به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در نظر دارد تا در چهار ماه پایانی سال 1403، علاوه بر مسابقات سراسری قرآن، چهار رویداد ملی و بینالمللی را در استانهای مختلف برگزار کند.
اول. مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن
اولین رویداد از این چهارگانه، مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است که به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی و مذهبی هر ساله با هدف ترویج فرهنگ قرآنی و تشویق قشر جوان به حفظ، تلاوت و انس با آیات الهی برگزار میشود.
رقابت قرآنی امسال هم که در دو بخش بانوان و آقایان برگزار میشود، از تاریخ 12 آذرماه در بخش بانوان و به میزبانی تبریز آغاز خواهد شد و در ادامه، بخش آقایان نیز تا 29 آذر ادامه خواهد داشت.
در این مرحله نهایی که تنها بخش غیر حضوری رویداد قرآنی است، رشتههای مختلفی از جمله حفظ کل قرآن، حفظ 20 جزء، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، دعاخوانی، مدیحهسرایی و همخوانی قرآن کریم و اذان (ویژه آقایان) به رقابت خواهند پرداخت.
در مرحله مقدماتی ابتدا راهیافتگان به این مرحله با حضور در اداره کل اوقاف و امور خیریه استانی که به نمایندگی از آن در مسابقات حضور یافتند، اقدام به ضبط تصویری تلاوت خود کردند. در ادامه و با فاصله کمتر از یک ماه فایلهای تصویری ضبط شده در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و با حضور یک گروه داوری مورد ارزیابی قرار گرفت و به این ترتیب، نفرات برتر این مرحله به فینال مسابقات سراسری قرآن کریم راه پیدا کردند.
حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، در این باره توضیح داد: از بین راهیافتگان به مرحله مقدماتی مرحله کشوری مسابقات سراسری قرآن، 121 نفر در بخش آقایان و 91 نفر در بخش بانوان به مرحله پایانی راه مییابند.
مجیدی مهر درباره حضور فعالان قرآنی در بخش بانوان و آقایان گفت: در بخش آقایان و در رشته حفظ کل قرآن کریم 22 نفر، در رشته حفظ 20 جزء 20 نفر، در رشته دعاخوانی 15 نفر، در رشته اذان 14 نفر، در رشته قرائت ترتیل 20 نفر و در رشته قرائت تحقیق نیز 30 نفر به مرحله نهایی راه مییابند. در بخش بانوان نیز در رشته حفظ کل قرآن کریم 20 نفر، در رشته حفظ 20 جزء 16 نفر، در رشته دعاخوانی 15 نفر، در رشته قرائت ترتیل و قرائت تحقیق نیز هر کدام 20 نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردهاند.
این رقابت قرآنی فرصت بسیار عالی برای نمایش استعدادها و توانمندیهای قرآنی افراد است و همچنین به تقویت ارتباط جامعه با قرآن کمک میکند.
دوم. مرحله نهایی بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن
دومین رویداد ملی در این زمینه، برگزاری مرحله نهایی بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است. این رویداد در رشتههای معارف قرآن کریم (شامل تفسیر شیعه و تفسیر اهل تسنن)، معارف نهجالبلاغه و معارف صحیفه سجادیه در دو گروه بانوان و آقایان برگزار میشود.
این مرحله از مسابقات معارفی در دیماه و از تاریخ دوم تا ششم این ماه به میزبانی شهر قم، که بهعنوان میزبان دائمی این بخش شناخته میشود، برگزار خواهد شد.
آزمون کتبی بخش معارفی این دوره مسابقات هم هجدهم مردادماه با حضور حدود 17 هزار شرکتکننده برگزار شده بود. در این آزمون که به صورت کتبی و حضوری برگزار شد، 301 مرکز آزمون در سراسر کشور در نظر گرفته شد، در شهر تهران نیز آستان مقدس امامزاده سیدجعفر(ع) و امامزاده حمیده خاتون(س) به عنوان محل برگزاری تمام شرکت کنندگان استان تهران که حدود 400 نفر بودند در نظر گرفته شده بود.
نکته قابل توجه در این بخش از مسابقات سراسری، مشارکت حداکثری بانوان است؛ به طوری که بر اساس اعلام مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، در مرحله شهرستانی میزان مشارکت بخش بانوان بیش از دو برابر آقایان بود. درواقع در بخش آقایان چهار هزار و 882 نفر و در بخش بانوان دوازده هزار و 83 نفر برای حضور در بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن کریم ثبتنام کردند.
سوم. مسابقات بینالمللی قرآن
پس از پایان مسابقات سراسری قرآن، نوبت به برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران خواهد رسید. این مسابقات پس از سالها از تهران خارج شده و به میزبانی شهر مشهد و در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار خواهد شد.
این رویداد از تاریخ هشتم بهمنماه و همزمان با سالروز مبعث پیامبر اکرم (ص) آغاز خواهد شد و تا سیزدهم این ماه ادامه خواهد داشت.
حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، از برگزاری این دوره از مسابقات در حرم مطهر امام رضا (ع) خبر داده و میگوید: مسابقات بینالمللی قرآن ایران در دو بخش بانوان و آقایان برگزار میشود، که در بخش بانوان رشتههای قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن و در بخش آقایان نیز رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن در نظر گرفته شده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه توضیح داده است که محل برگزاری این رقابتها رواق امام خمینی(ره) حرم رضوی خواهد بود.
مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران بعد از مسابقات مالزی و عربستان با قدمتترین رقابتهای قرآنی جهان اسلام است و با توجه به برگزاری مسابقات در ردههای مختلفی چون طلاب، دانشآموزان، دانشجویان، بانوان و روشندلان کنار مسابقات اصلی در دنیا نظیر ندارد.
چهارم. دومین دوره جشنواره تلاوتهای تقلیدی
دومین دوره جشنواره تلاوتهای تقلیدی هم رویداد دیگری است که بهعنوان اختتامیه مسابقات قرآن سال 1403 برگزار خواهد شد. به گفته مسئولان، این جشنواره که امسال با برنامهریزی بهتری برگزار میشود، از تاریخ پنجم تا دهم اسفندماه و به میزبانی شهر قزوین برگزار خواهد شد.
علی محرابی، دبیر جشنواره تلاوتهای تقلیدی، از تلاش برای حضور رقابتکنندگان با پشتوانه علمی و تجربی خبر داده و میگوید: یک گروه روانشناسی برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده تا این افراد مشاورههای لازم ارائه شود.
محرابی در عین حال از میزبانی شهر قزوین در مرحله کشوری جشنواره خبر داده است و تصریح کرده که افرادی که در مرحله کشوری این جشنواره حد نصاب نمره را دریافت کنند، به طور مستقیم به مرحله کشوری مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف راه مییابند و بالعکس نوجوانانی که در مسابقات سراسری سازمان اوقاف به مرحله کشوری راه پیدا کنند، مستقیم به مرحله کشوری جشنواره تلاوتهای تقلیدی راه پیدا میکنند.
ثبتنام در جشنواره تلاوتهای تقلیدی از اول تا پانزدهم آذر ماه انجام خواهد شد و جزئیات مربوط به رشتهها و بخشهای این مسابقات هنوز از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز همزمان با آغاز ثبتنام اعلام میشود.
انتهای پیام/