شناسهٔ خبر: 70281237 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

پنجمین دوره پویش کودکان سایبری آغاز شد

پنجمین دوره پویش کودکان سایبری از ۲۴ آذر ماه به مدت یک هفته با هدف افزایش آگاهی خانواده‌ها برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران، میترا میرزادی، سرهنگ عمار قهاری، رئیس پلیس فتا استان کرمان در جمع اصحاب رسانه بااشاره با افزایش جرائم سایبری در کودکان گفت:پویش کودکان سایبری از ۲۴آذر آغاز و تا ۷دی ماه ادامه دارد و تاکنون ۴مرحله پویش کودکان سایبری انجام شده است.

وی افزود: اهداف اصلی این پویش آگاهی خانواده و دانش آموزان و ارتقا سطح آگاهی و نقش مدارس، جامعه و سکو‌های محتوایی از اهداف اصلی این پویش است. 

وی تصریح کرد: اهداف فرعی این پویش افرایش آگاهی خانواده برای کاهش شکاف دیجیتال بین فرزندان و خانواده‌ها است که باید تلاش کنیم شکاف را پر کنیم و سطح آگاهی خانواده را افزایش دهیم.

قهاری ادامه داد: مدارس نیز نقش موثری دارند و کارشناسان فتا به مدارس اعزام می‌شوند و جلساتی برای دانش آموزان و والدین و معلمان برگزار می‌کنند.

رئیس پلیس فتا استان کرمان گفت: ایمنی کودکان در فضای مجازی و مسئولیت پذیری سازمان‌ها در امنیت کودکان است که پلیس فتا هرروز را با عنوانی نامگذاری کرده است.

وی افزود: والدین باید نحوه برخورد با سوء استفاده‌های مجازی را به فرزندان آموزش بدهند و همچنین نظارت کافی داشته باشند 

وی اظهار داشت: کودکان دراین پویش که به صورت مجازی یا حقیقی است نحوه انتخاب دوست‌های سایبری، بازی‌ها و آموزش‌های سایبری را آموزش ببینند و جامعه و فرهنگ سایبری، اخلاق سایبری محتوا‌های که برای کودکان آسیب پذیر هستند در پویش قرار دارد.

وی گفت: انتظار داریم پس از اجرای طرح سطح آگاهی خانواده‌ها و جامعه افرایش پیدا کند تا از آسیب‌های احتمالی پیشگیری شود و دراین پویش مسابقه نقاشی و آزمونی برای والدین است و پایان این پویش اهدای جوایز نیز قرار دارد.

سرهنگ قهاری در ادامه گفت: در ۹ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ ده درصد افزایش حوزه جرائم سایبری را داشتیم و درحوزه کشف نیز ۱۰درصد افزایش و ۱۷درصد دستگیری داشتیم.

وی افزود: ۲۳شهرستان در استان کرمان پلیس فتا دارند و بیشترین جرائم درحوزه جرائم مجازی کلاهبرداری رایانه‌ای است و ۷۳درصد جرائم پلیس فتا جرائم مالی هستند که از این مقدار ۴۰درصد کلاهبرداری و ۳۳درصد برداشت‌های غیر مجاز اینترنتی و لینک‌های آلوده و بدافزار هستند و بیشتر کلاهبرداری‌ها به دلیل واریز بیعانه‌ها در سایت‌های واسط است.

وی تصریح کرد: انگیزه متهمین درشکل گیری جرائم سایبری را می‌توان کسب منافع مالی، هتک حیثیت، انتقام جویی و مزاحمت‌های اینترنتی عنوان کرد که باتلاش رسانه‌ها و اصحاب رسانه باید با آگاه‌سازی از جرائم سایبری پیشگیری کرد.