهروندان تهرانی بفرمایید که آیا امکانش هست که این زودتر اعلام شود؟

معتمدیان: عرض کردم بر مبنای قانون تکلیف را مشخص کردیم کمیته اضطرار شاخص‌هایی را مشخص کرده ما باید جمع‌بندی داشته باشیم عرض کردم میزان دما، شاخص‌ها و آلایندگی‌هایی است که روزانه ما جلسات را عصر برگزار می‌کنیم تصمیم می‌گیریم و طبیعتاً ببینید ما زمانی هم که تصمیم می‌گیریم بالاخره به دلیل محدودیت‌هایی که فرض بفرمایید ادارات تعطیل شود مدارس تعطیل شود کلی هزینه برای دولت دارد این تعطیل کردن و اینکه مردم بخواهند پیک‌نیک بروند یا مسافرت بروند یعنی ما بحران را که نمی‌خواهیم که از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل بکنیم این است که درخواستی که از مردم عزیز داریم بالاخره می‌دانم شرایط سخت است، واقعاً تحملش هم سخت است حتماً این همراهی را در روز‌های آینده داشته باشند، البته خوب بحث تعطیلی معلوم نیست که استمرار داشته باشد ما تلاشمان این است که ان‌شاءالله به وضعیت پایداری رسیدیم شرایط عادی را حکم فرما می‌کنیم قطعاً ولی توصیه مان این است که مردم در کاهش مصرف انرژی به ما کمک کنند. ان‌شاءالله یک نکته هم در خصوص بانک‌ها که چند روز است تعطیل شده، نارضایتی‌هایی بود در حوزه اقتصادی ما اثر منفی هم داشت امشب تصمیم گرفتیم که فردا مجموعه‌های اداری بانک‌ها که خیلی با مردم سر و کاری ندارند خود تعطیل است قطعاً، ولی شعب مختلف بانک‌ها فردا ۵۰ درصد شعب شان حتماً در ساعات اداری که دارند طبق روال معمولی که از هفت و نیم تا یک نیم هست حتماً ارائه خدمات داشته باشند البته شرطش این است که حتماً همه خدمات بانکی هم ارائه شود و بعضاً گزارشاتی توی این یکی دو روزه منعکس شده به ما که همه خدمات بانکی توسط شعب داده نمی‌شود همه ساعات اداری حضور ندارند این را اعلام کردیم به شورای هماهنگی بانک‌ها هم ابلاغ کردیم که نظارت داشته باشند از همین جا هم از مردم عزیز درخواست داریم مراجعه کنند به سایت‌های بانک‌ها مشخص شده آن ۵۰ درصدی که شعب هستند از ساعت ۲۲ امشب بارگذاری می‌شود اگر چنانچه فردا شبی که اعلام شده هفت و نیم تا یک و نیم خدمات ندادند و یا اینکه تعطیل بودند حتماً به ادارات بازرسی بانک‌ها مراجعه کنند یا تلفنا در سایت‌های خود بانک‌ها هست حتماً پیگیری می‌شود و جزء وظایف و تکالیفی است که ان‌شاءالله شورای هماهنگی بانک‌ها و مدیران بانک‌های ما نظارت داشته باشند این خدمت‌رسانی به مردم در ۵۰ درصدی که مشخص کردیم حتماً انجام بگیرد.

سوال: اگر مردم گله یا اعتراضی داشتند چطور باید انجام دهند؟

معتمدیان: ادارات بازرسی بانک‌ها تلفنش هم در سایت بانک‌ها اگر مراجعه کنند موجود هست.

سوال: حالا بحث آب را بپردایم آقای دکتر، دفعه قبل که خدمتتان بودیم فرمودید که توی چند تا حالا هفته آینده ما یک برنامه جامع و کامل برای این موضوع آماده می‌کنیم اخیراً هم که به هر حال یکی از چالش‌های استان تهران بود وزیر کشور هم در این باره ماموریت دادند اگر امکان دارد در این موضوع قدری توضیح دهید الان شرایط به چه صورت است و برنامه استانداری تهران در این خصوص چی هست؟

