شناسهٔ خبر: 70279931 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

عشوری مقدم:

با افزایش سن بارداری، احتمال وقوع سقط‌جنین افزایش می‌یابد

عضو هیئت‌علمی اورژانس کشور عنوان کرد: آمارها نشان می‌دهد که بارداری‌های بالای ۳۵ سال میزان سقط‌ها را افزایش می‌دهد و یکی از دلایل بالابودن میزان سقط‌های کشور نسبت به کشورهای دیگر افزایش سن بارداری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)، دکتر صفیه عشوری مقدم، عضو هیئت‌علمی اورژانس کشور و جراح زنان با حضور در برنامه «گفتگوی علمی» با موضوع سقط‌جنین مکرر و بررسی علل و عوارض آن بیان داشت: متأسفانه سن باروری در کشور ما بالا رفته است و دختران دیر ازدواج می‌کنند و بعد از ازدواج هم بارداری خود را به تأخیر می‌اندازد و در سنین ۳۵ سال به بالا اقدام به بارداری می‌کنند که بارداری در سنین بالای ۳۵ و ۴۰ سال احتمال سقط‌جنین را افزایش می‌دهد.

 وی با بیان اینکه بر اساس آمار ۲۰ درصد حاملگی‌ها منجر به سقط می‌شود گفت: بالارفتن سن پدر و مادر از عواملی است که خطر سقط را افزایش می‌دهد و درصد سقط بارداری در سن بالای ۴۰ سال ۵۰ به ۵۰ است.

 عشوری مقدم تصریح کرد: آلودگی‌ها، سبک زندگی، اختلال ژنی جنین، برخی بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس، مشکلات تیروئیدی، برخی عفونت‌ها، برخی عادت‌های بد مثل سیگارکشیدن و مصرف الکل، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد کافئین نیز از عوامل مؤثری هستند که احتمال سقط‌جنین را بالا می‌برد.

 عضو هیئت‌علمی اورژانس کشور و جراح زنان در تعریف سقط‌جنین بیان داشت: زمانی که به هر دلیلی یک بارداری پیش از اینکه جنین به مرحله قابل حیات بودن (پیش از ۲۰ هفته و رسیدن جنین به حدود ۵۰۰ گرم) برسد این بارداری ختم شود سقط انجام شده است.

 عشوری مقدم اظهار داشت: مصرف غذای سالم، متنوع و به‌اندازه، تغذیه ای که میوه و سبزی و غلات و روغن گیاهی مناسب و ماهی داشته باشد می‌تواند خطر سقط را کاهش دهد .

 وی بیان داشت: «تهدید به سقط» که در واقع لکه بینی لانه گزینی است و اگر خونریزی بیشتر و با درد باشد «سقط اجتناب ناپذیر» و خروج بخشی از محصولات بارداری و جنین که «سقط ناقص و سقط فراموش شده» انواع حالات سقط است که مادر ممکن است با آن مواجه شود.

 عشوری مقدم با بیان اینکه سقط جنین یک سری عوارض فوری و عوارض دراز مدت دارد اذعان داشت: عوارضی روحی سقط جنین مانند حسن گناه برای مدت‌ها روی مادر باقی می‌ماند؛ ولی خونریزی‌های شدید و خطرناک، عفونت چسبندگی‌های داخل رحم و نازایی نیز از عوارض آنی سقط‌جنین می‌باشد که برخی از آنها تا طولانی مدت برای مادر عوارضی خواهد داشت.

 وی خاطر نشان کرد: برخی از سقط‌ها در منابع علمی به عنوان سقط جنایی یاد می‌شود که این سقط‌ها به صورت پنهانی و در مراکز غیر استریل و استاندار انجام می‌شود که سوراخ شدن رحم، خونریزی‌های شدید، عوارض برای بارداری بعدی، نازایی و حتی مرگ از عوارض فوری این سقط‌ها است.

 عضو هیئت علمی اورژانس کشور و جراح زنان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه غربالگری تست تشخیصی نیست و نمی‌تواند تشخیص دهد که جنین سالم است و فقط تشخیص می‌دهد که کدام جنین پر خطر است و نیاز به آزمایش‌ها و تست‌های بعدی دارد بیان داشت: غربالگری در مرحله اول در ۱۱ و ۱۲ هفتگی انجام و مرحله دوم غربالگری در ۱۵ تا ۱۶ هفتگی برای برخی جنین‌ها انجام می‌شود و در صورت پر خطر بودن مادران به مراکز تخصصی معرفی می‌شوند.

 *** کمیسیون سقط قانونی تنها مرجع صدور مجوز سقط جنین

 دکتر فرزانه مهدی زاده مدیرکل امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور نیز در این برنامه در بیان شرایط صدور مجوز سقط قانونی جنین بیان داشت: براساس قانون حمایت از جوانی جمعیت و خانواده ابلاغیه ۱۴۰۰ و به طور خاص ماده ۵۶ قانون، مادر متقاضی سقط قانونی جنین درخواست خود را به پزشکی قانون داده و این درخواست در پزشکی قانونی بررسی و در صورت احراز شرایط سقط در پزشکی قانونی به کمیسیون سقط قانونی معرفی می‌شود.

 وی افزود: در کمیسیون سقط قانونی مجدد مدارک بررسی و در این کمیسیون با حضور قاضی متعهد، مواردی چون حرج مادر، خطر جانی و مشکل جنین بررسی و نهایتاً قاضی رای خود را اعلام می‌کند.

 مهدی زاده با تاکید بر اینکه هیچ مورد جواز سقطی به غیر از کمیسیون سقط قانونی صادر نمی‌شود بیان داشت: تمامی دلایل سقط از جمله حرج، تجاوز و ناخواسته‌بودن، مسائل اقتصادی و مدارک در کمیسیون بررسی و فقط با نظر نهایی قاضی مجوز سقط صادر می‌شود.