شناسهٔ خبر: 70297754 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

برگزیده «کنگره واژه‌های تشنه»:

ادبیات آیینی افغانستان همیشه قابل دفاع بوده است

خراسان رضوی_ برگزیده «کنگره واژه‌های تشنه» با بیان اینکه ادبیات آیینی افغانستان همیشه قابل دفاع بوده است، گفت: با توجه به نسل جوانی که در این مسیر هستند، همه چیز بهتر از گذشته خواهد شد.

صاحب‌خبر -

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): «عاطفه جعفری» شاعر و نویسنده در سال ۱۳۶۹ از پدری افغانستانی و مادری مشهدی متولد شده است. تحصیلات حوزوی دارد و اشعار زیادی به مناسبت‌های مختلف و برای شخصیت‌های متعدد سروده است، ساکن شهر مشهد است و سرودن را از سال‌های نوجوانی آغاز کرده است. وی از سال ۱۳۹۴ با حضور مستمر و فعال در حلقه‌های ادبی مشهد، فعالیتش را در حوزه ادبیات و شعر آیینی پررنگ‌تر و جدی‌تر از قبل کرد.

از این شاعر جوان تاکنون اشعاری در مجموعه‌های مختلف چاپ و نشر شده و همچنین اشعارش تاکنون در کنگره‌هایی برگزیده و مورد تقدیر قرار گرفته است. این شاعر جوان خراسانی این‌بار، در دهمین کنگره شعر عاشورایی افغانستان (واژه‌های تشنه)، خوش درخشید و شعری از او مورد توجه و تقدیر داوران جشنواره قرار گرفت. با این بانوی شاعر آیینی، در خصوص مزیت‌ها، کیمیت‌ها، کیفیت‌ها و میزان اثرگذاری «کنگره واژه‌های تشنه» بر ادبیات افغانستان و وضعیت ادبیات آیینی این کشور به گفت‌وگو نشستیم.

کنگره «واژه‌های تشنه»؛ دلسوز ادبیات آیینی

عاطفه جعفری درباره شرکتش در کنگره «واژه‌های تشنه» گفت: وقتی پوستر جشنواره واژه‌های تشنه را در صفحات مجازی دیدم تصمیم به شرکت و ارسال اثر گرفتم. خوشبختانه دوستان ما در این جشنواره دغدغه‌مند هستند و دلسوز ادبیات آیینی، شاید در مسیر این کار پستی‌وبلندی‌هایی وجود داشته باشد اما مهم این است که تمام توانشان را برای ادامه مسیر صرف می‌کنند.

وی افزود: الحمدلله همه‌چیز خوب بود و تلاش عزیزان ستودنی است. مهم این است که عَلم ادبیات آیینی افغانستان به واسطه این برنامه‌ها توسط متولیان این برنامه برداشته شده و این از اتفاقات مهمی است که با این کنگره رقم خورده است. امیدوارم دوستان برگزار کننده از فراز و نشیب این مسیر خسته نشوند و جدی‌تر از قبل ادامه دهند.

عاطفه جعفری ادامه داد: از الطاف حضور در این جشنواره آشنایی با شاعران جوان و آینده‌داری است که به امید خدا قرار است در این مسیر درخشان باشند.

این شاعر آیینی در خصوص بهبود کیفیت جشنواره نسبت به سال‌های گذشته گفت: من قبلاً هم در کنگره واژه‌های تشنه شرکت کرده بودم و به نظرم به همت آقای «حمزه محمودی» همه‌چیز منظم‌تر و بهتر از سال‌های پیش اتفاق افتاد.

ادبیات آیینی افغانستان همیشه قابل دفاع بوده است

جعفری درباره وضعیت ادبیات آیینی افغانستان یادآور شد: ادبیات آیینی ما همیشه قابل دفاع بوده و همانطور که عرض کردم، با توجه به نسل جوانی که در این مسیر ادامه خواهند داد، همه چیز بهتر از گذشته خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه در افغانستان قومیت‌گرایی و مذهب‌گرایی بسیار پررنگ است و تفکرات شیعی چندان بین مردم و رسانه پررنگ نیست، فکر می‌کنم قطعاً این کنگره به بهبود اوضاع در بلند مدت کمک خواهد کرد.

تقدیر شده کنگره واژه‌های تشنه ادامه داد: من فکر می‌کنم این جشنواره از پوشش خبری خیلی خوبی برخوردار بود. آنقدر که حتی کسانی که در عالم شعر نبودند هم خبر برگزاری جشنواره را در جاهای مختلف دیده و شنیده بودند.

جعفری افزود: من چند شعر به این جشنواره فرستادم و یکی از آن اشعار مورد تقدیر قرار گرفت.

نخوانده هیچ پیمبر کتاب بر نیزه

بانوی شاعر آیینی خراسانی، در پایان گفت‌وگو با ایبنا، شعر مورد تقدیر قرار گرفته‌اش در «کنگره واژه‌های تشنه» را به خوانندگان ایبنا تقدیم کرد:

جز آن جناب که کرد انقلاب بر نیزه

نخوانده هیچ پیمبر کتاب بر نیزه

نوشته اند مقاتل به نیزه رفت و نرفت

امان ز چشم و چراغ رباب بر نیزه

چقدر چهرهء این مرد آشناست ببین

نبی‌ست یا که علی بی‌نقاب برنیزه

تنی شبیه گلی روی خاک افتاده

سری گرفته شمیم گلاب بر نیزه

ز روی اوست که خورشید شام نور گرفت

طلوع کرده چنان آفتاب بر نیزه

بگو که خاک بریزد به سر، زمین و زمان

که شد سر پسر بوتراب بر نیزه