شناسهٔ خبر: 70276466 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

وقتی اسرائیل به سوریه جدید هم رحم نمی‌کند

کارشناس مسائل اسرائیل گفت: اقدامات اسرائیل در خاک سوریه نشان می‌دهد به نظام جدیدی که در سوریه حاکم شده نیز رحم نخواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ گروه‌های مسلح مخالف در سوریه هفته گذشته بعد از این‌که در تعدادی از شهرهای این کشور پیشروی کردند در هشت دسامبر بر دمشق پایتخت سوریه مسلط شدند. نهایتا بشار اسد رئیس‌جمهور این کشور از قدرت کناره‌گیری و سوریه را ترک کرد.

پس از این تحولات، تنها ۲ روز بعد از خروج بشار اسد از کشور و کناره‌گیری او، «محمد البشیر» از سوی هیات تحریر الشام به‌عنوان نخست‌وزیر موقت دولت مخالفان معرفی شد. با توجه به بی‌ثباتی و عدم وجود دولت مرکزی در سوریه،‌ رژیم صهیونیستی نیز حملات خود را به بخش‌هایی از خاک سوریه آغاز کرده و مناطقی را بمباران کرد که تا به امروز این حملات ادامه داشته است.

در آخرین‌ گزارش‌های منتشر شده؛ نیروی هوایی اسرائیل در موج جدید حملات به سوریه ۲۰ پایگاه ارتش سوریه وابسته به یگان ارتباطات و جنگ الکترونیک آن را هدف قرار داد.

شبکه اسکای نیوز عربی نیز در این باره گزارش داد: حملات اسرائیل به سوریه یک موسسه علمی و یک آزمایشگاه ریخته‌گری فلزات برای تحقیقات علمی را در منطقه «برزه» در حومه دمشق ویران کرد.

طبق این گزارش، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی همچنین فرودگاه نظامی ناصریه را در ۱۷ کیلومتری شرق شهر «النبک» در حومه شمال دمشق هدف قرار دادند.

رژیم اشغالگر در ادامه تجاوزات خود انبارهای موشک بالستیک اسکاد و پرتابگرهای مدرن را در نزدیکی «القسطل» در منطقه «القلمون» واقع در حومه دمشق منهدم کردند.

تحرکات آمریکایی‌ها

علاوه بر تحولات داخلی سوریه بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی نیز بر این اتفاقات تاثیرگذار بوده و در این مدت در حال رایزنی و گفت‌وگو درباره مسائل سوریه هستند. در همین راستا وزیر خارجه آمریکا به آنکارا سفری داشته و با رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه این کشور آخرین وضعیت سوریه را مورد گفت‌وگو قرار داد.

«آنتونی بلینکن» همچنین در سفری از پیش اعلام نشده به عراق سفر کرد و با «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر این کشور دیدار و آینده سوریه را مورد بررسی قرار داد.

سایت خبری الجزیره گزارش داد که بلینکن در این سفر به تحولات سوریه اشاره و اظهار داشت مهم است که اقلیت‌ها در سوریه محافظت شوند: دولتی باید تشکیل شود که همه طرف‌های سوریه را شامل شود.

بلینکن با ادعای این‌که «ما از مردم سوریه در روند سیاسی انتقالی آنها پس از خلاص شدن از رژیم اسد حمایت می‌کنیم»، افزود: کشورهای منطقه و خارج، از یک مرحله انتقالی در سوریه به گونه‌ای حمایت می‌کنند که از اقلیت‌ها محافظت کند.

وزیر خارجه آمریکا از دولت بغداد هم خواست حاکمیت و ثبات خود را تقویت کند: واشنگتن به امنیت عراق متعهد است. عراقی‌ها باید حاکمیت کشورشان را تقویت کنند.

«هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه نیز اخیرا در گفت‌وگویی با اشاره به اقدامات اسرائیل در سوریه اظهار داشت که اسرائیل استراتژی‌ای را با هدف از بین بردن توانایی‌ها و قابلیت‌های دولت جدید سوریه تدوین کرده است.

وی همچنین به تل‌آویو هشدار داد و گفت: من معتقدم که این راهبرد بسیار خطرناک است و به نظر می‌رسد که آن‌ها (اسرائیل) این خطر را نادیده می‌گیرند، زیرا ممکن است اوضاع آن‌طور که فکر می‌کنند پیش نرود.

