به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست خبری چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در بخشهای معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه ویژه طلاب و دانشجویان بینالمللی جامعهالمصطفی العالمیه به میزبانی شهر مقدس قم امروز دوشنبه ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات امامزاده موسی مبرقع (ع) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به برگزاری مسابقات بینالمللی سراسری صوت، لحن و حفظ قرآن کریم در استان تبریز، گفت: اما آنچه در شهر قم برگزار میشود بخش معارفی این مسابقات شامل معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به سابقه دو سال میزبانی مسابقات معارفی قرآن کریم گفت: سال سوم این مسابقات نیز در شهر مقدس قم برگزار میشود با این ویژگی که بخش بینالملل نیز به آن اضافه شده است.
وی به تشریح ساختار ستاد برگزاری این مسابقات در استان قم پرداخت و گفت: ستاد با حکمی که نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در سازمان اوقاف به استاندار قم صادر کرد رسما تشکیل شد. شخص استاندار به عنوان رئیس ستاد و اداره اوقاف استان به عنوان دبیرخانه مسابقات تعیین گردید.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری با اشاره به برگزاری بیش از ۱۵ جلسه در راستای برگزاری هرچه بهتر مسابقات معارفی قرآن کریم در قم گفت: در این راستا همه دستگاههای استان از جمله استانداری، شهرداری، صدا و سیما، نیروی انتظامی و مرکز قرآنی سازمان اوقاف پای کار آمدهاند.
وی با تاکید بر اینکه حجم کار سنگین است و برگزاری آن به تنهایی از عهده اداره اوقاف استان خارج است گفت: رویداد امسال با ویژگی بینالمللی بودن آن هم رویدادی جدید بوده و هم متفاوت با مسابقات صوت و لحن است و لازم بود تا شهر قم به عنوان مرکزیت علم و دانش و تفسیر قرآن و نهجالبلاغه میزبان این مسابقات باشد.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری برگزاری این رویداد در شهر قم را مهم توصیف کرد و گفت: باید از تمامی ظرفیتهای استان قم محتوا تولید کرد و آن را هم به سراسر کشور و هم به خارج از کشور انتقال داد.
افتخار برگزاری باعظمت مسابقات قرآن کریم برای نظام مقدس جمهوری اسلامی است
وی با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه استان قم صرفا بخشی از پیکره مسابقات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: اگر این مسابقات به خوبی و با عظمت برگزار شود اقتدار و افتخار آن برای نظام جمهوری اسلامی و شهر مقدس قم است.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری با اشاره به حضور بیش از ۳۰ هزار شرکتکننده در مرحله شهرستانی و استانی این دوره از مسابقات، بیان کرد: ۷۴ برگزیده مراحل شهرستانی و استانی برای مرحله نهایی به قم میآیند و با حضور ۶ نفر برگزیده اهل سنت و ۱۹ نفر شرکت کننده خارجی، مجموع متسابقین به ۱۰۹ نفر میرسد.
وی با اشاره به ضعف زیرساختهای برگزاری مسابقات بینالمللی در قم، ادامه داد: نداشتن امکانات فرودگاه و اسکان و اقامت مهمترین ضعفهای برگزاری مسابقات به صورت بینالمللی است که امیدواریم این مشکلات با همت مسئولان در طی سالهای آتی مرتفع شود.
اسکندری با بیان اینکه بخش بینالملل مسابقات در سال جاری با حضور طلاب خارجی جامعه المصطفی برگزار میشود، گفت: این مسئله تجربه خوبی را به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به برگزاری نشست همکاری با تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) در راستای برگزاری این دوره از مسابقات، گفت: تولیت حرم مطهر کمکهای مادی و مالی به مسابقات قرآن نداشتند اما همکاریهای معنوی با اوقاف و امور خیریه استان دارند.
