به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی پلیس، سردار حسن مؤمنی، امروز _دوشنبه بیستوششم آذر_ در جلسه قرارگاه کاهش تصادفات کردستان که در سالن جلسات استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه پیشگیری از تصادفات ۳۰ دستگاه دارای مسئولیت بوده و برای آنها وظایفی پیش بینی شده، اما این در حالی است که بخش اعظمی از اقدامات این حوزه بر روی دوش هشت دستگاه متمرکز شده است.
وی با اشاره به نقش آفرینی عمده هشت دستگاه فراجا، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان صمت و هلال احمر در حوزه کاهش تصادفات، افزود: کاهش سوانح و پیشگیری از تصادفات از موضوعاتی است که اتفاق نظر ویژهای بین تمامی دستگاهها در این خصوص وجود دارد، اما قطعاً دستیابی به نقطه مطلوب در این موضوع نیز نیازمند بهرهمندی از ظرفیت تمامی نهادها و دستگاهها است.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا خاطرنشان کرد: بهرغم تأکیدات و اقدامات دولت در حوزه جوانی جمعیت، متأسفانه بخش قابل توجهی از آمار جانباختگان تصادفات مربوط به سنین ۲۱ تا ۶۰ سال است که تشکیل دهنده چرخه کار و پویایی کشور هستند.
سردار مؤمنی با بیان اینکه چهار تخلف سرعت، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب آلودگی بیش از ۸۰ درصد علت تامه در تصادفات را به خود اختصاص دادهاند، ادامه داد: بهرغم وجود دیگر علل چون مهندسی جاده، ایمنی خودرو در تصادفات، بیشترین نقش، مربوط به نیروی انسانی بوده و میتوان با توجه بیشتر به این موضوع شاهد کاهش قابل توجهی در آمار تصادفات بود.
وی تصریح کرد: برای تأثیرگذاری مطلوبتر در حوزه انسانی، فرهنگ سازی از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده و این امر میتواند به عنوان یک شاخص ایجابی در کنار اقدامات سلبی مأموران پلیس در کاهش سوانح جادهای اثرگذار باشد.
این مقام ارشد انتظامی بر لزوم حرکت پلیس به سوی کنترل هوشمند تخلفات رانندگی در جادهها و تخصیص تجهیزات مربوط در این خصوص تاکید و خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت ائمه جماعت برای فرهنگ سازی، معرفی نقاط حادثه خیز جادهها در کانالهای مجازی شهر و روستاها، استفاده از ظرفیت دستگاه قضائی برای بازدارندگی بیشتر در تخلفات حادثه ساز و نظارت بر اقدامات انجام شده در اجرای اصلاحات مهندسی در نقاط شناسایی شده نیز از جمله اقداماتی است که میتواند در راستای کاهش تصادفات مورد توجه قرار گیرد.
سردار علی آزادی، فرمانده انتظامی کردستان نیز در ادامه گزارشی از فعالیتهای انتظامی استان در حوزه کاهش تصادفات ارائه داد و اظهار کرد: تمامی نقاط حادثه خیز استان مورد شناسایی قرار گرفته و ضمن استقرار نیروهای امدادی در این نقاط، روند اصلاح مهندسی این محورها برابر اولویت در دستور کار قرار دارد.
وی از اجرای رزمایش زمستانی پلیس راه و راهور در کردستان خبر داد و افزود: این طرح از بیستم آذر آغاز شده و حدود دو هزار نفر از نیروهای انتظامی استان در حال خدمت رسانی به هموطنان هستند.
فرمانده انتظامی استان کردستان با اشاره به حضور قابل توجه دستگاههای برون سازمانی چون راهداری، هلال احمر، اورژانس و آتش نشانی در این طرح، خاطرنشان کرد: حدود ۲۰۰ پایگاه ثابت و سیار برای خدمت رسانی به هموطنان در این طرح پیشبینی شده است.