شناسهٔ خبر: 70299074 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

چرا با قطع برق، اینترنت دچار اختلال می‌شود؟

این روزها که به علت ناترازی انرژی در کشور برق قطع می شود، همزمان اختلال اینترنت هم آغاز می‌شود، اتفاقی که در بی‌برقی این معضل هم بر معضلات مردم افزوده می‌شود؟

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه اقتصادی: اما این سوال پیش می آید که چرا در بی‌برقی اینترنت هم که در زمان عادی سرعتش اندک است، بیشتر از معمول دچار اختلال می شود؟

بروزرسانی تجهیزات

برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که نباید شبکه‌های ارتباطی  با  قطعی دو ساعته برق  دچار اختلال شوند، چرا که اگر بنا باشد شبکه در شرایط عادی در مقابل این میزان قطع برق تاب‌آوری نداشته باشد، در شرایط بحرانی اوضاع چگونه خواهد بود؟

به عقیده کارشناسان حوزه ارتباطات باید اپراتورها زیرساختهای خود را  بروز کنند، باتریهای نو در سایتها قرار دهند تا در موقع قطعی برق بتواند انرژی دکل بی تی اس را تامین کرده و اینترنت مردم ان منطقه دچار اختلال نشود.

به گفته انها اپراتورها باید به این موارد دقت کنند اگر به این موارد بی‌توجهی شود، مشکلات بویژه در جاده‌های بین‌شهری می‌تواند گسترده‌تر شود و شهروندان به دردسر بیفتند.

اما در این میان اپراتورها هم معتقدند بروزرسانی نیاز به سرمایه‌گذاری بالایی دارد که گاه ممکن است اپراتورها با شرایط موجود نتوانند از پس آن برآیند. به گفته آنها باتری‌ها هم اغلب کیفیت لازم را نداشته و به دنبال نوسان‌های طولانی برق، بتدریج مستهلک می‌شوند از سوی دیگر در سال‌های گذشته به بهانه حمایت از تولید داخل واردات باتری‌های خارجی که هم تعرفه بهتری می‌توانند داشته باشند و هم دوره حیات بهتری دارند، هم ممنوع بوده و این موضوع هم مشکلات باتری سایت‌ها را تشدید کرده است.

البته برخی اپراتورها درباره بروزرسانی نشدن تجهیزات بحث نبود بودجه را به علت تعرفه پایین اینترنت هم مطرح می کنند و معتقدند سالهاست تعرفه اینترنت سرکوب شده و افزایش نیافته  از این رو  به دلیل اپراتورها توان مالی کافی برای بروزسانی ندارند.

بی برنامه‌گی در خاموشی‌ها

البته اپراتورها سبب افزایش میزان اختلال در شبکه‌های ارتباطی هنگام قطع برق  را بی‌برنامگی‌ها در خاموشی‌ها  هم می دانند، چرا که به عقیده آنها  اگر همه چیز طبق یک جدول مشخص باشد، می‌توان تا حد زیادی مانع اختلال شبکه شد.

به گفته انها  زمان استاندارد نگه داشتن شارژ توسط باتری‌های اضطراری دکل‌ها به منظور پشتیبانی از اینترنت و ارتباط پایدار، حداکثر دو ساعت است، اما شاهدیم میزان قطعی برق گاه بیش از دو ساعت هم می‌شود و همین امر عملاً باتری را از گردونه ارائه خدمات خارج می‌کند.

مدت زمان لازم برای شارژ مجدد باتری‌ها هم مهم است. برای شارژ کامل هر یک از باتری‌های پشتیبان پس از طی یک دوره دو ساعته قطعی برق، بیش از 10 ساعت زمان نیاز است  بنابراین باید شرکت توانیر زمان خاموشی‌ها را در قالب برنامه‌ای مشخص، به اپراتورها اعلام کند

سرقت باتری‌ها

سرقت مکرر باتری‌های اضطراری در جاده‌ها و مناطق دورافتاده  از دیگر مشکلات اپراتورهاست سال‌هاست   که اپراتورها با دزدی باتری و تجهیزات BTSها درگیر هستند. اگر همکاری نیروی انتظامی‌در این زمینه بیشتر شود، میزان خسارت اپراتور‌های ارتباطی کمتر می‌شود و می‌توانند برای کاهش اختلال شبکه در زمان قطع برق، هزینه بیشتری انجام دهند.

افت کیفیت

به گفته اپراتورها مشکل دیگری که ما در این روزهای بی‌برقی با آن مواجه هستیم این است که وقتی برق یک منطقه قطع می‌شود BTSیی که کاربران به آن متصل هستند، هنوز روشن است اما کیفیت آن افت می‌کند چون در این حالت کاربران و مشترکانی که پیش از این از پهنای باند ثابت یا سایر اپراتورهای همراه استفاده می‌کردند به‌صورت خودکار به همان BTS شما وصل می‌شوند بار مضاعف به آن BTS تحمیل می‌شود و این موضوع باعث می‌شود که کیفیت و سرعت اینترنت کاهش پیدا کند.

در بعضی موارد ممکن است برق منطقه‌ای که در آن هستند قطع نشده باشد اما با افت سرعت و کیفیت مواجه شوند. دلیلش این است که احتمالا برق منطقه مجاور قطع شده و چون BTS منطقه روشن است و آنتن دارد، مشترکانی که در مناطق مرزی پوشش شبکه هستند به این BTS سوییچ می‌کنند و به شبکه‌ای که شما به آن وصل هستند متصل می‌شوند و از ظرفیت این شبکه استفاده بیشتری می‌شود؛ بنابراین، اینترنت هم افت می‌کند. در نتیجه، باید گفت قطعی برق در یک منطقه جز خود آن منطقه، روی مناطق هم‌جوار هم تاثیر منفی می‌گذارد.

 


نورنیوز