شناسهٔ خبر: 70293540 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

صادرات محصولات زیست‌فناوری به ۶۰ کشور دنیا

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم محصولات زیست فناوری کشور به ۶۰ کشور دنیا صادر می شوند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم در برنامه زنده تلویزیونی صف اول گفت:  دیپلماسی علمی موضوع مهمی است؛ اما رصد بازارهای ببن المللی در حوزه وظایف وزارت علوم نیست. در حوزه تولید محصولات پتروشیمی اقدامات خوبی در کشور انجام شده و کشورها نمی توانند از محصولات خوب ایران چشم پوشی کنند.

پیمان صالحب گفت: در ایران هر حوزه ای که در تولید علم موفق بوده‌ایم، در صنعت هم موفق عمل کرده‌ایم. در هر مقطعی صنعت به دانشگاه اعتماد کرده ایت، موفقیت های خوبی را کسب کرده ایم و اکنون کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم توضیح داد: قانون جهش تولید علم و اقتصاد دانش بنیان از اهمیت بالایی برخوردار است. اکنون به ۶۰ کشور جهان محصولات زیست فناوری صادر می کنیم.

پیمان صالحی افزود: ما راه حل‌های سبز برای تولید در کارخانه ها جهت حفظ محیط زیست را ارائه داده ایم. برقی سازی وسایل حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت ها راه حل خوبی برای مقابله با آلودگی هوا به ویژه در کلانشهرها است.

پیمان صالحی تاکید کرد: در حوزه وزارت علوم ۵۹ پارک علم و فناوری استانی داریم و زیست بوم مدنظر تشکیل شده و ما آموزش های لازم را در خصوص مسائل مختلف ارائه می‌کنیم. اکنون ۱۳۰ دانشگاه و ۲۸ پژوهشکده در کشور داریم. شورای عتف تنظیم گری ها را انجام می دهد و پیش بینی های قانونی در این خصوص انجام شده است.

پیمان صالحی گفت: وزارت علوم برنامه عملیاتی خود در خصوص برنامه هفتم را تدوین کرده است و ۶ ماه فرصت ابلاغ این برنامه را خواهد داشت. بر اساس قانون هر سازمان می تواند یک مرکز پژوهش داشته باشد.

معاون پژوهشی وزارت علوم تصریح کرد: اکنون ۱۶ هزار نیاز در سامانه نظام ایده ها و نیازها به ثبت رسیده است و سیاست وزارت علوم تشویقی و ترغیبی برای رفع نیازهای جامعه است. ارزش قراردادهای ارتباط صنعت با دانشگاه حدود ۷ هزار میلیارد تومان است.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: بودجه وزارت علوم یک میلیارد دلار در سال گذشته بوده است؛ اما در دنیا این بودجه برای یک دانشگاه است؛ با این بودجه و مسائل مختلف رتبه تولید علم در دنیا ۲۶ است.

معاون پژوهشی وزارت علوم تصریح کرد: بودجه پژوهش حدود نیم درصد تولید ناخالص داخلی است. اگر بودجه پژوهش به ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برسد، تمام اهداف برنامه هفتم در حوزه پژوهش انجام می شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: شورای پژوهش ۳۰ عضو دارد و تمام وزرای ریاست جمهوری فعال در امر پژوهش در این شورا عضو هستند. شورای علوم تحقیقات و فناوری اولویت های کشور را تعیین می کند. این شورا ۱۱ کمیسیون داشته و برنامه ۵ ساله را مشخص می کند.

پیمان صالحی تصریح کرد: در حوزه پژوهش یک زنجیره دانش و ایده خواهیم داشت. سطوح آمادگی فناوری یک تا پنجم در دنیا بر عهده دانشگاه ها است و هیچ دانشگاهی خط تولید محصول را در جهان ندارد و وظیفه دانشگاه تولید علم است. فناوری را باید به صورت بومی تولید کنیم و فناوری وارداتی ارزش اقتصادی ندارد.