رهبر انقلاب اسلامی، مبدع و مشوق مسابقات سراسری قرآن کریم
حمید مجیدی مهر، رئیس اداره امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در این نشست خبری گفت: پس از انفکاک بخش معارفی مسابقات قرآن کریم از سایر بخشها دبیرخانه دائمی این مسابقات در شهر قم به عنوان مهد علوم دینی و معارفی مستقر گردید.
مجیدی مهر، رهبر معظم انقلاب اسلامی را مبدع برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در سال ۱۳۶۰ دانست و گفت: امروز این مسابقات به ایستگاه چهل و هفتم رسیده و محلی برای معرفی قهرمانان قرآنی کشور شده است.
وی با بیان اینکه هیچ قاری شناختهشدهای در کشور وجود ندارد که در مسابقات سراسری قرآن کریم رتبه نیاورده باشد، گفت: رهبر انقلاب اسلامی هم مبدع و هم حامی برگزاری این مسابقات بودهاند و این مسئله مسئولیت ما را به عنوان متولی برگزاری مسابقات سنگینتر میکند.
مجیدی مهر گفت: سومین دوره مستقل مسابقات معارفی در قم در قالب چهل و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در سه رشته تفسیر قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه طراحی شده است.
وی با اشاره به بخش بینالملل این رویداد نیز گفت: امسال با تدبیر رییس سازمان اوقاف کشور، بخش بینالملل به عنوان مقدمه بینالمللی شدن بخش معارفی با همکاری جامعهالمصطفی ویژه طلاب و دانشجویان این مرکز برگزار میشود.
مجیدی مهر با اشاره به حضور نمایندگانی از ۱۲ کشور در این رویداد معارفی قرآنی گفت: افتتاحیه مسابقات ساعت ۱۵ روز شنبه اول دی ماه برگزار خواهد شد و همان روز آزمون کتبی برگزار میشود و روز بعد رقابت شفاهی آغاز خواهد شد. اختتامیه مسابقات نیز پنجشنبه ششم دی ماه برگزار و از نفرات برتر تجلیل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه داوران در صحنه اجرای مسابقات حضور خواهند داشت، اظهار کرد: در مسابقات معارفی تاکنون تذکر سکوت در سالن مسابقات داده نشده است زیرا به محض پرسش داوران از شرکتکننده تمام سالن سکوت خواهند کرد تا به پاسخ آنان گوش فرا دهند.
کارشناس قرآنی با بیان اینکه محتوای پرسشهای این دوره از مسابقات ناظر به وقایع روز و استکبارستیزی و آیات مربوطه خواهد بود، افزود: چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در حرم مطهر رضوی با سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه در شب مبعث پیامبر اکرم (ص) آغاز میشود و با سخنرانی رئیس جمهور در آیین اختتامیه در ۱۳ بهمن ماه به پایان میرسد.
مجیدی مهر تصریح کرد: بسیاری از شرکتکنندگان راه یافته به مراحل نهایی مسابقات معارفی قرآن کریم در سطوح عالی علمی و رشتههای پیراپزشکی و مهندسی هستند که بیانگر اقبال عمومی به قرآن کریم و معارف ناب اسلام است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد نیات ۲/۶ درصدی وقفهای قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، قید زمان و مکان دارد، گفت: ابنیههای فراوانی تحت اختیار سازمان اوقاف قرار دارد اما حق بهرهبرداری از آن را ندارد لذا امکانات و بودجههای سازمان برای برگزاری مسابقات قرآن محدود است.
محمد موسویمنش، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم نیز به ارائه گزارش عملکرد شهرداری پیرامون این رویداد قرآنی پرداخت و گفت: حمل و نقل شهری، پشتیبانیها و ترددآسان مهمترین دغدغه دستاندرکاران مسابقات بینالمللی بود که در قالب ۱۰ برنامه توسط شهرداری قم مرتفع خواهد شد و تا پایان این دوره از مسابقات، شهرداری قم در خدمات رسانی به زائران کریمه اهل بیت(ع) و نیز شرکتکنندگان این دوره تلاش میکنند.
انتهای پیام