به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا، چاپ دوم کتاب «درسگفتار تمدن نوین اسلامی» که مجموعه مباحث اولین دوره تربیت مدرس تمدن نوین اسلامی با تدریس فرزاد جهانبین است توسط انتشارات مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شده است.
در این کتاب تلاش شده است تبیین جامع و دقیقی از تمدن نوین اسلامی ارائه و به مهمترین مسائل در این زمینه پرداخته شود.
این کتاب حاصل سالها تلاش علمی و تأملات مؤلف در حوزه تمدن نوین اسلامی است و به محضر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی تقدیم شده است.
محمدحسین ضمیریان، معاون آموزشی سازمان بسیج اساتید کشور در پیشگفتار این اثر آورده است: سازمان بسیج اساتید با توجه به رسالت خود در حوزه آموزش همچنین طرح شریف اعتلا با همکاری دانشمند فرزانه و محقق پرتلاش تمدن نوین اسلامی، فرزاد جهان بین، به برگزاری اولین دوره تربیت مدرس تمدن نوین اسلامی اقدام نمود؛ ماحصل این درسگفتار پژوهیده طی جلسات مختلف به سیاق درسنامههای بینالمللی که مبتنی بر درسگفتار و تازه یابیهای علمی اساتید ارائه کننده و سپس تدوین آن است، آنچه امروز در دسترس علاقهمندان به حوزه آینده ساز و حیاتی تمدن نوین اسلامی باشد؛ مسیر تمدن سازی، مسیری است که هر گاه در آن می تواند ما را به خورشید عظمی ولایت(عجل الله تعالی فرجه) نزدیک کند؛ امید است تدوین و انتشار درسگفتار تمدن نوین اسلامی که هدف آن وجود متن پایه برای تشکیل کلاسهای متعدد در کشور است در نهایت به شکل متناسبی به بازتولید گفتمانی مبحث عمیق تمدن سازی در جنبش استادی بدل شود.
این کتاب در هشت فصل و دو ضمیمه طراحی شده است:
درس اول: معناشناسی تمدن و فرهنگ، تمدن اسلامی و تمدن نوین اسلامی
درس دوم: مناسبات فرهنگ و تمدن
درس سوم: فرایند تمدنسازی
درس چهارم: تبیین تفصیلی مراحل تحقق تمدن نوین اسلامی
درس پنجم: تمدن اسلامی، پروسه یا پروژه
درس ششم: نظام اسلامی، دولت اسلامی و دولتسازی اسلامی
درس هفتم و هشتم: نسبت جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی، همراه با بررسی 4 کشور مدعی تمدنسازی
ضمیمه اول: بررسی و مقایسه مؤلفههای تمدنی میان ایران و آمریکا
ضمیمه اول: بررسی و مقایسه مؤلفههای تمدنی میان ایران و آمریکا
ضمیمه دوم: منابع برای مطالعه تکمیلی
جهانبین در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: انقلاب اسلامی با بیان نظریه «نه شرقی نه غربی» توانست ابرنظمی جمعی مبتنی بر برابری دولتها و حاکمیتها و تحقق حقوق الهی و انسانی ملتها در نظام بینالملل را رقم زند و با احیای ظرفیتها و امکانات فراموش شده، ملتهای غیرمتعهد و نفی انفعال و مرعوبیت در برابر استکبار، در صدد قطع ریشههای وابستگی ملتها به قدرتهای بزرگ و درافکندن طرحی نو برآید. این حقیقت بزرگ انقلاب اسلامی را می توان در کلام و دغدغههای رهبر و بنیانگذار انقلاب اسلامی جستجو کرد و از سویی نیز می توان استمرار این نوع نگاه و توجه به تحول مزبور را در سیاستها، راهبردها و روشهای اجرایی و عملیاتی مبتنی بر اندیشه و سیره ایشان مشاهده نمود.
تأکید بر فرهنگی بودن انقلاب اسلامی و اصرار بر استقلال از دیگر قدرتها و بازیابی هویت اصیل انقلاب اسلامی ایران، ازجمله مسائلی است که در آرای امام(ره) به صورت جدی در خصوص انقلاب اسلامی مطرح شده و از این منظر انقلاب اسلامی پاسخی به بحران هویت شکل گرفته بر اثر سیاستهای عصر پهلوی بوده است. امام راحل(ره) مسئله اساسی را نه تغییر رژیک سلطنتی بلکه نشر توحید در عالم میدانند. (امام خمینی، 1371، ج 8، ص 42)
همچنین، علاقهمندان برای آشنایی بیشتر با این کتاب میتوانند صفحات ابتدایی را از https://sccsr.ac.ir/wp-content/uploads/Dr.-JAHANBIN-030809.pdf دریافت کنند.
انتهای پیام