رهبر معظم انقلاب هفته گذشته در دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم به تبیین و ترسیم وضع امروز سوریه پرداختند. بررسی چرایی حضور مستشاری ایران در سوریه و حفظ نظام آن، چرایی عدم حضور در سوریه و سقوط دولت آن، نقش آمریکا و رژیم صهیونی در تحولات سوریه و قرائن آن، نقش آشکار کشور همسایه سوریه و اهداف مهاجمین و گروههای مسلح از مجموع این اقدامات از جمله سرفصلهای مهم فرمایشات ایشان بود.
در این راستا جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتوگو با ایکنا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که اتاق فکر و عامل اصلی اتفاقات سوریه آمریکا و رژیم صهیونیستی است، گفت: ایشان برای اثبات این حرف به وجود نشانههای مختلفی اشاره کردند. از طریق این نشانهها متوجه میشویم در پشت صحنه تحولات سوریه، اتاق فکر آمریکایی و اسرائیلی وجود دارد. در واقع خواسته مقام معظم رهبری این بود که مبادا در خصوص این تحولات، کسی اشتباه کند و تحلیل نادرستی از تحولات سوریه ارائه دهد.
بیشتر بخوانید:
- بحران سوریه؛ نقشه صهیونیستی برای انحراف از مسئله فلسطین
- لیبیسازی سوریه بخشی از برنامه قدرتهای بزرگ است
وی با اشاره به موقعیت سوریه در غرب آسیا و همجواری با فلسطین اشغالی، ادامه داد: سوریه طی دو دهه گذشته، کمکهای بسیاری برای مبارزه با رژیم صهیونیستی به جبهه مقاومت انجام داد ولذا اسرائیلیها و آمریکاییها همواره خواستار تجزیه سوریه بودند. رهبر انقلاب نشانههای متعددی را در این رابطه ارائه کردند پس مسلم است برای این موضوع از پیش نقشهریزی شده بود.
سرقت نفت و گاز سوریه
کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: یکی از کارهای انجام شده از سوی آمریکا و اسرائیل در شمال کشور سوریه در زمینه نفت و گاز بود. بیش از 12 سال است که آنها اجازه نمیدهند مردم سوریه از این حاملهای انرژی استفاده کنند و خودشان آن را سرقت میکنند. همین امر سبب شد تا درآمد سوریه کم شود و بالتبع مشکلاتی را برای مردم سوریه فراهم کردند.
قنادباشی با تأکید بر اینکه با توجه به تحولات سوریه، مردم شاهد شرایط جدید و دریافت ضربات سنگین بودند که آن را تحمل نخواهند کرد، افزود: پس از سقوط دولت بشار اسد و فرار او به روسیه، مردم سوریه شاهد ترور دانشمندان و حملههای متعدد به تأسیسات و زیرساختهای نظامی خود هستند بنابراین مردم این وضع را تحمل نخواهند کرد و قطعا جوانان سوری سعی میکنند تا این شرایط را پایان دهند.
کارشناس مسائل غرب آسیا درباره اینکه تحولات سوریه چه میزان به ضرر کشورهای همسایه است، افزود: مسلماً گروههای همفکر و مزدور گروههایی که در سوریه دست به تحرکات زدند به دنبال حرکاتی برای ناامنی در سوریه هستند که قطعاً موجب ناامنی کشورهای همسایه سوریه نیز خواهد شد. این فرمول کلی است؛ هر جا ناامن شود طبیعتاً ضرر و زیانهای اقتصادی و امنیتی آن نیز به کشورهای همسایه سرایت میکند.
نگرانی همسایگان سوریه
وی ادامه داد: حتی ممکن است مردم کشورهای همسایه سوریه از لحاظ ذهنی دچار نگرانی شوند که موجب تضعیف امنیت این کشورها خواهد شد. از سوی دیگر تحولات سوریه ممکن است این احساس را در اسرائیل به وجود بیاورد که سدها برای ضربه زدن به دیگر کشورها در مقابل او برداشته شده لذا از این موضوع برای ناامنی کشورهای همسایه سوریه استفاده کند اما این به ضرر امنیت اسرائیل نیز خواهد شد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با تحلیل اینکه پس از سقوط دولت بشار اسد برخی در داخل این تصویر را ایجاد کردند که مقاومت از بین رفته و ایران منطقه را از دست داده، حال آنکه رهبر معظم انقلاب بر زنده بودن مقاومت و حرکت جوانان سوری برای آزادی سوریه تصریح داشتند، گفت: ایشان تعریف روشنی از جبهه مقاومت ارائه کردند که یک ایمان، تفکر، تصمیم قلبی و مکتب اعتقادی است و قراردادی نیست بنابراین هرگز با این تحولات تضعیف نخواهد شد لذا موضوع تضعیف مقاومت را رد کردند همانطور که در واقع نیز همین گونه است. بستری که در منطقه به دلیل جنایات اسرائیل برای مبارزات علیه رژیم صهیونیستی فراهم شده است به اندازهای گسترده است که با این تحولات از بین نمیرود.
قنادباشی در پایان بر جنایات بسیار و کودککشی و نسلکشی رژیم صهیونیستی طی 14 ماه در غزه علاوه بر جنایات آن در طول 75 سال اخیر اشاره کرد و گفت: این شرارت و پستی رژیم صهیونیستی موجب شد تا ملتهای منطقه به این نتیجه برسند با رژیم صهیونیستی باید مقابله کرد لذا مقام معظم رهبری از گسترش دامنه مقاومت سخن گفتند. در واقع نظر رهبر معظم انقلاب این است که ممکن است مقاومت و گرایشهای ضدصهیونیستی در سوریه کاهش پیدا کند اما در کشورها منطقه به صورت یک نیروی بالقوه وجود دارد و به طور حتم دامنه مقاومت و مبارزات علیه رژیم صهیونیستی افزایش پیدا میکند. لذا اینگونه نیست که با تحولات سوریه، مقاومت از بین میرود بلکه نه تنها مقاومت در سطح منطقه بلکه در دنیا افزایش پیدا خواهد کرد.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام