شناسهٔ خبر: 70296550 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

معاون پژوهشی دانشگاه تهران مطرح کرد

تعداد ثبت اختراعات به نام دانشگاه تهران در حال افزایش است

معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: تعداد ثبت اختراعات به نام دانشگاه تهران نیز به‌طور صعودی در حال افزایش است. ما قصد داریم این روند را حفظ کنیم تا دانشگاه تهران بتواند نقش مؤثرتری در ثبت اختراعات و حمایت از فناوری‌ها ایفا کند.

صاحب‌خبر -

تعداد ثبت اختراعات به نام دانشگاه تهران به‌طور صعودی در حال افزایش است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ منوچهر مرادی سبزوار سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه تهران اختتامیه سی و سومین دوره جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت:در سه سال گذشته، با فعالیت‌هایی که انجام شده، توانستیم قرارداد‌ها و تعاملات خود با صنعت را افزایش دهیم و نتایج بهتری در تحقیقات به دست آوریم. از منظر تعامل با صنعت و جذب گرنت‌های مختلف، پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم.  

وی افزود: واحد جدیدتری که تشکیل شده است با این هدف راه‌اندازی شده که ارتباط مؤثرتری میان اساتید و فناوری یا شرکت‌های دانش‌بنیان برقرار شود. در این راستا، آمار اختراعات نیز ارائه شده است. اگر به این آمار نگاهی بیندازید، مشاهده می‌کنید که یک سند جامع نیز تهیه شده است. این سند، مشابه یک برنامه استراتژیک است که مسیر دانشگاه را مشخص می‌کند؛ اینکه چه موضوعاتی باید در اولویت قرار گیرند و چگونه خطوط حرکت ترسیم شوند. 

سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه تهران بیان کرد: طرح‌هایی که در این راستا اجرا شده‌اند، به این سمت سوق داده شده‌اند و همان‌طور که مشاهده می‌کنید، از سال گذشته تاکنون میزان جوایزی که برای این حوزه در نظر گرفته شده است افزایش یافته است تا این حرکت مورد تشویق بیشتری قرار گیرد. 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تعداد ثبت اختراعات به نام دانشگاه تهران نیز به‌طور صعودی در حال افزایش است. ما قصد داریم این روند را حفظ کنیم تا دانشگاه تهران بتواند نقش مؤثرتری در ثبت اختراعات و حمایت از فناوری‌ها ایفا کند و مؤسسه انتشارات در گذشته، این مؤسسه تنها با نام انتشارات شناخته می‌شد، اما اکنون مجلات نیز زیرمجموعه این مؤسسه قرار گرفته‌اند. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، فعالیت‌های گسترده‌ای در این حوزه انجام شده است.

سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه تهران گفت: مدیریت امور آزمایشگاه‌ها، وظیفه دارد اطمینان حاصل کند که استانداردها، به‌ویژه در حوزه ایمنی و امنیت آزمایشگاه، رعایت می‌شوند. به‌خصوص در آزمایشگاه‌هایی که با مواد خطرناک سر و کار دارند و ممکن است مشکلات جدی ایجاد کنند. در این راستا، واحد (ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست) راه‌اندازی شده و این موضوع با جدیت در حال پیگیری است. 
 
مرادی سبزوار گفت:  آماری از میزان هزینه‌های انجام‌شده مشاهده می‌کنید. البته گاهی این آمار ناخوشایند است. برای مثال، از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰، حدود ۹۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده بود، اما این رقم به‌تدریج کاهش یافته و به ۱۰۰ میلیارد رسیده است. این کاهش شدید، هرچند با توجه به شرایط آن سال‌ها تا حدی طبیعی به نظر می‌رسد، اما نیاز است در آینده بهبود یابد. واحد مدیریت آزمایشگاه‌ها اقدامات مختلفی انجام داده است، از جمله تهیه تجهیزات موردنیاز. اخیراً نیز حمایت‌های مؤثری از سوی اساتید و آزمایشگاه‌ها صورت گرفته تا کیفیت آموزش در آزمایشگاه‌ها ارتقا یابد. 

وی در ادامه بیان کرد: همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، اهمیت رعایت ایمنی و استاندارد‌ها در آزمایشگاه‌ها بسیار حیاتی است. موضوع ایمنی دقیقاً مشابه ساخت‌وساز در شهر است؛ ابتدا باید امنیت فراهم شود و سپس کار آغاز گردد. در آزمایشگاه نیز همین اصل برقرار است و در خصوص کتابخانه مرکزی  یکی از خدمات ارزشمند، ارائه سرویس‌های مخصوص نابینایان است. برخورد من با دانشجویان استفاده‌کننده از این خدمات، نشان داد که این سرویس چه نقش مؤثری در جامعه دارد و واقعاً مایه افتخار دانشگاه تهران است و  در بازدیدی که اخیراً داشتم، نسخه‌ای خطی مشاهده کردم که با طلا تزئین شده بود. این نسخه بسیار ارزشمند و گران‌بهاست و یکی از گنجینه‌های دانشگاه تهران است.