معتمدیان: حتماً مردم عزیز مستحضرند ما در ۴ سال اخیر در استان شرایط خشک سالی داریم یعنی بارندگی‌های ما پایین‌تر از نرمال است و از طرفی هم با توجه به این که منابع آبی ما یعنی برای تامین منابع آب شرب از آب‌های سطحی یعنی سد‌ها استفاده می‌کردیم در گذشته ۷۰ درصد از سد‌ها بوده، ۵ سدی که تامین آب شرب استان را بر عهده دارند و ۳۰ درصد از منابع و سفره‌های زیرزمینی بوده این عدد متاسفانه در سال‌های اخیر کاملاً معکوس شده یعنی شما ۷۰ درصد برداشت‌ها از آبخوان‌ها و سفره‌های زیرزمینی است و ۳۰ درصد از سد‌ها هم خوب الان امسال هم باز استمرار شرایط خشک‌سالی را در استان داریم، بارش در استان پایین‌تر از میانگین کشوری است بارش‌های ما و مجموعه سد‌های ما هم پرشدگی اش ۲۰ درصد است، یعنی ۸۰ درصد سد‌ها ظرفیتش خالی هست لذا با توجه به برداشت‌های بی‌رویه هم که در سطح استان در سال‌های اخیر داشتیم حفر تعداد چاه‌های متعددی که داشتیم، یک مقدار وضعیت آبخوان‌ها وضعیت مناسبی نیست و ما تنها استانی هستیم در کشور که ۴۲ درصد از منابع آب آن در بخش شرب مصرف می‌شود شما در سطح کشور زیر ۱۰ درصد هستید، اما در استان به علت تراکم جمعیتی که داریم، جمعیتی که متاسفانه سالانه بارگزاری‌های جدید جمعیتی داریم ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار خوب طبیعتاً یکی از چالش‌های اصلی ما هست و خوشبختانه تدابیر خوبی اتخاذ شده چندین پروژه آب رسانی به شهر تهران و شهر‌های استان از طریق شرق تهران، غرب تهران و همین‌طور رینگ قمر بنی هاشم که بحث تعادل بخشی آب هست که سرویس به شهرستان‌های استان تهران انجام می‌دهد خوب جلسات متعددی ما با مدیران دستگاه‌های مختلف، مجری طرح در وزارت نیرو، همین‌طور شرکت آبفا داشتیم روز گذشته هم مذاکره با وزیر نیرو داشتیم انشالله بتوانیم با تامین منابع مالی که انجام می‌دهیم از استان از ظرفیت مولد سازی و همین‌طور کمکی هم که بنا شد شهردار تهران کند بتوانیم ان‌شاءالله در یک بازه زمانی حداکثر ۱۸ ماهه پروژه‌های آب‌رسانی را انجام دهیم که ان‌شاءالله به بحث تامین آب شرب به سرعت اجرا و مشکلات حل شود.

سوال: طرح و برنامه و نقشه راه را مشخص کردید؟

معتمدیان: نقشه راه که از قبل مشخص شده پروژه‌هایی است که به دلیل نبود منابع مالی به کندی پیش می‌رفته خوب رایزنی‌های شده، برنامه‌ریزی‌های شده تصمیماتی در حال اجرا است و دستورات ویژه امکان رئیس‌جمهور دادند ان‌شاءالله این پروژه‌ها به سرعت به اتمام برسد که بتوانیم منابع آب مورد نیاز تهران را تامین کنیم البته باز اینجا هم حقیقتاً نیاز به صرفه جویی هست که حتماً ان‌شاءالله مردم عزیزمان در این زمینه‌ها یاری دارند.

سوال: در بحث نهضت مدرسه سازی هم اگر توضیحاتی دارید بفرمایید؟

معتمدیان: دستورات رئیس‌جمهور در بحث نهضت مدرسه سازی در سطح کشور و به ویژه در استان جلسات متعددی را شاید به صورت هفتگی دائم برگزار کردیم با حضور وزیر، شهردار، مجمع خیرین و سایر دست اندرکاران که در حوزه ساخت مدارس نقش دارند برنامه‌ای را تدوین کردیم با توجه به اینکه ما سرانه مان نسبت به سرانه ملی پایین‌تر از ۱۲ سانتی متر نسبت به سرانه ملی پایین‌تر هست نیازی به ساخت ۱۳ هزار کلاس درس در استان و سایر شهرستان‌ها است برنامه‌ریزی کردیم ان‌شاءالله از ظرفیت‌های مختلفی یک بخش منابع استانی یک بخش منابع ملی یک بخش از ظرفیت شهرداری تهران بخشی از ظرفیت نهاد‌های حمایتی مختلف، نهاد‌های حاکمیتی از جمله بنیاد مستضعفان بنیاد برکت و مجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام استفاده کنیم از ظرفیت خیرین و به خصوص بحث مشارکت مردمی که مورد تاکید آقای رئیس جمهور هم بوده و مهم‌تر بحث مولدسازی است. خوشبختانه در استان هم، املاک و ابنیه‌های متعددی در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد با توجه به اختیاراتی که به استانداران تفویض شده در بحث مولدسازی جلسات متعددی را برگزار کردیم با حضور اعضا، دادستان تهران خوشبختانه تصمیمات بسیار خوبی گرفته شده در چند دفتر املاک متعددی شناسایی‌شده بارگذاری‌هایی شده در اسناد تک برگی صادرشده ان‌شاءالله بحث مزایده فروش املاک اجرا می‌شود بخش قابل توجهی از منابع مالی برای ساخت مدارس از این طریق مولد سازی انجام می‌گیرد که انشالله بتوانیم در پایان دولت حداقل کاری که انجام می‌دهیم که به سرانه ملی برسیم و کمبود مدارس را و توسعه فضای آموزشی را در استان داشته باشیم امروز هم که خوب رئیس جمهور دستور ویژه‌ای دادند با توجه به این که در شهر تهران و در ۵ منطقه وضعیت سرانه‌ها خوب نیست بنا شده انشاءالله با همکاری شهرداری محترم و با همکاری نوسازی مدارس در وزارت آموزش بتوانیم متمرکز شویم و اولویت کارمان انشاءالله مناطق کم برخوردار در استان باشیم.

