به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت(طبنا)،هادی حقشناس گفت: آبهای زیر زمینی در گیلان فاصله کمی با سطح دارند و میزان بارندگی در چند دهه گذشته کاهش نیافته است.
وی افزود: بارندگی حدود ۱۰۰۰ میلیمتر و ۴ برابر میانگین کشور است و خوشبختانه آب در گیلان وجود دارد؛ اما به دلیل تدبیر نادرست مسائلی را برای استان ایجاد کرده است.
حقشناس در برنامه رادیو گفتگو با اشاره به اینکه پسماند در گیلان دفن نمیشد؛ چون سطح آب زیر زمینی بالاست و شیرابهها هکتارها از زمینهای گیلان را آلوده میسازد، افزود: بخشی از پسماند باید به کود تبدیل شده و بخشی برای تولید انرژی صرف شود و بخشی دیگر نیز باید در بخش بیابانی استان دفن شود. قراردادهایی در یک دهه گذشته هم شکلگرفته تا زبالهسوز وارد استان شود؛ ولی هنوز خریداری نشده است.
وی با بیان اینکه پسماند استان به ارتفاع بیش از ۱۰۰ متر به کوه تبدیل شده است، گفت: زبالههای استان بیش از ۲ هزار تن است و کارهایی شبیه زبالهسوز انجام میدهیم تا کار اصلی صورت گیرد.
حقشناس دفع فاضلاب شهری را هم یادآور شد و افزود: بخشی از آن به سمت تالاب انزلی سرازیر شده که از فاضلاب و زبالههای شهری پر شده است. در سنوات گذشته از لایروبی و تلههای رسوبی استفاده کردند؛ ولی تصفیهخانههای گیلان باید تکمیل شود و در این صورت فاضلاب شهری به تالاب نخواهد رسید.
استاندار گیلان از ۲۶۰ نوع آبزی و پرنده در این تالاب خبر داد که بخشی از آنها دیگر وجود ندارند؛ پس تصفیهخانههای گیلان باید زودتر تکمیل شوند.
وی افزود: رشت روزانه ۱۰ هزار تن پساب صنعتی دارد و در پی رفع این دغدغههای محیط زیستی هستیم.