داریوش نیک رفتار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با اشاره به فعالیت یک هزار و 200 واحد صنفی طلافروشی در اهواز اظهار داشت: یکی از اصناف قدیمی کشور، صنف طلا و جواهرات است که در سال 1351 راه اندازی شده و جزو صنوف قدیمی، منظم و شفاف است.
وی افزود: خوزستان یکی از مزیتهای که دارد مرز مشترک با کشورهای حاشیه خلیج فارس است و با برگزاری نمایشگاه و دعوت از کشورهای همسایه دنبال آن هستیم که اهواز به قطب طلا کشور تبدیل شود.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولیدکنندگان طلا اهواز گفت: در نخستین نمایشگاه طلا خوزستان که با حضور صنف طلا فروش سراسر کشور در نمایشگاه اهواز برگزار میشود، مهمانان از کشور های همسایه از جمله عمان حضور دارند و این آمادگی است که براساس نیاز و سلیقه فرهنگی آن کشورها طلا تولید کنیم.
وی تاکید کرد: برای آنکه بتوانیم صادرات طلا به منطقه داشته باشیم باید زیرساختهای مانند نبود واحدهای تولیدی در استان را جبران کنیم که طلا مورد نیاز این کشورها را با هزینه کم در اهواز تولید کنیم.
نیک رفتار گفت: یکی از بخش های که در استان نیاز است و سالهای پیش غفلت شده، مسأله تولید طلا است که با تدابیر صورت گرفته اهواز را به قطب تولید طلای کشور تبدیل میکنیم.
وی ادامه داد: برای صیانت از صنف طلا فروشان و مردم از خرید طلا مطمین باشند و جلوگیری از تخلفات، اتحادیه در بخشنامه داخلی خرید و فروش طلا دست دوم و آب شده را ممنوع اعلام کرده است. متاسفانه برخی طلای تقلبی و دارای جرم(ناخالصی) را به مشتری با اسم طلای نو می فروختند که مانع شدیم.
این مقام مسئول گفت: برخی تصور میکنند خرید و فروش طلای دست دوم به سود آنها است در حالی که طلا دست دوم اگر جرم دارند که از ارزش طلا می کاهد. مسئولان اتحادیه و بازرسان در صورت مشاهده با خرید و فروش طلای آب شده و دست دوم برخورد میکنند.
وی همچنین به مردم توصیه کرد: خرید اینترنتی طلا به علت مخاطرات احتمالی ، نداشته باشند وبه صورت سنتی از بازارهای معتبر که قابلیت نظارت از سوی اتحادیه داشته باشند خرید کنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولیدکنندگان طلا اهواز گفت: برخی به غلط تصور میکنند در این صنف عده ی ممکن است فرار مالیاتی داشته باشند که این یک باور غلط است و صنف طلا فروشان جز صنوف سالم و شفاف مالیات پرداخت میکند.
این مسئول اتحادیه گفت: صادرات طلا به خارج کشور ممنوعیت دارد ولی اگر صادر کننده در ازای صادرات، شمش وارد کشور کند، این ممنوعیت شامل نمیشود.
وی گفت: یکی از رسالتهای که اتحادیه دنبال میکند، توسعه آموزش ساخت طلا و جواهرات است که رشته درسی این صنف در مرکز علمی کاربردی اصناف راه اندازی شده است و به تولید کنندگان آموزش لازم را ارایه میدهند.
نیک رفتار گفت: برای حمایت از تولید کنندگان طلا، اتحادیه تسهیلات و آموزش های را در نظر گرفته است و از کسانی که در این عرصه وارد شوند، حمایت میکنیم.
وی گفت: راهاندازی نخستین نمایشگاه تخصصی طلا ، نقره و میناکاری در 3 سالن نمایشگاه بین المللی اهواز از 26 آذرماه در اهواز با حضور 23 واحد از سایر استانها، در این زمینه است و هر چند در این نمایشگاه دستگاههای مثل میراث فرهنگی همکاری مناسبی نداشتند.
انتهای پیام/341/.
∎