شناسهٔ خبر: 70274186 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایتنا | لینک خبر

بررسی اولین سانحه هوایی در سیاره‌ای دیگر توسط ناسا

دلیل این سانحه عدم توانایی سیستم ناوبری بصری Ingenuity در شناسایی مناسب ویژگی‌های سطحی دهانه جزرو (Jezero Crater) برای فرود دقیق بود. این فرود سخت باعث شد این بالگرد روی یک موج شنی بیفتد و چپ کند و بدین ترتیب دچار آسیب‌دیدگی دائمی شود.

صاحب‌خبر -
ناسا در حال بررسی حادثه سقوط بالگرد نبوغ (Ingenuity) در مریخ است که اولین تحقیقات در مورد یک سانحه هوایی در سیاره‌ای دیگر محسوب می‌شود.

به گزارش ایتنا، این بالگرد، که به‌عنوان نخستین هواگردی شناخته می‌شود که در دنیایی دیگر پرواز کرده، برای تنها پنج پرواز طی ۳۰ روز طراحی شده بود اما توانست در مدت نزدیک به سه سال، ۷۲ پرواز موفق را ثبت کند.  

پرواز ۷۲، آخرین مأموریت این بالگرد، با سقوطی همراه شد که به شکستن هر چهار پره آن انجامید و باعث شد تا به‌طور دائمی زمین‌گیر شود.

 

دلیل این سانحه عدم توانایی سیستم ناوبری بصری Ingenuity در شناسایی مناسب ویژگی‌های سطحی دهانه جزرو (Jezero Crater) برای فرود دقیق بود. این فرود سخت باعث شد این بالگرد روی یک موج شنی بیفتد و چپ کند و بدین ترتیب دچار آسیب‌دیدگی شود.

اگرچه این پایانی تلخ بر مأموریت‌های «نبوغ» است، اما داده‌های ارزشمند آن به دانشمندان و مهندسان کمک می‌کند تا طراحی بهتری برای هواگردهای آینده انجام دهند. یکی از این نمونه‌ها، بالگردی به نام Mars Chopper است که قادر خواهد بود روزانه تا سه کیلومتر در مریخ پرواز انجام دهد.