سوال: یک نکته‌ای که الان توی حالا بیشتر محافل رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی خیلی راجع بهش صحبت می‌شود حالا تبدیل به یک سؤال شده می‌گویند که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آلودگی را مثلاً حدود ۱۸۰ اعلام می‌کند، اما وقتی که از روی سایت‌هایی که حالا به صورت تخصصی حالا سایت‌های خارجی که اطلاعات ماهواره‌ای آلودگی هوا را می‌سنجند همان زمان همان مقطع را مثلاً حدود ۴۷۰ اعلام می‌کنند که یک اختلاف حدود ۳۰۰ واحدی دارد این دلیلش چیه؟ یعنی دقیقاً این اختلاف آمار آیا حالا دارد با به هر حال دلیل خاصی دارد اینطوری مطرح می‌شود حالا شاید بد نباشد راجع به این برای مردم توضیح داده شود؟

معتمدیان: اولین بار است این را شنیدم این را بررسی کنند، چون ما بالاخره مرجع اعلام وضعیت ناپایداری مشخص هست سازمان محیط زیست است بر اساس ایستگاه‌هایی که اینها بررسی می‌کنند و اعلام می‌کنند. انشاءالله اطلاع‌رسانی می‌کنم.

سوال: یک نکته دیگر هم آقای دکتر راجع به مسئله اتباع غیر مجاز بود شما توی جلسه قبل با هم صحبت کردیم فرمودید که برنامه‌ای دارید که حالا تشدید انتقال اتباع غیر مجاز خواهد بود در این خصوص اگر اقدامی، برنامه‌ای انجام شده بفرمایید؟

معتمدیان: تقریباً ۴۰ روز پیش خدمت شما بودیم از آن زمان هر روز بالاخره موضوع طرد اتباع غیرمجاز را در دستور کار قرار دادیم و جلسات و پیگیری‌های متعدد، بازدید‌های میدانی و خوشبختانه ما روزانه در استان در شهرستان‌ها طرح جمع آوری اتباع غیر مجاز توسط عزیزان ما دارد انجام می‌شود اینها به اردوگاه متمرکزی که ما در استان داریم منتقل می‌شوند بررسی می‌شوند آنهایی که غیرمجاز هستند طبیعتاً از طریق استان‌های سیستان و بلوچستان و استان خراسان رضوی طرد می‌شوند مصمم هستیم این کار اجرا شود حتما باید قانون رعایت شود و بحث سامان دهی اتباع مجاز هم در دستور کار است با محوریت وزارت کار جلسات متعددی داشتیم بتوانیم این اطلس اشتغال و اسکان اتباع هم داشته باشیم بر اساس فرصت‌هایی که اتباع دارند و بر اساس نیاز‌هایی که داریم بتوانیم افراد به کارگیری شود که دغدغه‌ای مردم عزیز ما در این زمینه نداشته باشند.

سوال: آماری دارید که در این مدت چه تعداد اتباع غیر مجاز خارج شدند؟

معتمدیان: الان دقیقاً آمار دقیقی ندارم.

سوال: دوستان می‌گویند در پیامک‌هایی که برایمان ارسال کردند که برخی موسسات دولتی اعلام کردند به کارمندانشان که باید بیایند سر کار، با این که استانداری تعطیلی اعلام کرده اینها چی‌کار باید بکنند.

