شناسهٔ خبر: 70272019 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

بازیکن سابق من‌سیتی رئیس‌جمهور گرجستان شد

صاحب‌خبر -
 بر اساس پیش‌بینی‌های قبلی، میخائیل کاولاشویلی که مورد حمایت دولت گرجستان است، توسط کمیسیون انتخاباتی این کشور به عنوان رئیس‌جمهور جدید، انتخاب شد. کمیسیون انتخاباتی گرجستان که شامل نمایندگان پارلمان و مقامات محلی و منطقه‌ای است، از ۳۰۰ عضو تشکیل شده است. کاولاشویلی که تنها نامزد این انتخابات بود، در مراسم رای‌گیری ۲۲۴ رأی را به ست آورد. این انتخابات توسط حزب حاکم و ملی‌گرای "رویای گرجی" که طرفدار روسیه نیز محسوب می‌شود، برگزار شد. حال قرار است کاولاشویلی به عنوان جانشین سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهوری فعلی و منتقد حزب حاکم، روی کار آید. کاولاشویلی نیز از حامیان روسیه به شمار می‌رود.
ناظران این انتخاب را به عنوان "پیروزی" روسیه و "ضربه" به آرمان‌ عضویت در اتحادیه اروپا ارزیابی می‌کنند. در همین حال سالومه زورابیشویلی نیز به مردم پیام داد که "من رئیس‌جمهوری شما باقی می‌مانم. پارلمان مشروعیت ندارد." برگزاری این انتخاب در حالی صورت گرفت که اعتراضات گسترده ضد دولتی در گرجستان همچنان ادامه دارد. پیش‌تر احزاب اپوزیسیون این کشور نیز اعلام کرده بودند که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را به رسمیت نخواهند شناخت.
در همین حال زورابیشویلی نیز اعلام کرد که "قصد ندارد وظایف خود را به رئیس‌جمهوری جدید واگذار کند." اعتراضات گسترده مردمی در شهرهای گرجستان علیه تعلیق مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا توسط دولت این کشور، از روز ۲۹ نوامبر (۹ آذر) تاکنون همچنان در جریان است.
در همین حال اپوزیسیون، حزب حاکم را به "تقلب" در انتخابات پارلمانی اکتبر گذشته نیز متهم کرده است. این اعتراضات پس از تصمیم دولت برای تعویق مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ شدت گرفت. بر اساس گزارش‌ها، پلیس گرجستان در موارد مختلفی برخورد خشونت‌آمیزی با شرکت‌کنندگان در تظاهرات داشته، از گاز اشک‌آور و آب‌پاش استفاده کرده است. طبق اخبار منتشر شده، در جریان اعتراضات تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر نیز دستگیر شده‌اند.
در همین حال توبیاس کرمر، نماینده پارلمان اروپا از حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) آلمان، در مصاحبه با رادیو" دویچلند فونک" گفت که حزب حاکم گرجستان "آشکارا برخلاف خواست مردم و حتی برخلاف قانون اساسی این کشور عمل می‌کند." او تأکید کرد: «تنها راه خروج از این بحران، برگزاری انتخابات جدید تحت نظارت بین‌المللی است. اتحادیه اروپا نیز باید از این فرآیند حمایت کند.»
اتحادیه اروپا ممکن است گرجستان را تحریم کند
پس از اعلام ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر این کشور مبنی بر عدم آغاز مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸، بر میزان تظاهرات مردم در شهرهای گرجستان افزوده شد. منتقدان این تصمیم دولت را تائیدی بر هدایت کشور به سمت روسیه و دوری ازاتحادیه اروپا می‌دانند. حزب حاکم "رویای گرجستان" این اتهامات را رد می‌کند. آلمان، فرانسه و لهستان اقدامات دولت گرجستان را محکوم کرده و در نظر دارند تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال کنند. این سه کشور اعلام کردند که در نشست بعدی وزیران خارجه اتحادیه اروپا، موضوع گرجستان مورد بحث قرار خواهد گرفت تا اقدامات احتمالی علیه این کشور اتخاذ شود. در بیانیه مشترک این سه کشور آمده است که اقدامات مقامات گرج منجر به بی‌ثباتی در کشور شده و آنها همچنین خشونت علیه مخالفان و خبرنگاران را محکوم کردند.