به گزارش ایرنا سردار «علی محمدی» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: ماموران پلیس آگاهی مراغه در راستای اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز و حین گشتزنی و کنترل خودروهای عبوری به ۲ دستگاه تریلی مشکوک شدند و آنها را متوقف کردند.
وی ادامه داد: ماموران پس از هماهنگی با دستگاه قضائی و اداره تعزیرات و در بازرسی از تریلیهای توقیف شده مقدار ۵۰ تن گندم قاچاق که فاقد هرگونه مدارک مثبته است را کشف کردند و در این رابطه ۲ نفر هم دستگیر شدند.
فرمانده انتظامی آذربایجانشرقی تصریح کرد: برخورد با سودجویان و مقابله با قاچاقچیان به صورت مستمر در دستور کار پلیس قرار دارد.
سردار محمدی از شهروندان خواست در صورت مشاهده موارد مشکوک مراتب را در اسرع وقت به پلیس ۱۱۰ گزارش دهند و در مبارزه با قاچاق سهیم باشند.
گفتنی است قاچاق گندم میتواند تبعات منفی بسیاری در پی داشته باشد که آسیب رسیدن به کشاورزی داخلی و نقض قوانین و مقررات از جمله آنهاست.
ورود گندم قاچاق به کشور میتواند به وارد شدن خسارت به تولیدکنندگان داخلی منجر شود زیرا قیمتهای داخلی تحت فشار قرار میگیرد و کشاورزان به دلیل عدم توانایی در رقابت، ممکن است از فعالیت خود دست بکشند.
همچنین قاچاق گندم میتواند به عدم تعادل در تأمین و توزیع مواد غذایی در کشور منجر میشود و این موضوع میتواند بر امنیت غذایی جامعه تأثیر منفی بگذارد.
کاهش درآمد دولت هم از دیگر تبعات منفی قاچاق گندم است زیرا دولتها از طریق مالیات و عوارض بر محصولات کشاورزی درآمد کسب میکنند و قاچاق گندم میتواند منجر به کاهش درآمدهای مالیاتی شود و منابع مالی دولت را به خطر بیاندازد.
گفتنی است قاچاق گندم معمولاً با مشکلات قانونی و فساد همراه است و از یک سو میتواند به تضعیف سیستمهای کنترلی و نظارتی منجر شود و از سوی دیگر نارضایتی اجتماعی، افزایش بیاعتمادی به دولت و نهادهای رسمی و تقویت اقتصاد غیررسمی و زیرزمینی را در پی داشته باشد.
علاوه بر آن ورود گندم قاچاق به بازار میتواند قیمتهای محلی را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به نوسانات قیمتی شود که بر زندگی مصرفکنندگان تأثیر میگذارد.
لازم به ذکر است مدیریت و کنترل قاچاق گندم نیازمند همکاری مشترک بین نهادهای دولتی، بخش خصوصی و جامعه محلی است تا تبعات منفی آن کاهش یابد.