به گزارش ایرنا، لرستان بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ شهید را تقدیم نظام و انقلاب کرده است که طی ۲ سال گذشته یادواره های متعددی برای گرامیداشت این بزرگان عرصه شجاعت و ایثار هم برگزار و امروز نیز رسانه ای های لرستان، برای اولین بار یادبود ۹ شهید این عرصه را میزبانی کردند.
شهدایی که با سلاح قلم و دوربین، خالق سطرهای خونین رشادت، شهامت، جانفشانی و مردانگی بوده و آخر کار هم هنر شهادت را با مردان بزرگ، سهیم شدند، به سوی معبود پر کشیدند و راستی و دلیری را بر مدار راستی و روشنایی قلم زدند.
محمود صارمی خبرنگار شهید خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) یکی از شهدای شاخص کشور در حوزه رسانه است که از کوچه های خاکی و خیابان های باصفای بروجرد وارد عرصه رسانه شد و آخرهم غریبانه به عنوان یک خبرنگار متعهد، در خاک پر تلاطم و ناآرام افغانستان به شهادت رسید.
اما لرستان هشت شهید خبرنگار دیگر هم دارد که بی شک تاکنون بسیاری از اصحاب فرهنگ و رسانه همین استان، حتی نامی از آنها نشنیده اند، شهدایی از جنس غیرت و غربت که صفحاتی از تاریخ تصویری و مکتوب این دیار ارزشمند را به ثبت رساندند تا حماسه مردمان لر به یادگار بماند.
سوژه های ناب دفاع مقدس و حماسه ها ثبت شد، لرستان در تاریخ رشادت ایرانیان ماندگار شدند، اما نامی از هنرمندان عرصه خبر و اطلاع رسانی به میان نیامد و سرانجام امروز سوژه تمام رسانه های استان، همین شهدای تاریخ نگار بودند.
شهیدان علیرضا حیدریان، محسن کرموند، جهانبخش پاپی خالدار، علی مسلمی، محمدحسن احمدی، محمود صارمی، حجت اله یخچالی، ابوذر نورایی مطلق و غلامرضا حیدریان سرابی که روزی سطرهای خونین دفاع مقدس را مخابره و لحظه های ناب مردانگی را منتشر می کردند امروز سرخط اصلی رسانه های لرستان شدند.
شهدای رسانه، روشنگران چراغ حقیقت در مسیر تاریخ
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این یادواره گفت: خبرنگاران و شهدای رسانه، خالقان سطرهای خونینی هستند که کوله بار افتخار و شرف را به یادگار گذاشته اند.
اعظم روانشاد ضمن تسلیت وفات امالبنین (س) و روز تکریم مادران و همسران شهدا افزود: منزلت بانوانی که با افتخار، شکیبایی و استقامت، عزیزان خویش را بدرقه کردند قابل ستایش و یکی از والاترین جلوههای ایثار است.
وی ادامه داد: امروز مراسم پاسداشت حماسه سازانی می باشد که سایه حضور و همت آنها تا همیشه بر فراز قلوب ملت ایران برقرار است چراکه این شهدا به هنر شهره نشدند بلکه به شهادت هنرمند گشتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: شهدای رسانه سبکبالانی هستند که چراغ حقیقت را در مسیر تاریخ برافروختند و پیام حق گویی و حق جویی را با حضور آینه وار خود در عرصه اتفاقات و مخاطرات، روشنگری و مخابره کردند.
روانشاد ادامه داد: شهدای عرصه رسانه، شهاب درفشان قلم هایی هستند که امانت خبر را از فراز صفحات تاریخ، به عرش رساندند و تا ابدیت به آفتاب سپردند و عروج آسمانی آنها، تجلی پیوند عرصه اطلاع رسانی با صداقت، هدایت، انصاف و اعتقاد بود.
