شناسهٔ خبر: 70298347 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

آیا ایجنت‌های هوش‌مصنوعی جایگزین انسان‌ها می‌شوند؟

با وجود آن که ایجنت‌های هوش‌مصنوعی به سرعت در حال تکامل هستند و وعده می‌دهند که بسیاری از وظایف انسانی را به طور خودکار انجام دهند. با این حال، هنوز سوالاتی در مورد توانایی آن‌ها در جایگزینی کامل انسان‌ها و مواجهه با چالش‌های پیچیده وجود دارد. با وجود آن که ایجنت‌های هوش‌مصنوعی به سرعت در حال تکامل هستند و وعده می‌دهند که بسیاری از وظایف انسانی را به طور خودکار انجام دهند. با این حال، هنوز سوالاتی در مورد توانایی آن‌ها در جایگزینی کامل انسان‌ها و مواجهه با چالش‌های پیچیده وجود دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خیبرنگار علم و فناوری خبرگزاری برنا، ایجنت‌های هوش‌مصنوعی قرار است به یکی از بزرگ‌ترین تحولات در دنیای فناوری تبدیل شوند، اما هنوز هیچ تعریف دقیقی از آن‌ها وجود ندارد. در حالی که این فناوری وعده انجام وظایف مختلفی را مانند آنچه که یک نماینده خدمات مشتری، فرد منابع انسانی یا کارمند پشتیبانی IT انجام می‌دهد، می‌دهد، تعریف واحدی از عملکرد آن‌ها در دست نیست.

به طور ساده، یک ایجنت هوش‌مصنوعی به نرم‌افزاری گفته می‌شود که برای انجام وظایفی که انسان‌ها قبلا انجام می‌دادند، از جمله درخواست‌ها و کار‌های مختلف، طراحی شده است. این سیستم‌ها قادرند از چندین سیستم عبور کرده و فراتر از پاسخ‌گویی به سؤالات عمل کنند.

به عنوان مثال، ماه گذشته، پلتفرم پریپلکسیتی (Perplexity)، یک ایجنت هوش‌مصنوعی معرفی کرد که به کاربران کمک می‌کند خرید‌های تعطیلات خود را انجام دهند. همچنین هفته گذشته گوگل اولین ایجنت خود به نام Project Mariner را معرفی کرد که می‌تواند برای یافتن پرواز‌ها و هتل‌ها، خرید کالا‌های خانگی، پیدا کردن دستور پخت‌ها و انجام سایر وظایف به کار رود.

با این حال، این مفهوم به دلیل نبود تعریف روشن، پیچیده شده است. حتی در میان غول‌های فناوری هم توافقی در مورد آنچه که ایجنت‌های هوش‌مصنوعی هستند وجود ندارد. گوگل آن‌ها را دستیار‌هایی مبتنی بر وظیفه می‌بیند که بسته به نوع کار، می‌توانند به توسعه‌دهندگان کمک کنند، برای بازاریابان طرح رنگ ایجاد کنند یا به متخصصان IT برای شناسایی مشکلات از طریق داده‌های لاگ کمک کنند.

از سوی دیگر، آسانا این ایجنت‌ها را مانند یک همکار اضافی می‌داند که وظایف معینی را انجام می‌دهد و در جهت هدف‌های تعریف‌شده کار می‌کند. سیررا، یک استارتاپ جدید تأسیس شده توسط برت تیلور (مدیرعامل سابق Salesforce) و کلی بایور (پیشینۀ گوگل) نیز این ایجنت‌ها را ابزار‌هایی برای بهبود تجربه مشتری می‌داند که قادرند مشکلات پیچیده‌تری را حل کنند و فراتر از چت‌بات‌های قدیمی عمل کنند.

آرون لوی، بنیان‌گذار و مدیرعامل Box، بر این باور است که به مرور زمان، با پیشرفت‌های بیش‌تر در فناوری‌های هوش‌مصنوعی، ایجنت‌ها قادر خواهند بود وظایف بیش‌تری را به‌جای انسان‌ها انجام دهند اما در این مسیر، مشکلاتی وجود دارد که مانع پیشرفت سریع این فناوری می‌شود.

رودنی بروکس، پیشگام روباتیک از MIT، اظهار داشت: مسائل مربوط به هوش‌مصنوعی بسیار پیچیده‌تر از بسیاری از فناوری‌های دیگر هستند و به این راحتی به رشد سریع دست نخواهند یافت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: