شناسهٔ خبر: 70280729 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

کشورهای غربی؛ مقصردر بحران اوکراین

قصد زلنسکی برای باج‌دهی به دولت ترامپ از طریق توافقنامه همکاری در استخراج معادن غنی اوکراین، انهدام ۱۵ پهپاد اوکراینی و افزایش تلفات ارتش این کشور در منطقه کورسک روسیه و تلاش مجارستان برای پایان درگیری، از مهمترین رویدادهای پیرامون جنگ هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ "یانیس یورکانس" وزیر امور خارجه پیشین جمهوری لتونی به این واقعیت اشاره کرد که بحران اوکراین به دلیل اقدامات کشورهای غربی آغاز شد و آتش‌بس احتمالی میان اوکراین و روسیه نیز به دلیل ادامه تلاشها برای تامین منافع غرب ناپایدار خواهد بود.

وی شب گذشته در مصاحبه‌ای با یادآوری رویدادهایی که به بحران اوکراین انجامید، توضیح داد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود تمایل داشت روابط مسکو با غرب را بهبود بخشد. به گفته وی، رهبر روسیه چندین بار به جورج بوش، چهل‌وسومین رئیس‌جمهور آمریکا، کمک قابل توجهی کرد. با این حال، بوش برخلاف وعده‌های خود، در سال 2004 بزرگ‌ترین گسترش ناتو را رقم زده و کشورهای حوزه دریای بالتیک و دیگر اعضای پیمان سابق ورشو را به این ائتلاف اضافه کرد.

به گفته این سیاستمدار لتونیایی، کشورهای غربی در سال 2008 اعلام کردند که درهای ناتو به روی گرجستان و اوکراین هم «باز شده است». یورکانس تأکید کرد که این تصمیم علی‌رغم وعده ایالات متحده مبنی بر عدم نزدیک شدن ناتو به مرزهای روسیه «حتی به اندازه یک اینچ» گرفته شد و مسلماً این اقدام عبور از خط قرمز مسکو بود. وی افزود که تصمیم برای آغاز عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، پاسخی به اقدامات ضدروسی غرب و گسترش ناتو بود و نگرانی مسکو در خصوص به خطر افتادن امنیت روسیه، برای هر عقل سلیمی قابل درک است.

ولادیمیر پوتین در اواخر نوامبر اعلام کرده بود که روسیه در تخریب روابط با اروپا مقصر نیست. به گفته وی، این تخریب نتیجه سیاست‌های داخلی کشورهای اروپایی و پیروی کورکورانه آنها از خط‌مشی واشنگتن است.

خبرگزاری بلومبرگ پیش‌ از این گزارش داده بود که ایالات متحده بزرگ‌ترین تأمین‌کننده کمک‌های نظامی به نیروهای مسلح اوکراین است و کی‌یف به شدت به این کمک‌ها وابسته شده و بدون آنها قدرت مقابله با ارتش روسیه را ندارد. بلومبرگ همچنین پیش‌بینی کرده که با روی کار آمدن دونالد ترامپ، اروپا مجبور خواهد شد کمک‌های نظامی خود را افزایش دهد، زیرا طرح صلح ترامپ ممکن است روند کنونی کمک‌های واشنگتن به کی‌یف را کاهش دهد.

برچسب‌ها: