شناسهٔ خبر: 70297788 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

دانشجو بررسی کرد؛

پاسخ شمخانی به اظهارات خلاف واقع روحانی درباره قانون اقدام راهبردی

اظهارات دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی در دفاع از قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی، مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگراری دانشجو، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها که سال 99 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، مجموعه‌ای از اقدامات راهبردی ایران برای مقابله با بدعهدی آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال انجام تعهدات خود در برجام را شامل می‌شد که به طور کلی افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم، کاهش دسترسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به برخی سایت‌ها و بازگشت به بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای محدود شده در چارچوب برجام را در بر می‌گرفت.

درحالی که حسن روحانی و محمدجواد ظریف بارها و بارها حملات تند و تیزی را نسب به قانون اقدام راهبردی داشتند و آن را مخل احیای برجام در اسفندماه سال 1399 می‌دانستند، اما علی شمخانی دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی که منصوب حسن روحانی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بود، اخیرا طی گفتگویی در مقام دفاع از این قانون برآمده و تاکید کرده این قانون توانست مسیر پیشرفت صنعت هسته‌ای کشور را هموارتر کند.

حسن روحانی و محمدجواد ظریف علت ناکامی احیای برجام را قانون اقدام راهبردی مجلس می‌دادند و به کرات در تریبون‌های رسمی و غیر رسمی به آن تاخته‌اند. به طوری که حسن روحانی در تیرماه امسال مدعی شدند تصویب این قانون موجب شده تا 300 میلیارد دلار به کشور ضرر وارد شود. محمدجواد ظریف نیز در روزهای تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری امسال نیز گفته بود اگر این قانون و مخالفت رژیم‌صهیونیستی نبود، توافق هسته‌ای با دولت بایدن باید زودتر از این‌ها احیا می‌شد.

پاسخ به ادعاهای حسن روحانی

این ادعاها درحالی است که به گفته علی شمخانی، این قانون به ایران کمک کرده بدون ایجاد چالش با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به فعالیت‌های هسته‌ای خود ادامه دهد و ایران هرگز در هیچ توافقی با آژانس به توقف فعالیت‌های هسته‌ای رضایت نداده است.

 شمخانی همچنین به توافقات انجام‌شده با آژانس درباره انباشت مواد غنی‌سازی شده نیز اشاره کرد و گفت:« در سفر گروسی به تهران نیز توافقات خوبی صورت گرفت. درحالی‌که دولت روحانی به امید همکاری با اروپا اینستکس را راه‌اندازی کرد اروپایی‌ها همچنان به سیاست‌های آمریکا پایبند بوده و اخیراً هم در شورای حکام آژانس قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب کردند که به‌نوعی مقدمه‌ای برای حرکت به سمت فعال‌سازی مکانیسم ماشه محسوب می‌شود».