به گزارش ایکنا، نشست خبری پنجاهوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی «رشد» در مدرسه دارالفنون امروز ۲۶ آذر برگزار شد. در این جلسه مسعود جهانشاهی؛ دبیر جشنواره و شفیع آقامحمدیان؛ رئیس هیئت داوران حضور داشتند.
در ابتدای جلسه جهانشاهی با بیان اینکه جشنواره رشد قدیمیترین اتفاق سینمایی در کشورمان است، گفت: جشنواره از اول تا ۵ دی در سینما فلسطین و موزه سینما برگزار خواهد شد. بیش از ۶۰ سال از عمر جشنواره میگذرد البته چند سالی به دلایل مختلف این رویداد برگزار نشد. «رشد» به موضوعات علمی آموزشی و تربیتی به صورت ویژه نگاه میکند. همچنین به واسطه این رویداد دورنمایی از کودک و نوجوان در سینما مورد توجه قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه جشنواره رشد تنها مختص به دانشآموزان و فرهنگیان نیست، افزود: این فستیوال به شکل بینالمللی برگزار میشود تا کارکرد آن افزایش یابد. مهلت ارسال آثار به جشنواره رشد ۵ آذر بود و هم اکنون داوران در حال انتخاب آثار هستند.
جهانشاهی با بیان اینکه برخی از بزرگان سینما درخواست همکاری با این جشنواره را رد کردند! بیان کرد: از برخی چهرههای سرشناس سینما برای حضور در این رویداد دعوت کردیم اما متاسفانه جواب مثبت دریافت نشد. در جشنواره رشد ۱۶ کشور حضور دارد همچنین از خسرو خسروشاهی در اختتامیه این جشنواره تجلیل به عمل میآید و قرار است از علی نصیریان هم در صورت تمایل ایشان برای حضور در اختتامیه قدردانی شود.
دبیر جشنواره با بیان اینکه دانشآموزان از این رویداد همیشه استقبال خوبی کردهاند گفت: تا امروز تقاضا برای حضور در جشنواره از طرف دانشآموزان چشمگیر بوده است به نحوی که ظرفیت حضور آنها پر شده است هرچند سیاستهايی اندیشیده شده تا اگر به دلیل سرما یا هر مسئله دیگر تعطیلی پیش آمد آثار از طریق اپلیکیشن شاد پخش شود.
جهانشاهی درباره تولید اثر توسط جشنواره چنین توضیح داد: جشنوارهها وظیفه تولید فیلم ندارند و این رویکردی است که در همه جشنوارههای دنیا جاری است ولی ما در این جشنواره تلاش میکنیم با حمایت از کارهای آموزشی، انگیزه برای ساخت این دست تولیدات را بیشتر کنیم. در آموزش و پرورش سه قسمت وی سینما تمرکز داشته و فعالیت میکند. بخش نخست شورای حمایت از پروانه فیلم نام دارد. در این بخش پیرامون اعتبار آثار سینمایی و حمایت از آنها نامهریزی صورت میگیرد. بخش دوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در امر تولید فعالیت میکند و در بخش پایانی معاونت پرورشی به ترویج آثار آموزشی و پرورشی توجه میشود.
وی تاکید کرد: متاسفانه تولیداتی که امروز در حوزه کودک تولید میشود کافی نیست و نیازهای متنوع کودک و نوجوان را تامین نمیکند. این معضل تنها به کودکان خلاصه نمیشود بلکه توليد فیلمهای خانوادگی نيز که کودکان مخاطب آن هستند به شدت کاهش پیدا کرده است و آثاری هم که وجود دارد ادبیاتش مناسب کودکان نیست. بیتوجهی به سینمای کودک در شرایطی است که ما ۱۶ میلیون دانشآموز داریم و این تعداد جمعیت آثار متنوع نیاز دارد.
جهانشاهی با اشاره به اینکه فیلم «دروغهای زیبا» به درخواست خود آقای آتشزمزم با دوبله آقای خسرو خسروشاهی در این رویداد نمایش ویژه خواهد داشت، اظهار کرد: حرف ما در جشنواره فیلم «رشد» این است که برای آموزش و تربیت کودکان فیلم بسازیم. کودکان امروز بسیار متفاوت هستند و گرافیک، محتوا و هرچیزی در فیلم روی آنها تاثیر میگذارد. اگر ما برای کودک فیلم بد بسازیم از سینمای ایران دلزده میشود و ذائقه کودک بر اساس فیلمهای خارجی تربیت میشود.
شفیع آقامحمدیان، رئیس هیئت داوران نیز در این جلسه بیان کرد: امیدوارم با کمک اهالی رسانه این رویداد را که کارکرد آموزشی دارد به بهترین نحو برگزار کنیم. از این جشنواره میتوان به عنوان بازویی برای سینمای کودک نام برد سینمایی که مدتهاست رو به فراموشی سپرده شده است. جشنواره رشد تلاش میکند تا برای کودکان مطالبهگر نیز باشد یعنی نیازهای آنان را پیش روی دیده مخاطبان و مسئولان قرار دهد.
وی اضافه کرد: این جشنواره باید به جایگاهی برسد که بتواند در سال یک فیلم سینمایی تولید کرده و در حوزه مستند نیز چند اثر بسازد اما متاسفانه به دلیل محدودیتهای بودجه این اتفاق رخ نمیدهد. اگر کم توجهی به جشنواره رشد ادامه پیدا کند در آینده نه چندان دور دیگر این رویداد و جشنوارههای نظیر دیگر برگزار نخواهند شد.
آقامحمدیان در انتهای سخنانش درباره تعداد آثار نیز چنین توضیح داد: در بخش فیلمهای داستانی بلند ۵۲ اثر، داستانی کوتاه ۲۵۴، فیلمنامه ۱۳۴، مستند بلند ۷۵، مستند کوتاه ۱۵۴ و پویانمایی ۷۶ اثر حضور دارد.
در پایان نشست خبری از پوستر جشنواره رونمایی شد.
انتهای پیام