به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، سرهنگ پاسدار «حسن حبیبی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان امروز در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان و جمعی از اساتید درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس، ضمن قدردانی از پیشگامی دانشگاه آزاد در برگزاری کلاسهای دروس دفاع مقدس، اظهار داشت: دانشگاه آزاد با گستره و جامعیت خود، یکی از مراکز راهبردی ترویج مباحث علمی و فرهنگی و دینی بوده و پشتوانه قدرت نرم نظام اسلامی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه امروز اهمیت دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست، افزود: رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان و اساتید همواره از شتاب رشد علمی کشور در بخشهای مختلف و پیشرفتهای صنایع دفاعی قدردانی میکنند، اما در جمع پیشکسوتان دفاع مقدس همواره تکرار میکنند که برای انتقال درسها و پیامهای دوران دفاع مقد کم کار شده و باید صد برابر تلاش کنیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به حرفهای جدید دوران نورانی دفاع مقدس برای دیروز و امروز و فردای ما، تصریح کرد: رویادهای ملی و تاریخی بر اثر گذشت زمان کهنه و فراموش میشوند و لذا باید از ظرفیت هنر برای انتقال فرهنگ و معارف دفاع مقدس استفاده کنیم.
حبیبی تدریس درس دفاع مقدس در مدارس و دانشگاهها را یکی از راهکارهای مهم انتقال این فرهنگ دانست و متذکر شد: شهید رئیسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، درس آشنایی با علوم معارف دفاع مقدس را به عنوان یک درس عمومی دو واحدی الزامی مطرح کردند تا در همه دانشگاهها تدریس شود.
وی با بیان اینکه عنوان این درس به آشنایی با علوم و معارف دقاع مقدس و مقاومت تغییر یافته و سرفصلهای آن نیز در حال بازنگری است، ادامه داد: موضوعات مرتبط با محور مقاومت را به این کتاب اضافه کردیم.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان با اشاره به تدوین دایره المعارف دفاع مقدس با برشهای استانی در قالب دانشنامه، عنوان کرد: کار ارزشمندی را در پیوند با پیشکسوتان دفاع مقدس و اساتید دانشگاه آغاز کردیم و تالیف هر مقاله مرتبط با این دانشنامه دارای امتیاز پژوهشی برای اساتید است.
وی از اساتید و دانشجویان خواست پای کار ادبیات پایداری و مقاومت بیایند و گفت: جشنواره فاخری در حوزه دفاع مقدس برگزار میشود که در پیوند با دانشگاه شاهد افزایش کمی و کیفی آثار خواهیم بود.
حبیبی با تاکید بر لزوم انتقال فرهنگ دفاع مقدس در بستر فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، اضافه کرد: ما محتوا را داریم و تولید محتوا کارخواسته ما از دانشگاه است تا فرهنگ دفاع مقدس را به نسل جوان راحتتر منتقل کنیم.
وی یکی از پیامدهای ترویج فرهنگ دفاع مقدس را ایجاد غرور ملی و امیدآفرینی دانست و عنوان کرد: آمادگی داریم که دورههای توانمندی درس دفاع مقدس را برای اساتید برگزار کنیم؛ بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار سند دفاع مقدسی از رزمندگان گیلانی در سامانه جامع اسنادی استان بارگذاری شده و قابل بهرهبرداری برای پژوهشگران است.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان خواستار تعیین مشوقهای دانشجویی در حوزه دفاع مقدس از جمله کسر خدمت و تخفیف شهریه و... شد و خاطرنشان کرد: تجربه ۱۰ کتاب دفاع مقدسی میتواند جایگزین خدمت برای پسران شود؛ همچنین تالیف مقالات مرتبط با دفاع مقدس امتیاز پژوهشی محسوب میشود؛ تولید انیمیشن و موشن نیز کسر خدمت را به دنبال خواهد داشت.
حبیبی از برگزاری جشنواره «افتخار من» خبر داد و تاکید کرد: کودکان و نوجوانان با تهیه یک ویدئوی حدود پنج دقیقهای از خاطره گویی پیشکسوتان دوران دفاع مقدس که از اعضای خانواده آنان هستند، در این جشنواره شرکت میکنند تا بتوانیم فرهنگ دفاع مقدس را تکثیر کنیم.
انتهای پیام/
∎