به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمل و نقل بخشهای مختلف جوامع را به سمت توسعه پایدار سوق میدهد. حمل و نقل به عنوان یک واسطه روابط میان فعالیتهای کشاورزی، صنعتی، بازرگانی و خدماتی در سطح ملی و بین المللی ایجاد میکند. به دلیل نقش مهم حمل و نقل در کشور و بنابر فرمان تاریخی حضرت امام ۲۶ آذر به عنوان روز حمل و نقل در تقویم کشورمان نام گذاری شد.
روز حمل و نقل و رانندگان چه روزی است
۲۶ آذر، به عنوان روز ملی حمل و نقل در تقویم رسمی کشورمان (ایران) نام گذاری شده است. ۱۴ سال بعد از فرمان امام خمینی برای اعزام کامیونها و رساندن کالاهای اساسی به شهرها خلال جنگ ایران و عراق؛ در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و برای آگاهسازی جامعه با اهمیت و نقش بخش حمل و نقل از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز حمل و نقل انتخاب شد. این روز در سال ۱۴۰۳ برابر با دوشنبه ۲۶ آذر است.
روز راهداری چه روزی است
همانطور که در قسمت بالا هم گفته شد ۲۶ آذر (روز حمل و نقل) در تقویم کشورمان است. از ۲۶ دی ماه برابر با روز حمل و نقل تا اول دی (روز راهدار) به عنوان هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری نامگذاری شدهاست.
علت نامگذاری روز حمل و نقل و راهداری
همانطور که در قسمت بالا هم گفته شد از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، روز ۲۶ آذر در سال ۱۳۷۶ به عنوان روز حمل و نقل نامگذاری شد. اما علت نام گذاری این روز اتفاقات رخ داده در ۲۶ آذر ۱۳۶۱ یعنی اوج جنگ ایران و عراق بود. جنگ باعث شده بود که صد کشتی حامل کامل نتوانند در بنادر جنوبی ایران بار خود را تخلیه کنند و کالاها را به دست مردم برسانند. این عدم ترخیص کالا باعث به وجود آمدن بحران اتمام کالا در کشور و تهدیدات جنگی دولت عراق شده بود.
به همین دلیل امام خمینی ره در پیامی تاریخی از کامیونداران کشور خواستند که به بنادر جنوبی بروند و کالاهای اساسی را به مردم برسانند. ۱۴ سال بعد وزارت راه و ترابری در سال ۱۳۷۶ و با هدف زنده نگاه داشتن فرمان تاریخی امام خمینی (ره) و اقدام شجاعانه فعالان حوزه حمل و نقل کشور، ۲۶ آذر ماه را به عنوان روز ملی حمل و نقل به شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد دادند و از آن زمان این تاریخ به عنوان روز حمل و نقل در کشور نام گذاری شد.
روز حمل و نقل فرصتی برای یادآوری اخلاص، شجاعت و صداقت فعالان عرصه حمل و نقل و قدرشناسی از خدمات ارزشمند زحمت کشان این حوزه است.