شناسهٔ خبر: 70277733 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۱۳ جمادی الثانی روز تکریم مادران شهدا

۱۳ جمادی الثانی سالروز وفات حضرت‌ام البنین (س) روز تکریم مادران شهدا نامگذاری شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ ۱۳ جمادی الثانی سالروز وفات‌ام البنین (س) به پاس ایثار، فداکاری، صبر و پایداری مادران و همسران شهدای هشت سال دفاع مقدس، روز تکریم مادران و همسران شهدا نام گرفته است.
نام اصلی این بانوی بزرگوار فاطمه کلابیه بوده است که بعد‌ها پس از ازدواج با امام علی (ع) با کنیه‏ «امُّ البنین» (مادر پسران) مشهور شد. پدرش حزام و مادرش ثمامه یا لیلا نام داشت از خاندان بنی‌کلاب از اجداد بزرگ حضرت محمد مصطفی (ص) که دارای خوبی‌ها و صفات خانوادگی مشترک بودند.
فضایل اخلاقی، کمالات انسانی و ایمانی، پایداری، بردباری، بصیرت، نطق و سخندانی او را به شایستگی، بانوی بانوان کرده بود و شجاعت، متانت، عزت نفس، هنر و ادبیات، احترام به حقوق دیگران، وفا و پایبندی به تعهدات از ویژگی‌های بارز خاندان‌ام‌البنین ذکر شده است.
۱۰ سال پس از رحلت حضرت رسول (ص) و حضرت فاطمه (س)، بنابر وصیت خود حضرت فاطمه (س) وقتی علی (ع) به فکر گرفتن همسر دیگری بود، به برادر خویش، عقیل بن ابی طالب که در علم «انساب» معروف بود و ذهن و سینه‌اش گنجینه‌ای از اسرار خاندان گوناگون عرب بوده می‌فرماید: «زنی را برای من اختیار کن که از نسل دلیرمردان عرب باشد تا با او ازدواج کنم و او برایم پسری شجاع و سوارکار به دنیا آورد»؛ لذا عقیل نیز بانو‌ام‌البنین از خاندان بنى‌کلاب را که در شجاعت بى‏‌مانند بود، براى حضرت انتخاب کرد.
ثمره ازدواج حضرت علی با او چهار پسر رشید به نام‌های عباس، عبدالله، جعفر و عثمان بود که به‌دلیل داشتن همین پسران، او را‌ام‏‌البنین یعنی مادر پسران می‌خواندند. فرزندان‌ام‌البنین همگی در کربلا به شهادت رسیدند و نسل ایشان از طریق عُبیداللّه‏ فرزند حضرت ابوالفضل ادامه یافت.
با شهادت چهار فرزند‌ام ‏البنین در کربلا، وی به افتخار مادر شهیدان بودن نائل شد و در کنار همسر شهید بودن، افتخاری دیگر بر صفحه افتخاراتش افزوده شد.