یعقوب صدیق جمالی روز دوشنبه ۲۶ آذرماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این نمایش تلفیقی از تاریخ، هنر و نوآوری است، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ نفر بر روی این نمایش کار کردهاند و از حدود هفت ماه گذشته، تیم پژوهشی بر روی متن و روایت تاریخی آن تشکیل شده است.
وی افزود: این نمایش از زمان صدور فرمان مشروطه تا شکست حصر تبریز را در ۱۵۰ دقیقه روایت میکند و نقش بانوان در این نمایش رزمی قابل توجه است.
وی مطرح کرد: روایت داستان ستارخان بدون روایت شخصیتهایی چون علی موسیو، حاج رسول صدقیانی و سایرین معنایی ندارد از این رو شخصیتهای برجسته تاریخی تبریز و مشروطه نیز در این نمایش حضور دارند.
این کارگردان تبریزی گفت: مشکلی در زمان اخذ مجوز برای نمایش پیش نیامده و سعی کردهایم تا زبان نمایش همچون زبان ترکی آذربایجانی آن دوران باشد.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم نمایش ستارخان در جشنواره فجر تهران و هفته تبریز در تهران نیز به نمایش درآید، اضافه کرد: تلاش میکنیم در استانهای همجوار نیز این نمایش به روی صحنه برود.
وی ادامه داد: این نمایش به نویسندگی صدیق جمالی است و به طور قطع امکان انطباق تاریخی ۱۰۰ درصدی هیچوقت وجود ندارد اما تلاش کردهام روایت درستی از ستارخان به نمایش درآید.
صدیق جمالی تاکید کرد: فقر پژوهشی درباره وقایع مشروطه و به خصوص ستارخان وجود دارد و وقایع بسیاری از آن دوران وجود دارد که آنچنان که باید روایت نشده است.
وی با اشاره به اینکه مدتی با خلاء حمایت از تئاتر مواجه بودیم، اظهار کرد: شهرداری تبریز در ۱.۵ سال گذشته از بیشتر فعالیتهای تئاتر حمایت کرده و به جرات میگویم اگر حمایت شهرداری نبود، این نمایش نمیتوانست اجرا شود.
نویسنده و کارگردان نمایش ستارخان به مخاطب نمایش فولکلور اشاره و اظهار کرد: سال ۷۹ که نمایش کوراوغلی را کار کردم، مردم از ساعت هشت صبح و زمانی که تئاتر شهر باز نشده بود، برای خرید بلیط به صف میایستادند، آن زمان فهمیدم که نمایش فولکلور خطه آذربایجان مخاطب دارد.
وی اضافه کرد: فولکلور این خطه آنقدر غنی است که اگر چندین نسل هم آن را کار کند باز هم جای کار دارد.
امیر کریمزاد شریفی؛ رئیس شورای هماهنگی اجرای این نمایش نیز در این نشست گفت: هدف از تلاشهای انجام شده برای به صحنه درآمدن این نمایش این است که نسل جدید داشتههای تاریخی و قهرمانان این خطه را بیشتر بشناسند و عوامل این نمایش به جز از این این هدف، هیچ انگیزه مادی دیگری ندارند.
وی با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد این نمایش گفت: حضور پرشور بانوان و معرفی بانوان تاثیرگذار دوران مشروطه که اغلب نامی از آنها در تولیدات هنری مطرح نمیشود، از ویژگی نمایش ستارخان است.
همچنین در این جلسه تهیه کننده نمایش ستارخان نیز با بیان اینکه یک جمع حرفهای برای این نمایش پای کار هستند، بیان کرد: حضور در حوزه تئاتر و هنر به واسطه علاقه بوده و اگر بخواهیم به سمت تعالی حرکت کنیم لازم است تغییرات را از حوزه هنر و فرهنگ آغاز کنیم.
علی مراتبی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در حوزه فرهنگی و هنری نوعی جهاد است و هر کس که دلسوز کشور باشد، باید در این حوزه نیز فعالیت کند.
وی با بیان اینکه هزینه کلی در نظر گرفته شده برای این نمایش ۳۰ میلیارد ریال است، گفت: شهرداری تبریز حمایت ویژهای از این نمایش داشته و حامیانی از بخش خصوصی نیز از این نمایش حمایت کردهاند.
همچنین بازیگر نمایش ستارخان نیز اظهار کرد: آقای صدیق جمالی، کارگران این نمایش حساسیت خاصی بر روی اجرای این نمایش داشته و بر روی تک به تک کلمات اجرا شده، دقت دارد.
شاهرخ نخعی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم از عهده این وظیفه بربیاییم، گفت: نام ستارخان با این نمایش بار دیگر شنیده میشود و بر سر زبانها خواهد افتاد.
انتهای پیام