عفو بینالملل بهتازگی اعلام کرده که دستکم ۴ حمله هوایی جداگانه ازسوی ارتش رژیم صهیونیستی که به شهادت دستکم ۴۹ غیرنظامی و از بین رفتن خانوادههای کامل در لبنان منجر شد، باید بهعنوان جنایتهای جنگی مورد بررسی قرار گیرند.
براساس قوانین بینالمللی، حملههای مستقیم به غیرنظامیان یا داراییهای غیرنظامی، حملههای بیرویه که به کشته یا مجروح شدن غیرنظامیان منجر میشود، و حملههای نامتناسب که باعث تلفات غیرنظامی اتفاقی بیش از حد میشود، جنایتهای جنگی هستند.
این گروه حقوق بشری در گزارشی با عنوان «حملههای هوایی اسرائیل در لبنان باید بهعنوان جنایتهای جنگی مورد بررسی قرار گیرد» اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی به ساختمانهای مسکونی در روستای العین در شمال بقاع در ۲۹ سپتامبر (۸ مهر)، روستای عیتو در شمال لبنان در ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر) و در شهر بعلبک در ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر) حمله کرد.
نیروهای رژیم صهیونیستی همچنین در ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر) به ساختمان شهرداری در نبطیه در جنوب لبنان حمله کردند.
اریکا گوارا روساس، مدیر ارشد تحقیقات، دفاع، سیاست و کمپینها، در این گروه حقوق بشری، گفت: ۴ حمله یادشده نماد بیاعتنایی تکاندهنده اسرائیل به زندگی غیرنظامیان در لبنان و تمایل آن به زیر پا گذاشتن قوانین بینالمللی است.
گوارا روساس اضافه کرد: این حملهها باید بهعنوان جنایتهای جنگی مورد بررسی قرار گیرند. دولت لبنان باید فوری خواستار تشکیل جلسه ویژه در شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ایجاد یک مکانیسم تحقیق مستقل درمورد تخلفها و جنایتهای ارتکابی شود. همچنین باید صلاحیت دیوان بینالمللی کیفری درمورد رسیدگی به این جنایتها براساس اساسنامه رم اعطا شود.
این گروه همچنین گفت که با ۳۵ نفر از بازماندگان و شاهدان مصاحبه کرد، مکانهای حمله را در نبطیه، عیتو و شهر بعلبک بررسی کرد و از بیمارستانی بازدید کرد که در آن تعدادی از مجروحان تحت درمان قرار گرفتند. محققان همچنین از بقایای مهمات مورد استفاده در این حملهها برای کارشناسان تصویربرداری کردند، دهها ویدیو را از منابع محلی و موجود در رسانههای اجتماعی تایید کردند و تصاویر ماهوارهای از این مکانها را بررسی کردند.
این گروه در ۱۱ نوامبر (۲۱ آبان) به مقامهای صهیونیست نامه نوشت و اطلاعاتی درمورد اهداف نظامی هدف قرار داده شده در این مکانها و اقدامهای اتخاذشده برای جلوگیری یا به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان درخواست کرد، اما تا پیش از انتشار گزارش، پاسخی دریافت نکرد.
خانوادههایی که در خانههایشان از بین رفتند
رژیم صهیونیستی در ۲۹ سپتامبر (۸ مهر)، در حدود ساعت ۴:۵۰ بهوقت محلی، به حومه العین، خانه خانواده الشعار حمله و آن را ویران کرد و هر ۹ نفر از اعضای خانواده را که در داخل ساختمان حضور داشتند، به شهادت رساند.
ابراهیم الشعار، تنها بازمانده خانواده که آن شب در خانه حضور نداشت، به عفو بینالملل گفت که نمیداند چرا خانه اش مورد اصابت قرار گرفته است.
مرد دیگری به نام یوسف جعفر، از ساکنان منطقه، گفت که خانواده الشعار سالها در این روستا زندگی میکردند؛ وی گفت: این یک خانه غیرنظامی بود و هیچ هدف نظامی در آن وجود نداشت. تعدادی کودک در این خانه حضور داشتند.
در یک حمله جداگانه در ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر)، حدود ساعت ۵:۴۵ بهوقت محلی، نظامیان صهیونیست محله النبیانعام را در بعلبک هدف قرار داده و ساختمانی را که ۱۳ نفر از اعضای خانواده عثمان در آن زندگی میکردند، ویران کردند.
- بیشتر بخوانید:
- الگوی اشغالگری و نقض قوانین بینالمللی ازسوی رژیم صهیونیستی
- بازگشت زندگی به قلب مقاومت در لبنان
در این حمله ۶ نفر (۲ زن و ۴ کودک) به شهادت رسیده و ۷ نفر دیگر مجروح شدند.
