آیت الله محمد حسین بیاتی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: علت تاکید امام خمینی(ره) بر وحدت حوزه و دانشگاه این بود که حوزه و دانشگاه دو نهاد پیشرو و پیشگام در عرصه اجتماعی هستند که رسالتشان آموزش و تربیت نیروی متخصص است.
وی با اشاره به اینکه حوزه علاوه بر بُعد آموزشی بر بعد رِسالی خود یعنی فرهنگ و تذهیب و ارتقای اخلاق هم تاکید دارد، تصریحکرد: دانشگاه نیز بیشتر بر بعد آموزشی تاکید دارد و عهده دار آموزش است لذا دانشگاه اسلامی هم باید مانند حوزه در کنار آموزش و تخصص باید به تعهد هم توجه کند.
نماینده مردم آذربایجانغربی در مجلس خبرگان رهبری اظهارکرد: نگاه اقشار مردم در هر سوگیری به سمت دانشگاه و حوزه است و جایگاه این دو نهاد در حرکت جامعه بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه بعد از انقلاب به خصوص در ۲ دهه اخیر جهش غیر قابل انکاری در بسیاری از علوم از جمله نانو، پزشکی و صنعت دفاعی و موشکی داشته است، یادآورشد: اما میتوان گفت مهمترین مانع در این سالها برای دانشگاه کشور این است که در عرصه اسلامی سازی علوم انسانی کم کاری شده است.
آیت الله بیاتی باتاکید بر اینکه اسلامی سازی علوم انسانی مطالبه دو دهه اخیر رهبر انقلاب است، خاطرنشان کرد: علوم انسانی ما اکنون علوم انسانی و منابع آن غربی است لذا ما محتاج اجتهاد در علوم انسانی هستیم.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم حوزه های کشور در بخشهای تحقیق و پژوهش و علمی و وجود مراکز تخصصی پژوهش و تولید علم در حوزه علمیه قم اظهارکرد: مهمترین مانع پیشروی حوزهها، ضعف در تبلیغ است؛ اولویت باید تبلیغ دستاوردهای حوزه باشد.
آیت الله بیاتی با اشاره به اینکه اختلاف بین حوزه و دانشگاه سبب بروز تشدد اجتماعی میشود که بسیار خطرناک است و موجب میشود به وضعیت قبل انقلاب برگردیم و دشمن از افتراق این دو نهاد سوء استفاده کند، تصریح کرد: برای جلوگیری از این بروز این شرایط امام خمینی (ره) با هوشمندی بر وحدت این دو نهاد تاکید کردند.
انتهای پیام