شناسهٔ خبر: 70279240 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

محمد طادی، مجری برنامه شبکه دو در گفت‌وگو با «جام‌جم» از تعامل با مخاطب و شیوه‌های جدید اجرای تحلیلی می‌گوید

تحلیل‌ روی خط نوسان

برنامه «نوسان» به‌عنوان یکی از تولیدات برجسته شبکه دوی سیما، در پی تحلیل و بررسی ابعاد مختلف بحران‌ها و تحولات بین‌المللی، به‌ویژه در زمینه‌های اجتماعی و سیاسی است.  این برنامه با مدت‌زمان ۲۰دقیقه و ساختاری مختصر، به ارائه تحلیل‌های نوین و اطلاعات معتبر می‌پردازد.

صاحب‌خبر -
 
مجری این برنامه، محمد طادی، با استفاده از توانمندی‌های خود در حوزه‌های رسانه‌ای وسیاسی، فضایی تعاملی وجذاب برای مخاطبان ایجاد می‌کند.او به موضوعات پیچیده‌ای مانند تحولات خاورمیانه و تأثیرات انسانی این مسائل می‌پردازد و با انجام مصاحبه با کارشناسان معتبر، به غنای محتوای برنامه می‌افزاید.  در گفت‌وگوی پیش‌رو، این مجری جوان نوسان از نقش خود، تکنیک‌ها و چالش‌های اجرا در برنامه صحبت کرده است.

مدیریت زمان در تحلیل‌ها
محمد طادی،‌ مجری نوسان با اشاره به تقویت مهارت‌های خود در طول اجرای این برنامه به جام‌جم گفت:‌ همیشه تلاش کرده‌ام تا مهارت‌های خود را تقویت کنم. یکی از مهم‌ترین تجربیات من، یادگیری نحوه ارتباط با مخاطب است. هر برنامه‌ای می‌تواند جذاب باشد، اما اگر نتوانید با مخاطب ارتباط مؤثر برقرار کنید، قطعانتیجه مطلوبی نخواهدداشت.درراستای اجرا در برنامه‌ها مدیریت‌زمان برایم اهمیت زیادی دارد. در این صنعت، همیشه شما فقط یک زمان محدود برای انتقال پیام خود دارید و با توجه به این موضوع، دارا بودن مهارت در راستای مدیریت‌زمان، به‌ویژه در برنامه‌ای مثل نوسان که به موضوعات روز و بحث‌برانگیز پرداخته می‌شود، بسیار حیاتی است. در برنامه‌های زنده، زمان محدود است و باید به‌سرعت به موضوعات مختلف پرداخته شود. تجربیات قبلی من در مدیریت‌زمان و فشار کمک کرده تا بتوانم به بهترین شکل ممکن از زمان استفاده و درعین‌حال کیفیت محتوا را حفظ کنم. یکی از مهم‌ترین نکات در اجرای برنامه، توانایی برقراری ارتباط مؤثر با مخاطب است. در طول اجراهای مختلف یاد گرفته‌ام که چگونه با استفاده از سؤالات چالشی و داستان‌سرایی، مخاطب را درگیر و توجه او را جلب کنم. در دنیای رسانه، ممکن است تغییرات ناگهانی رخ دهد. یاد گرفته‌ام که باید انعطاف‌پذیر باشم و به‌سرعت به شرایط جدید واکنش نشان ندهم. این قابلیت به من این امکان را می‌دهد که در هر شرایطی بهترین عملکرد را داشته باشم. طادی در ادامه با اشاره به تعاملات لازم در برنامه‌ها بیان کرد:‌ تعامل با مهمانان و دریافت نظرات و دیدگاه‌های متفاوت نیز بخش دیگری از تجربیاتی بوده که در این مسیر به من کمک‌ کرده است. این تعامل سبب می‌شود تا در برنامه با ایجاد تنوع، نظرات مختلف رابه‌خوبی منعکس کنم. می‌کوشم که همیشه نوآوری داشته باشم و از بازخوردهای مخاطبان استفاده کنم. امیدوارم که این مسیر ادامه داشته باشد تا همگی بتوانیم لحظات خوبی را برای مخاطبان خلق کنیم.
   