وی برگزاری این یادواره را فرصتی گرانقدر برای تجدید عهد جامعه عرصه رسانه با این آرمانها دانست و بیان کرد: امید می رود اصحاب رسانه لرستان ادامه دهنده سطرهای خونینی باشند که در کوله بار افتخار و شرف این شهدا به یادگار مانده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزاری این یادواره را ابتکار بسیار خوبی از سوی انجمن صنفی فعالان رسانه ای لرستان دانست و افزود: یادبود شهدا برای همه یک فریضه و امروزه توجه به مرام، مسلک و سلوک آنها برای ما درس آموز است.
ثبت پایمردی شهدا با ابزار رسانه
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان نیز گفت: رسانه ها به عنوان مهمترین ابزار فرهنگ سازی در جامعه وظیفه دارند بزرگی و پایمردی شهدا را به نسل جوان منتقل کنند که این مهم در دفاع مقدس به خوبی اتفاق افتاد.
بهرام رشیدی نیا افزود: همه ما مرهون شجاعت و ایثارگری شهدا و خانواده آنها هستیم و امروز امنیت ما به واسطه شهدا به ارمغان آمده است، بنابراین رسانه ها وظیفه دارند ارزش های انسانی، اسلامی و اعتقاداتی را نشر دهند.
وی با اشاره به اقدام موثر رسانه ها در دوران دفاع مقدس گفت: اصحاب رسانه در دوران جنگ تحمیلی، واقعیت جنگ را بر همگان روشن کردند و امروز نیز باید انسان سازی و حقیقت بزرگ خون پاک شهدا را به نسل جوان انتقال دهند.
رشیدی نیا با بیان اینکه مهمترین بخش فرهنگ، مربوط به حوزه شهدا است بیان کرد: فرهنگ به عنوان زیر بنای همه حوزهها و ساحت های مختلف جامعه نیازمند کارکرد رسانه ها می باشد.
وی تصریح کرد: اگر فرهنگ ایثار و شهادت به شکل مطلوب به نسل جوان منتقل شود بسیاری از مسائل برطرف خواهد شد و با توجه به اینکه در عصر ارتباطات قرار داریم رسانه ها به عنوان مهمترین ابزار فرهنگ سازی در جامعه وظیفه دارند بزرگی و پایمردی شهدا را به نسل جوان منتقل کنند.
اطلاعی از شهدای رسانه در دست نبود
دبیر انجمن صنفی فعالان رسانه لرستان نیز در این آیین گفت: این انجمن سال ۱۴۰۱ با رویکرد متفاوت برای اولین بار در کشور تاسیس شد و اکنون با ۱۱۰ عضو رسانه ای فعالیت دارد.
سیداحمد موسوی افزود: برگزاری یادواره شهدای رسانه استان از پارسال پیگیری و در این راستا بیش از ۳۱ جلسه و دیدار با مدیران، خانواده شهدا و جانبازان برقرار شد.
وی این یادواره را یک اقدام کم نظیر در کشوردانست و اظهار داشت: همه ما نسبت به شهدا مدیون هستیم و تاکنون حق شهدای رسانه در لرستان ادا نشده است به نحوی که بسیاری از مدیران و حتی فعالان رسانه، اطلاعی از این شهیدان نداشتند و همین امر، ضرورت و انگیزه برگزاری این یادواره را بیشتر کرد.
دبیر انجمن صنفی فعالان رسانه لرستان با تاکید بر ضرورت نامگذاری خیابان یا معابر به نام شهدای رسانه گفت: پیشنهاد می شود یادمان شهدای رسانه لرستان در خرم آباد بنا و تصاویر آنها حک شود چون همه مدیون و نسبت به ترویج فرهنگ شهادت مسوول هستیم.
در این یادواره خانواده ۹ شهید رسانه لرستان با همکاری انجمن فعالان رسانه، اداره کل فرهنگ و ارشاد، سپاه پاسداران حضرت ابوالفضل (ع) و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تجلیل شدند.