شناسهٔ خبر: 70308241 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

رژیم صهیونیستی: ایرلند از خطوط قرمز عبور کرد

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی با متهم کردن دولت ایرلند به یهودستیزی و در ادامه اظهارات مغرضانه علیه ایرلند، گفت که این کشور از خطوط قرمز تل‌آویو عبور کرده است.

صاحب‌خبر -

«گدعون ساعر» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در این رابطه اظهار داشت: کاری که ایرلند انجام می‌دهد تلاشی برای سلب صفت مشروعیت از اسرائیل است.

وی افزود: ایرلند از همه خطوط قرمز عبور کرده است؛ بین انتقاد و یهودستیزی تفاوت وجود دارد.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی بدون توجه به جنایات و نسل کشی این رژیم علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه ادامه داد: متهم شدن اسرائیل به نسل کشی توسط ایرلند به معنای عبور از همه خطوط قرمز است.

ایرلند اخیرا از تصمیم خود برای پیوستن به پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری خبر داد.

در پی این تصمیم، رژیم صهیونیستی نیز سفارت خود در ایرلند را تعطیل کرد.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در این باره گفت: سفارت‌مان در ایرلند را پس از آن تعطیل کردیم که این کشور از خطوط قرمز در روابط با اسرائیل عبور کرد.

آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲) شکایتی را علیه رژیم صهیونیستی به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرده و در آن این رژیم را به نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها در غزه متهم کرد. دیوان بین‌المللی دادگستری نیز در چهارم خرداد با بررسی شکایت آفریقای جنوبی، حکم توقف عملیات نظامی رژیم اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه را صادر کرده بود اما رژیم صهیونیستی بدون توجه به رای این نهاد وابسته به سازمان ملل همچنان به حملات خود ادامه می دهد.

دیوان بین‌المللی دادگستری(ICJ) که با نام دیوان لاهه نیز شناخته می‌شود، عالی‌ترین نهاد قضایی سازمان ملل است که پس از جنگ جهانی دوم برای حل‌وفصل اختلاف‌های میان دولت‌ها تاسیس شد.

شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دیوان لاهه بر این استدلال استوار است که این رژیم کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ را که بر تلاش برای تکرار نشدن چنین جنایت‌هایی تاکید دارد، نقض کرده است. کنوانسیون نسل‌کشی جنایت یادشده را این‌گونه تعریف می‌کند: اعمالی که به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام می‌شود.

کشورهایی که تاکنون به پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی پیوسته یا اعلام کرده‌اند که قصد دارند به آن بپیوندند، عبارتند از: آفریقای جنوبی(تشکیل پرونده ۲۹ دسامبر)؛ نیکاراگوئه(۸ فوریه)؛ بلژیک(۱۱ مارس)؛ کلمبیا(۵ آوریل)؛ ترکیه(۱ مه)؛ لیبی(۱۰ مه)؛ مصر(۱۲ مه)؛ مالدیو(۱۳ مه)؛ مکزیک(۲۴ مه)؛ ایرلند(۲۸ مه)؛ شیلی(۲ ژوئن)؛ فلسطین(۳ ژوئن) و اسپانیا که در ۶ ژوئن اعلام کرد که قصد دارد به آن بپیوندد. اسپانیا نخستین کشور اروپایی است که خواستار پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در لاهه شد.