نوسان با ریتم تند
مجری برنامه نوسان‌ درباره چالش‌های اجرا با ریتم بالا عنوان کرد:‌ فشردگی و ریتم سریع در برنامه نوسان به‌عنوان یک ویژگی بارز، ما را به چالش می‌کشد تا اطلاعات را به‌صورت شفاف و دقیق منتقل کنیم. این چالش شامل تهیه محتوا و انتخاب واژه‌های مناسب است تا در زمان محدودی بتواند جذابیت و وضوح را حفظ کند. بشخصه، باور دارم که این چالش درواقع فرصت‌های جدیدی را نیز ایجاد می‌کند.  وقتی مخاطب در یک برنامه با ریتم بالا قرار می‌گیرد، معمولا بیشتر به جزئیات و پیام‌ها دقت می‌کند. برایم مهم است که با استفاده از اطلاعات دیداری، نمودارها یا حتی تصاویر ساده، مطالب را به گونه‌ای منتقل کنم که حتی در سریع‌ترین حالت نیز مخاطب احساس کند چیزی از دست نداده است. به این ترتیب، ما نه‌تنها به اطلاعات بلکه به نحوه ارائه آن نیز توجه داریم. طادی در بیان دیگر چالش‌های اجرا در نوسان اضافه کرد: یکی از چالش‌های اصلی ما تنوع موضوعات و حفظ تازگی در محتوای برنامه است. دنیای امروز سریعا در حال تغییر است و من به‌عنوان مجری همراه با تیم تولید، باید همواره در نظر داشته باشیم که مخاطب به چه چیزهایی علاقه‌مند است. برای مدیریت این چالش، ما به‌طور مرتب جلسات طوفان فکری برگزار و نظرات تیم را درباره موضوعات جدید و جذاب جمع‌آوری می‌کنیم. علاوه‌براین، از بازخوردهای مخاطبان و آنالیز داده‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنیم تا دریابیم کدام موضوعات بیشتر جذاب است. این روش به ما کمک می‌کند تا همیشه در محور توجه مخاطبان قرار بگیریم و ذخیره‌ای از ایده‌ها داشته باشیم که جذابیت را حفظ کند.
   
فراتر از اجرای متن
وی اجرا در نوسان را فراتر از متن دانست و توضیح داد: اجرا در نوسان فراتر از اجرای ساده متن است. من فعالانه در جلسات تولیدمحتوای برنامه شرکت و نظراتم را درباره انتخاب موضوعات و نحوه ارائه آنها بیان می‌کنم. برای من مهم است موضوعاتی که انتخاب می‌شود، از نظر اجتماعی و فرهنگی با یکدیگر مرتبط باشد تا برنامه بتواند بازخوردهای مثبت را از سوی مخاطبان دریافت کند.در مورد ویدئوها نیز، با گروه پژوهش و تولید همکاری می‌کنم تا مطمئن شوم ویدئوها نه‌تنها از نظر بصری جذاب هستند، بلکه الزامات محتوایی را نیز دارا باشند. به عبارتی،ما همه با هم در یک تیم عمل می‌کنیم تا یک تجربه خروجی و یکپارچه برای مخاطب خلق کنیم.مجری نوسان‌ پیرامون تاثیر بازخوردهای مخاطبان گفت:‌ بازخوردهای مخاطبان یکی از مهم‌ترین منابع تیم برنامه‌سازی نوسان هستند. ما همواره پس از هر برنامه، به بازخوردها توجه ویژه‌ای داریم. این بازخوردها از کانال‌های مختلف ازجمله شبکه‌های اجتماعی، پیامک‌ها و نظرات حضوری جمع‌آوری می‌شوند.  به‌طورمثال، اگر مخاطبان نسبت به یک موضوع خاص تمایل به گفت‌وگو داشته باشند یا انتقادات خاصی ارائه دهند، ما از آنها برای بهبود محتوای آینده‌مان استفاده می‌کنیم. در مسیر کاری این بازخوردها را بشخصه به‌عنوان یک ابزار آموزشی می‌بینم.  بازخوردها کمک می‌کند تا اجراهایم را بهبود بخشم و مهارت‌های ارتباطی‌ام را تقویت کنم. به همین دلیل باید بگویم بازخوردها به‌وضوح تاثیر مستقیمی بر شیوه اجرایم داشته‌اند.
   
