به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، همزمان با هفته پژوهش و به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، آیین نکوداشت استاد علی رضایی نویسنده، پژوهشگر و پیشکسوت هرمزگان برگزار شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان با تبریک هفته پژوهش به کودکان و نوجوانان پژوهشگر کانون گفت: افتخار میکنم که دانشجوی استاد رضایی بودم. زیرا استاد رضایی برای این سرزمین و آینده آن بسیار تلاش کردهاند و آثار فاخری در حوزههای مختلف دارند که نسلهای حال و آینده میتوانند از آن بهره ببرند.
پروین پشتکوهی ادامه داد: درکانون برنامههای مختلفی برگزار میشود. یکی از این برنامهها در حوزه پژوهش است که اعضا میتوانند فعالیتهای مختلف پژوهشی از جمله نجوم را انجام دهند.
وی همچنین از گشایش «باشگاه پژوهشگران نوجوان» در هفته پژوهش خبر داد و گفت: قرار است نوجوانان ما در این باشگاه کارهای بزرگی انجام دهند وچقدر نیکوست که این اقدام مبارک با حضور استاد رضایی و به دست ایشان انجام شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان تاکید کرد: قرار است این نوجوانان آینده درخشانی برای این سرزمین رقم بزنند. برخی از این عزیزان که در برنامه حضور دارند قصهگو هستند که در کشور نیز درخشیده اند. برخی برگزیده جشنوارههای بینالمللی هستند بطوریکه در بحث رباتیک، رتبه دو جهانی را دارند و امروز اینجا جمع شدند تا یک نوآوری دیگر در این باشگاه با حضورجنابعالی و مربیان تلاشگر، دلسوز و دغدغهمند پدید بیاورند و درخشان تر از گذشته عمل نمایند.
از دل گنجینه کانون گوهرهای بسیار باارزشی به این سرزمین اهدا شدهاست
در ادامه نشست، استاد علی رضایی با بیان اینکه از دل گنجینه کانون گوهرهای بسیار باارزشی به این سرزمین اهدا شدهاست گفت: کانون یک گنجینه است و از دل کانون گوهرهای باارزشی همچون کارگردان بزرگ سینمای ایران «کیارستمی» به جهان عرضه شدند که کمتر کسی مانند اوست.
وی تاکید کرد: شاعران، متفکران و… بسیار خوب و با ارزشی از دل کانون به دنیا آمدهاند و به این سرزمین اهدا شدند که هر کدام مایه افتخار و سربلندی ایران بودهاند و در آینده نیز شما خواهید درخشید.
این پژو هشگر و نویسنده هرمزگانی ابراز کرد: شما کانونی ها خادمان فرهنگ، پشتیبان تمدن، زبان و فرهنگ ایران هستید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رابطه انسان و طبیعت ادامه داد: در هرمزگان مردم رابطه عاطفی با طبیعت و خصوصاً درخت دارند که در متلها و شعرها این ارتباط نزدیک بخوبی دیده میشود.
استاد علی رضایی در ادامه به بیان متلها و شعرهایی به زبان بومی هرمزگان پرداخت ودرخصوص اهمیت و چگونگی کار پژوهش گفت: باید بهدقت به اطراف نگاه کرد، زیرا زمینههای بسیار زیادی برای پژوهش در اطراف ما وجود دارد که نباید به سادگی از آن گذشت.
این نویسنده هرمزگانی به بیان نمونههای مختلف تاریخی، اجتماعی و… در زمینه پژوهش پرداخت و گفت: فکر نکنید پژوهش یک چیز خیلی بزرگ و پیچیده است بلکه با نگاه به اطراف و زندگی اطرافتان میتوانید داستان هرچیزی را پژوهش و کشف کنید.
وی ادامه داد: قصهها بنمایهی حقیقت دارند. هیچ قصهای خیالی نیست. حقیقتی است که به زبان شیرین بیانشده است.
رضایی ادامه داد: ما در قصهها متوجه زندگی مردم و آرزوهای آنها میشویم و با بال قصه پرواز میکنیم و با تاریخ، تمدن و گذشته زمین و انسانها آشنا میشویم.
وی در ادامه با اشاره به اسطورههای مختلف داستانها گفت: رستم یکی از بزرگترین اسطورههای ایران زمین است. رستم یعنی یک ملت، یعنی شکوه یک ملت، همانگونه که یونانیها هرکول را نماد قدرت خود میدانند.
استاد علی رضایی ادامه داد: والدین باید بدانند که کودکان و نوجوانان به چه چیزی علاقه دارند و توانمندی آنها در چه زمینهای است و سپس آنها را به آن سمت هدایت و راهنمایی نمایند.
وی ابراز کرد: باید در این دنیا بهدنبال آنچه میخواهیم باشیم و در همان مسیر تلاش و کوشش کنیم تا موفق شویم.
استاد رضایی با اشاره به اینکه دوره طوطی شدن گذشته است به حاضرین توصیه کرد: باید بدانید چه میخواهید و دقیقاً بهدنبال آن بروید تا از هدر رفت انرژی، استعداد و جوانیتان جلوگیری نمایید و به هدف برسید.
وی گفت: برای موفقیت بال بزنید و مانند پرنده پرواز را بیاموزید و روی درختی که دوست دارید بنشینید، حال این درخت میتواند قصه، نقاشی، سینما، پزشکی و… باشد.
استاد رضایی با بیان اینکه پر پرواز خود را کشف کنید و نترسید و جلو بروید افزود: والدین بدانند کودک خرابکاری نمیکند، بلکه به دنبال کشف است. دنیای کودک و نوجوان دنیای خطا و آزمون است. کودک را از انجام خلاقیت نترسانید و به بچهها فرصت آزمونوخطا بدهید. شهامت و جسارت آنها را با ترساندن از بین نبرید.
این استاد و نویسنده هرمزگانی ابراز کرد: نویسندگی از خواندن و خوب گوش دادن آغاز میشود و نوشتن در هرجایی و هر قصه ای، کلمه خود را میخواهد. کلمهها در هر قصه باهم فرق میکنند.
استاد رضایی، زبان فارسی را زبانی بسیار غنی و زیبا دانست و گفت: زبان فارسی متناسب با هر حالت ما کلمه دارد.
یادآوری میشود؛ این آیین بهصورت مجازی نیز برگزار شد ودر پایان نشان باشگاه پژو هشگران نوجوان توسط استاد علی رضایی به کودکان و نوجوانان حاضر در نشست اهدا شد.
به گزارش ایبنا، علی رضایی، فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی، نویسنده، پژوهشگر فرهنگ و هنر هرمزگان، استاد دانشگاه، نمایشنامه نویس، و چهره سرآمد فرهنگی، متولد سال ۱۳۲۷ در میناب است. وی ۵۶ سال سابقه تدریس زبان و ادبیات فارسی دارد و بیش از ده عنوان کتاب در زمینه فرهنگ عامه، شعر، قصه و ادبیات با محور فرهنگ هرمزگان نوشته است.