اقتصادآنلاین _ مینا یوسفی؛ با توجه صادرات بخشی از محصولات فسازان، خبر ارز توافقی و افزایش نرخ دلار در کنار ثبات یا رشد بیلت، فسازان را متاثر خواهد کرد. این شرکت پتانسیل جهش سودآوری را دارد و فعلا p/e شرکت حوالی ۱۰ است. لازم به ذکر است که ضریب آهن اسفنجی که به عنوان مواد اولیه مصرف میشود به شمش حدود ۶۳ درصد است. شرکت تولیدی چدنسازان با مالکیت ۵۶٫۷۲ درصد سهامدار عمده فسازان محسوب میشود. این شرکت از دید نموداری بررسی شده و در محدودههای حمایتی نزدیک جذابیت بررسی بیشتر را دارد. در ادامه به معرفی و مرور عملکرد سهم پرداخته شده است.
شرکت غلتک سازان سپاهان دارای سالنها و فضاهای تولیدی از جمله سالن ریختهگری قطعات سنگین، کورههای ذوب، سالن ریختهگری پیوسته CCM، سالن تولید غلتکهای فوقسنگین از جمله غلتکهای پشتیبان، سالن عملیات حرارتی کارگاه مدلسازی و… است.
شرکت غلتک سازان سپاهان بهعنوان یک مجموعه تخصصی و کیفی با هدف ریختهگری قطعات سنگین و فوقسنگین چدنی و فولادی، با ظرفیت تولید سالیانه ۲۰ هزار تن انواع قطعات چدنی و فولادی تا وزن ۱۰۰ تن و همچنین ۱۵۰ هزار تن شمش فولادی به روش ریختهگری مداوم در سال ۱۳۸۸ تاسیس شد. این شرکت دارای دو خط تولید مجزا برای قطعهریزی و تولید شمش است. فسازان با نصب کورههای جدید، تامین برق و مسیر انتقال قدرت از پست شهرک به شرکت و تامین دوساله قطعات یدکی وارداتی و همچنین طرح توسعه سالن ذوب و ریختهگری تولیدات خود را افزایش داده است. قیمت فروش محصول شمش عمدتا بر اساس عرضه و تقاضای بازار داخلی که معمولا دارای نسبتی منطقی از قیمتهای بازارهای جهانی است، تعیین میشود و عمده فروش داخلی شرکت از طریق بورس کالا و در حالت فروش به بالاترین قیمت است. در خصوص قیمتگذاری قطعات ریختهگری تولیدی، بر اساس معیارهایی همچون میزان پیچیدگی و نوع آلیاژ و سایر عوامل تاثیر گذار قیمت مشخص و در صورت توافق تولید انجام میگیرد.
قیمت فروش صادراتی محصول شمش فولادی بر اساس قیمت بازارهای جهانی تعیین میشود. فسازان برای تولید محصولات خود از آهن اسفنجی، آهن آلات ذوبی و انواع فروآلیاژها استفاده میکند. علاوه بر مواد اولیه مستقیم فوق جهت تولید محصولات، این شرکت نیاز به برخی از مواد اولیه غیرمستقیم دارد که مهمترین آنها خاک نسوز کوره است
گزارش عملکرد آبان سهم نشان از وضعیت مطلوب فروش دارد.
شرکت در آبان ۱۴۰۳ موفق به فروش (کسب درآمد) ۵۷۵ میلیارد تومان شده است که نسبت به ماه گذشته رشد ۲۷ درصدی داشته است. میانگین فروش ماهانه شرکت تا پایان این ماه مبلغ ۴۴۶ میلیارد تومان بوده که فروش این ماه نسبت به میانگین فروش (درآمد) ماهانه ۲۹ درصد بیشتر بوده است. مجموع فروش شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ مبلغ ۳,۵۷۱ میلیارد تومان بوده است. گزارش ماهانه فسازان از نظر مقداری نشان میدهد که در آبان ۱۴۰۳ موفق به فروش ۲۳,۷۴۱ تن محصول شده است که نسبت به ماه گذشته رشد ۲۲ درصدی داشته است. دراین دوره یک ماه نرخ برق را ۲، ۱۸،۶۵۰،۱۳۱ ریال و گاز را ۲۵۰۰۰ ریال اعلام کرده است.
نرخ رشد و ضرایب شرکت به شرح ذیل است:
نمودار سهم و سناریوی پیش روی سهم:
سهم با یک الگوی ترکیبی WXY از پیک قیمت اردیبهشت سال گذشته در ۵۹۰ تومان تا ۳۰۰ تومان آبان امسال ریزش داشته است. سپس یک رشد شارپ را از این محدوده تجربه کرده است. موج اخیر بخشی از موج C صعودی را در یک سناریوی محتمل تجربه کرده که هدفهای مهم ۵۷۰-۵۹۰ و سپس ۷۵۰ تومان و ۱۰۰۰ تومان در پیش است. حد ضرر محدوده ۳۹۰-۴۰۰ تومان باید لحاظ گردد.