دیدگاه عمومی با چاشنی تحلیل
طادی در پاسخ به این‌که آیا اجرا در نوسان فرصتی برای بیان نظرات و تحلیل‌های شخصی بوده و چگونه توانسته‌ این فرصت را مدیریت کند،‌ عنوان کرد: نمی‌توان کتمان کرد که نوسان فرصت‌های زیادی برای بیان نظرات و تحلیل‌های شخصی برایم ایجاد کرده است. این نکته برای من بسیار مهم است که نظراتم را بدون این‌که بر جو برنامه تأثیر منفی بگذارد، به‌دقت منتقل کنم. درواقع، سعی می‌کنم تحلیل‌هایم را با محتوایی که به تماشاچیان ارائه می‌دهد ترکیب کنیم. به‌عنوان‌مثال، هنگامی که موضوعی در رسانه‌ها داغ می‌شود، سعی می‌کنم به آن موضوع از دو جنبه نگاه کنم: یکی دیدگاه عمومی و دیگری تحلیل خودم. این امر به مخاطب کمک می‌کند که بیشتر به مسائل پیرامون خود بیندیشد و نظرات متنوع‌تری را درک کند. به‌همین‌دلیل، همواره تلاش می‌کنم تا این دو جنبه را به‌صورت هماهنگ در کنار هم برای مخاطب ارائه دهم.وی در بیان تکنیک‌های اجرا برای همراهی مخاطب با برنامه افزود: از تکنیک‌های کلیدی‌ای که استفاده می‌کنم، داستان‌گویی  و   روایت‌کردن است. مردم به‌طورطبیعی به داستان‌ها جذب می‌شوند، بنابراین سعی می‌کنم هر موضوع را با یک روایت جذاب آغاز کنم. این روش به من کمک می‌کند تا توجه مخاطب را جلب و او را درگیر بحث کنم. البته به استفاده از سؤالات متقابل هم علاقه‌مند هستم. پرسش‌های چالشی، دیالوگ را تقویت کرده و باعث می‌شود مخاطب احساس کند بخشی از بحث است. تغییر در لحن و ادای صدا از دیگر ابزارهای اجراست. با ایجاد تنوع در لحن، می‌توان هیجان و تنش‌های درونی برنامه را به مخاطب القا کرد و در نتیجه ذهن او با برنامه درگیر می‌شود.
   
مخاطب؛ بخشی از یک گفت‌وگو
این مجری تلویزیونی درخصوص دکور ساده نوسان و روش‌‍‌های ایجاد فضای مناسب در شرایط مذکور ادامه داد:‌ علی‌رغم عدم وجود دکور خاص، تیم نوسان تلاش کرده با توجه به محتوا و نحوه ارائه، فضایی جذاب و متنوع خلق کند. استفاده از گرافیک‌های متحرک و تصاویر و ویدئوهای تکمیلی به ما کمک می‌کند تا درعین‌حال که اطلاعات ارائه می‌شود، بصری‌بودن را نیز حفظ کنیم. مثلا آنچه که خودم در اجرا به‌کار می‌گیرم استفاده از حرکات بدن و تن صداست تا فضای اجرا پرانرژی و زنده نگه‌ داشته شود. علاوه‌براین، تعامل مستقیم با مخاطب، چه در فضای مجازی و چه در قسمت‌های پاسخگویی، به ما این امکان را می‌دهد تا مخاطب احساس نکند فقط در حال تماشاست، بلکه بداند بخشی از یک گفت‌وگو و تبادل اطلاعات‌است.طادی فضای برنامه نوسان را برای یادگیری و رشد شخصی موثر دانست و اظهار کرد: برنامه نوسان برای من به‌عنوان یک مجری نه‌تنها یک فرصت برای ارائه محتوا، بلکه یک فضای عالی برای یادگیری و رشد شخصی بوده است. 

مرجع معتبر برای تحلیل‌های هدفمند
مجری جوان برنامه با بیان این‌که آینده روشنی برای نوسان متصور است،‌ تکمیل کرد: ما در این برنامه همواره تلاش می‌کنیم تا با تغییرات ذهنی و نیازهای مخاطب پیشرفت کنیم و بر جذابیت آن بیفزاییم. انتظار دارم که با توجه به تجربیات گذشته، تیم ما بتواند به نوآوری‌های بیشتری دست‌یابدوبه‌دنبال موضوعات جدید وروز باشد.شخصا به همکاری‌های بین‌المللی ودعوت از متخصصان خارجی در حوزه‌های مختلف علاقه‌مندم تا بعد جهانی به برنامه بیاوریم. درنهایت، امیدوارم که بتوانیم به یک مرجع معتبر برای ارائه تحلیل‌های هدفمند تبدیل شویم و همچنان به ارائه محتوای برجسته ادامه دهیم.

زهرا عباسی - گروه رسانه