مهدی بقایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در حال حاضر روزانه حدود ۳۰۰۰ تن پسماند در شهر تولید میشود و خط پردازش کنونی که به سال ۱۳۶۳ بازمیگردد، پاسخگوی نیازهای امروز نیست و خطوط جدید نیز با چالشهایی روبهرو است که برای مدیریت بهینه این حجم پسماند، نیاز به بازنگری و تعیین تکلیف اساسی وجود دارد.
وی افزود: مسائل مربوط به انرژی و سایر زیرساختها نیز نیازمند برنامهریزی دقیق است؛ در راستای برنامه افق ۱۴۱۰ تلاش شده است تا برنامهریزیها دقیقتر و شاخصهایی برای همه سازمانهای مرتبط تعریف شود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر، مدیریت پسماند شهری به یکی از مهمترین دغدغههای مسئولان و شهروندان تبدیل شده است و یکی از مسائل کلیدی در این زمینه، بهینهسازی فرایند جمعآوری زبالهها و تفکیک آنها بهویژه در شهرهایی همچون اصفهان است.
بقایی ادامه داد: مسئولان اصفهان به تفکیک زبالهها از جمله تفکیک زبالههای تر و خشک تأکید دارند و هدف از این اقدام، کاهش میزان پسماندهای مخلوط و بهبود فرایند بازیافت است؛ به گفته مسئولان، تفکیک صحیح زبالهها میتواند به کاهش قابل توجهی در میزان پسماندهایی که به مراکز دفع زباله منتقل میشود، منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: این تفکیک، علاوهبر کاهش مشکلات زیستمحیطی از جنبههای اقتصادی نیز برای شهر مفید خواهد بود، بهعنوان مثال در اصفهان طرح تفکیک زبالههای تر بهطور جدی در حال پیگیری است تا زبالههای تر همچون تفالههای چای و باقیماندههای غذا از زبالههای خشک جدا شود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: نکتهای که بر آن تأکید داریم، ارزش اقتصادی پسماندهای شهری است، بهعنوان نمونه، تفالههای چای که بهطور معمول جزو زبالههای تر محسوب میشود، در صورت تفکیک و بازیافت میتواند ارزش اقتصادی زیادی ایجاد کند.
بقایی گفت: طبق برآوردها، سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بهواسطه تفکیک نادرست پسماندها از دست میرود و این مسئله نشاندهنده اهمیت فرایند تفکیک زبالهها و مدیریت منابع بهطور صحیح است.
وی با بیان اینکه مسئولان شهری با بررسی شرایط کنونی، تلاش دارند تا فرایند جمعآوری پسماند را بهصورت هوشمند و مطابق با استانداردهای روز دنیا پیش ببرند، افزود: یکی از مهمترین ابتکارات این طرح، استفاده از اپلیکیشن هوشمند «اصپاک» برای جمعآوری پسماند است که میتواند بر اساس درخواست و زمانبندی شهروندان عمل کند. طرحهای متنوعی برای تشویق شهروندان به استفاده از اصپاک و تحویل پسماند خشک در نظر گرفته شده است.