معتمدیان: مشخصا بگویید کدام دستگاه‌ها مثلا؟

سوال: این پیامک‌های مردمی است که پیامک روابط عمومی، الان اجتماعی و مؤسسه حسابرسی فکر می‌کنم، حالا فکر می‌کنم از مجموعه‌هایی که زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی باشد پیامک دادند و گفتند که به ما گفتند برویم سرکار، آقای استاندار دارند اعلام می‌کنند که طبق قانون باید تعطیل باشند؟

معتمدیان: اعلام کردیم طبق قانون دستگاه‌ها هم باید تبعیت کنند مگر موارد اضطراری باشد، مربوط به مردم باشد خللی ایجاد شود که طبیعتاً با ظرفیت‌های محدود و در ساعات مشخص و با رعایت صرفه جویی است یعنی اصل تعطیلی ما این است که بالاخره تردد کمتر می‌شود، آلایندگی‌ها را بتوانیم مدیریت کنیم همین که بتوانیم بحث انرژی را مدیریتی داشته باشیم لذا از همین جا از همه مدیران محترم در بخش‌های مختلف انتظار داریم بررسی کنند و جا‌هایی که واقعاً ضروری است اگر کار مردم یک جا‌هایی زمین می‌ماند با توان بسیار محدودی یعنی آن حدی که نیاز است نیروی انسانی به کارگیری شود و همراهی کنند.

سوال: قاعدتاً اگر موردی هم باشد به استانداری گزارش می‌شدند، آن قانون شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهرک‌های صنعتی که حضرت‌عالی هم بهش اشاره کردید توی جلسه گذشته و آن عدم تایید ۴۸۰۰ واحدی که خارج از شهرک‌های صنعتی بود اگر جلسه‌ای برگزار شده هماهنگی شده این را هم برای بینندگان بفرمایید؟

معتمدیان: خوب ما در اجرایش با یک سری موانع و مشکلات برخوردیم که الحمدلله جلسات توسط معاونت اقتصادی ما به طور مستمر هر هفته دارد برگزار می‌شود جلساتی را ما با نمایندگان محترم، خصوصا نمایندگان استان برگزار کردیم در لایحه بودجه امسال هم آن بخشی از موانع را منتقل کردیم به عزیزانمان در مجلس که با کمک دولت انشالله بتوانیم این موانع را مرتفع کنیم که زمینه اجرایی شدن مصوبه دولت فراهم شود. خوشبختانه الان مصوبه داریم برای بحث سامان دهی ۷ لکه صنعتی یعنی ۲۰ هزار مرکز صنفی که در استان داریم که اینها عملاً صنعتی هستند، اما با مجوز‌های صنفی دارند کار می‌کنند یعنی شما دیگر نیازی به گرفتن مجوز‌های زیست محیطی نیست لذا یک بخشی از آلایندگی‌هایی که ما در بخش صنایع داریم مربوط به همین صنایع است که ان‌شاءالله باید سازماندهی شوند تحت نظارت در واقع سازمان محیط زیست قرار بگیرند اینها بر اساس قانون بتوانند تجهیز جدید داشته باشند نوسازی ماشین آلات را داشته باشند که هم کاهش آلایندگی را به دنبال دارد هم افزایش تولید را به دنبال دارد هم بحث شفافیت مالی را دارد همین که قانوناً این عزیزان مراکز صنفی می‌توانند از ظرفیت‌های قانونی در بحث تسهیلات بانکی در بحث ارزی داشته باشند.

سوال: یعنی در واقع به نفع خودشان است؟

معتمدیان: قطعا، شرایط هم به نفع مردم است یعنی کنترل آلایندگی می‌شود هم به نفع خود صنایع و عزیزانی است که در این بخش فعال هستند و هم به نفع حاکمیت هاست.

سوال: آقای دکتر در این ۲ ماه به شهرک‌های صنعتی استان سر زدید؟

معتمدیان: خیر.

سوال: یک نکته‌ای که امروز هم در خبر در گزارش بود بحث متاسفانه بسیاری از افراد آمدند برخی زمین‌ها را در شهرک‌های صنعتی گرفتند که یک مرکز تولیدی را راه‌اندازی کنند، اما خوب به چشم سرمایه گذاری بهش نگاه می‌کنند یعنی آن زمین‌هایی که به هر حال محدودیت هم داریم در زمین‌ها در شهرک‌های صنعتی اینها در واقع بلوکه شده و حالا طبق قانون اگر ۲ سال به بهره برداری نرسد باید مجوزشان باطل شود، یک تولیدکننده‌ای که به هرحال می‌خواهد فعالیت کنند واگذار شود این هم یک نکته است در شهرک‌های صنعتی از شما به عنوان استاندار تقاضا می‌شود روی این موضوع هم اگر امکان دارد یک توجه داشته باشید که بشود این را اصلاح کرد.

