به گزارش خبرآنلاین به نقل از فارس حسن ملک شاهکویی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری های گلستان اظهار کرد: در حال حاضر روزانه بالغ بر ۵۰۰تن پسماند به خطوط پردازش کمپوست سازی استان ارسال می شود.
وی افزود: کمپوستسازی یکی از مؤثرترین روشها برای مدیریت پسماندهای آلی است و با روش کاهش حجم فیزیکی بیولوژیکی روزانه ۴۵تن کمپوست درشت در آققلا تولید می شود.
ملک شاهکویی خطر نشان کرد: روزانه بالغ بر۲۰تن کمپوست نایین و گرانوله نیز تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه در دهه های اخیر یکی از مهم ترین چالش های اجتماعی و محیط زیستی جهان انتخاب یک مکان مناسب برای دفن زباله و همچنین مدیریت صحیح پسماند ها است، گفت: یکی از بهترین روش های دفع زباله تولید کمپوست است که با این روش می شود محصولات ارگانیک ناایمن را ایمن کرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری های گلستان عنوان کرد: کمپوست کودی است که از بازیافت مواد ارگانیک (مواد زائدی که ازگیاهان و حیوانات برجای میمانند) به دست میآید و یکی از مزیت های این روش جلوگیری از تولید هزاران متر مکعب شیرابه و میلیونها تن گاز متان و آلوده شدن بخش عظیمی از محیط زیست است.
گفتنی است؛ استفاده از کمپوست ساختار خاک را ارتقا میدهد، محتوای خاک را تقویت میکنند و سبب میشود خاک مدت زمان بیشتری بتواند آب را در خود نگه دارد و قدرت باروری خاک را افزایش میدهد و کمک میکنند ریشههای سالم در گیاه رشد کند.
این کود همچنین برای کنترل فرسایش، احیا و ساخت زمینهای مرطوب به عنوان پوشش به کار میرود. کمپوست همچنین با ماسه مخلوط میشود و برای زهکشی زمین به کار میرود.