فاطمه که ۲ پسرش، حسن ۵ ساله و حسین ۳ ساله را در این حمله از دست داد، گفت: پسرم مرا بیدار کرد. تشنه بود و میخواست آب بنوشد؛ به او آب دادم و او در حالی که برادرش را در آغوش گرفته بود به خواب رفت. وقتی برادرش را در آغوش گرفت، لبخند زدم و فکر کردم زمانی که پدرش بازگردد میگویم حال فرزندانمان خوب است. در زمان اقامه نماز همهچیز در اطرافم منفجر شد. یک کپسول گاز منفجر شد و پاهایم سوخت و در عرض چند ثانیه اتاق فرزندانم در آتش سوخت.
در این گزارش آمده که با توجه به اینکه همه شهدای این ۲ حمله غیرنظامی بودند و عفو بینالملل هیچ مدرکی مبنی بر وجود اهداف نظامی در خانهها یا مجاورت آنها پیدا نکرد، این نگرانی جدی وجود دارد که حملهها به خانههای خانواده الشعار و عثمان حملههای مستقیم به غیرنظامیان و اشیاء غیرنظامی بوده باشد. این حملهها باید بهعنوان جنایتهای جنگی مورد بررسی قرار گیرد.
حمله به شمال لبنان که به شهادت ۲۳ غیرنظامی منجر شد
حمله هوایی رژیم صهیونیستی در ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر)، ساختمانی را در عیتو ویران کرده و ۲۳ غیرنظامی آواره اهل جنوب لبنان به شهادت رسیدند.
کوچکترین قربانی یک نوزاد ۵ ماهه بود که از داخل خانه به داخل یک وانت در همان نزدیکی پرتاب شد و یک روز پس از این حمله ازسوی امدادگران پیدا شد.
ارتش رژیم صهیونیستی درمورد این حمله و اینکه چه کسی یا چه چیزی را در عیتو، در اعماق مناطق مسیحینشین لبنان و بیش از ۱۱۵ کیلومتر دورتر از مرز با اراضی اشغالی، هدف قرار داده بود، اظهار نظر نکرد.
محققان از محل حمله بازدید کردند و کتابها، اسباببازیها، لباسها و وسایل آشپزی را در میان آوارهایی که زمانی خانه در آن قرار داشت، دیدند.
ابزار و روش این حمله به خانهای مملو از غیرنظامیان این حمله را به یک حمله بیرویه تبدیل میکند و همچنین با توجه به حضور تعداد زیادی از غیرنظامیان در زمان حمله نامتناسب بوده و باید بهعنوان جنایت جنگی بررسی شود.
قطعهای از مهمات یافتشده در محل حمله ازسوی یک کارشناس تسلیحاتی تجزیه و تحلیل شد؛ بر اساس اندازه، شکل و لبههای پوسته بدنه فلزی سنگین، به احتمال زیاد بقایای یافتشده مربوط بمب هوایی سری Mk-۸۰ باشد؛ که به این معنی است که دستکم یک بمب ۵۰۰ پوندی (بیش از ۲۰۰ کیلوگرم) در این حمله استفاده شده بود.
آمریکا تامینکننده اصلی این نوع مهمات برای رژیم صهیونیستی است.
یکی از بازماندگان به نام جنانه حجازی که فرزند ۱۱ ماهه خود را از دست داد، گفت: همه چیزم را از دست دادهام، تمام خانواده، پدر و مادرم، خواهر و برادرم، دخترم.ای کاش من هم آن روز کشته شده بودم.
حمله رژیم صهیونیستی به شهرداری نبطیه
رژیم صهیونیستی صبح روز ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر) به ساختمان شهرداری نبطیه در جنوب لبنان حمله کرد که در آن ۱۱ غیرنظامی ازجمله شهردار به شهادت رسیده و دستکم ۳ غیرنظامی دیگر مجروح شدند.
این حمله هوایی بدون هشدار قبلی انجام شد، درست زمانی که واحد بحران شهرداری برای هماهنگی ارسال کمکها از جمله غذا، آب و دارو به ساکنان و آوارگان که از مناطق دیگر جنوب لبنان خارج شده بودند، تشکیل جلسه داده بود.
پس از این حمله، ارتش رژیم صهیونیستی بدون اشاره صریح به این حمله، ادعا کرد که نیروهایش به دهها هدف حزبالله در منطقه نبطیه حمله کردند. با این حال، عفو بینالملل هیچ مدرکی مبنی بر هدف نظامی در مقر شهرداری در زمان حمله پیدا نکرد.
اریکا گوارا روزاس، مدیر ارشد تحقیقات، دفاع، سیاست و کمپینها، در این گروه حقوق بشری، گفت: اسرائیل سابقه وحشتناکی در انجام حملههای هوایی غیرقانونی در غزه و جنگهای گذشته در لبنان دارد که تلفات ویرانگری را بر غیرنظامیان وارد کرده است. آخرین شواهد حملههای هوایی در جریان حمله اخیر اسرائیل به لبنان، بر نیاز فوری همه کشورها، بهویژه آمریکا، به تعلیق انتقال تسلیحات به اسرائیل بهدلیل خطر استفاده از آنها برای ارتکاب نقض جدی قوانین بینالمللی بشردوستانه تاکید میکند.
انتهای پیام/