معتمدیان: حتما، یکی از مشکلاتی که الان داریم، کمبود زمین داریم شما مستحضرید بالاخره ما ظرفیت‌های زیست محیطی ما ۳۰ سال است به اتمام رسیده یعنی استان تهران ظرفیت بارگذاری جدید ندارد ۴ برابر ظرفیت بارگزاری کردیم، چون واقعاً ظرفیت جدید ندارد لذا حتماً یکی از اولویت‌های ماست پیگیری هم کردیم ماموریت دادیم به شهرک‌های صنعتی کسانی که زمین تحویل گرفتند خوب اینها طبق قرارداد هست یک بازه زمانی باید به تعهدات خودشان عمل کنند حتماً ورود پیدا می‌کند و، چون یک مراحل و سیکل قانونی دارد انشاءالله بخشی که امکان دارد کمک می‌کنیم بتواند در واقع طرح‌های خودشان را اجرایی و عملیاتی کنند آنهایی که توان ندارند به هر دلیلی، صلاحیت مالی ندارند سلامت فنی ندارند، دانشش را ندارند طبیعتاً اینها باید خلع شوند و در فرایند‌های جدید به شکل قانونی در فراخوان‌ها واگذار بشود کسانی‌که صلاحیت دارند بتوانند سرمایه‌گذاری کنند در شهرک‌های صنعتی.

سوال: برای جهش تولید هم برنامه‌ریزی خاصی انجام دادید، چون ۳ ماه دیگر مانده به پایان سال؟

معتمدیان: یکی از ماموریت‌های اصلی ما اقتصادی است ستاد تسهیل رفع موانع، هفته‌ای ۲ جلسه با حضور معاون محترم اقتصادی ما و حضور دستگاه‌های مختلف و اعضا برگزار می‌شود موارد مشکلات موانعی که در روند تولید است، تصمیم‌گیری می‌شود کمک می‌شود عمدتاً یک بخشی از مشکلات در حوزه امور مالیاتی است و موارد مربوط به مشکلات مراکز تولیدی با تامین اجتماعی است مشکلاتی با شرکت‌های زیر ساخت دارند آب، برق، گاز مشکلاتی که با بانک‌ها دارند، اینها موارد عمده‌ای است که اینجا بررسی می‌شود بر اساس ظرفیت‌های قانونی که داریم کمک می‌کنیم بتوانیم این مشکلات و موانع مرتفع شود، شاهد افزایش تولید و توانمندسازی مراکز تولیدی باشیم.

سوال: توصیه‌های شما به شهروندان تهرانی؟

معتمدیان: مجدد تشکر می‌کنم من از مردم عزیز استان که همواره همراهی کردند با سیاست‌ها و برنامه‌های دولت به خصوص در چند روز اخیر، ما هم عذرخواهی می‌کنیم بابت محدودیت‌هایی که برای مردم عزیز پیش آمده شرایطی است که ناخواسته تحمیل شده و طبیعتاً باید با کمک هم با همکاری مردم و همکاری همه دستگاه‌ها ما به عنوان خدمتگزاران مردم شبانه روز تلاش می‌کنیم که ان‌شاءالله بتوانیم خدمات حداکثری بدهیم، از پیک سختی‌ها حتما عبور پیدا می‌کنیم و مجدد تشکر می‌کنم و از مجموعه صدا و سیما هم صمیمانه تشکر می‌کنم به علت آگاهی بخشی به مردم عزیز داده می‌شود درخواست ما این است که توی زمینه هم برنامه‌های آموزشی بیشتری هم در بحث صرفه جویی که البته همیشه برنامه دارند.

سوال: صدا و سیما که در این چهل روز که ۲ بار در خدمت استاندار بوده حسن نیت و همراهی اش را نشان داده.

معتمدیان: بله قابل تقدیر است منتها در این ایام نیاز است یک مقدار با مردم گفتگوی بیشتری داشته باشیم.

سوال: الان ما در تمام بخش‌های خبری بلا استثنا این مسائل اطلاع رسانی دارد به مردم انجام میشود؟

معتمدیان: مدیران تخصصی، کارشناسان تخصصی بالاخره ما کلی صحبت نکنیم برادران مدیر اجرایی کلیات می‌گویند ولی دستگاه تخصصی باید بگویند شیوه‌های صرفه‌جویی چه هست با مردم گفت‌و‌گو شود.