اگر کشورهای اسلامی ضعیف باشند اسرائیل به توسعه‌طلبی و تجاوزش ادامه می‌دهد

«هادی برهانی» در تحلیل خود از حملات رژیم صهیونیستی به مناطقی از خاک سوریه و به ویژه جولان اشغالی اظهار داشت: اگر کشورهای اسلامی ضعیف باشند مانند شرایطی که اکنون در سوریه وجود دارد و هنوز ثبات و استقراری ندارد، گروه‌های مختلف مسلح مناطقی را در کنترل خود دارند، اسرائیل نیز به توسعه‌طلبی و تجاوزش که انتها ندارد، ادامه می‌دهد و از شرایط منطقه استفاده می‌کند. در چند ماه اخیر بخش‌هایی از غزه، جنوب لبنان و جولان اشغالی را تصرف کرده که بلندترین قله سوریه است و همان‌طور که اعلام کرده قصد عقب‌نشینی از این مناطق را ندارد.

این استاد دانشگاه افزود: در حال حاضر نیز تمام امکانات سوریه اعم از نظامی و غیر نظامی، هوایی، دریایی و پایگاه‌های ارتش را که همه متعلق به ملت و کشور سوریه است و هیچ ارتباطی با نظام اسد ندارد را نابود می‌کند،‌ واقعیت مساله این است که اسرائیل از ابتدای موجودیت نیت و هدفش توسعه طلبی بوده و هر زمانی که بتواند بخش‌های بیش‌تری از سرزمین‌های اسلامی را تصرف می‌کند و هیچ کشوری در آینده منطقه در امان نیست.

برهانی با تاکید بر این‌که «اگر کشورهای اسلامی جلوی پیشروی اسرائیل را نگیرند جهان اسلام در خطر خواهد بود»، گفت: اسرائیل نمی‌خواهد هیچ کشور اسلامی توانمند باشد، می‌خواهد با تضعیف هر کشور اسلامی خودش در منطقه برتری داشته باشد. بنابراین با توجه به این‌که اوضاع در سوریه به ثبات نرسیده و در دوره انتقالی قرار دارد از این فرصت‌ها استفاده می‌کند.
این کارشناس مسائل اسرائیل همچنین بیان کرد: در واقع اسرائیل با انجام بمباران‌ها به رهبران جدید سوریه نشان می‌دهد که مشکل نظام اسد نیست، او با همه ملت‌ها و کشورهای منطقه مشکل دارد و درصدد تضعیف کشورهای منطقه است و لذا به نظام جدیدی که در سوریه حاکم شده نیز رحم نخواهد کرد. این اتفاقات درسی برای رهبران جدید و تحریر الشام است که اسرائیل دشمن همه است.

حوادث سوریه درسی برای تمام کشورهای عربی- اسلامی است

وی با بیان این‌که «حوادث سوریه درسی برای تمام کشورهای عربی- اسلامی است»، گفت: کشورهای اسلامی ببینند چطور اسرائیل بیرحمانه تمام امکانات سوریه را نابود می‌کند برای این رژیم، سوریه، مصر، عربستان و یا ایران هم فرقی نمی‌کند و هر زمانی که فرصت پیدا کند هر کشور اسلامی را ضعیف می‌کند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: کشورهای بزرگ منطقه که نقش‌آفرینی دارند بیش‌تر مورد توجه اسرائیل است که درصدد تضعیف آن‌ها است یک زمانی همین مسائل با مصر وجود داشت و اکنون نوبت سوریه است، بنابراین دشمنی اسرائیل این‌گونه و کشورهای اسلامی باید با یکدیگر هم‌افزایی و همبستگی داشته باشند و یک خط متحد در برابر اسرائیل تشکیل دهند.

برهانی تاکید کرد: این اتحاد با حرف و زبان امکانپذیر نیست باید نیت‌های واقعی وجود داشته باشد، کشورهای اسلامی بایکدیگر و از جمله ایران نشست داشته و اختلافات و مشکلات را حل کنند و بر روی اشتراکات با هم به تفاهم برسند و یک صف واحد تشکیل دهند در این شرایط می‌توانند به نقطه همبستگی برسند.

برچسب‌ها: