شناسهٔ خبر: 70268722 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

دهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش؛ بررسی موضوع اهمال در توزیع نامتناسب ارز اختصاص داده شده

در دهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش موضوع اهمال در توزیع نامتناسب ارز اختصاص داده شده مورد بررسی قرار گرفت و به اتهامات وارده متهمان رسیدگی شد. 

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

دهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها، شکات پرونده، نمایندگان سازمان‌های متولی و نظارتی، نمایندگان بانک‌های شاکی، بانک مرکزی و گمرکات برگزار شد.

دهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش؛ بررسی موضوع اهمال در توزیع نامتناسب ارز اختصاص داده شده

 قاضی پسندیده در ابتدای جلسه دادگاه گفت: در آخرین جلسه رسیدگی به پرونده، اشخاص حقوقی و نمایندگان ۸ شرکت مرتبط با گروه دبش تفهیم اتهام شدند و دفاعیات آنها استماع شد. در این جلسه دادگاه نیز به اتهامات ادامه این شرکت‌ها و اشخاص حقوقی که نماینده به دادگاه معرفی کرده‌اند، رسیدگی می‌شود.

در ابتدای جلسه امروز نمایندگان ۳ شرکت وابسته به گروه دبش که از جانب تعدادی از متهمان حقوقی پرونده به عنوان وکیل معرفی شدند به دفاع از اتهامات پرداختند و به سوالات قاضی پاسخ دادند.

قاضی پرونده خطاب به متهم ردیف اول گفت: شما بابت ورود کالا ارز دریافت کرده‌اید، این دریافت ارز یک تعهد پایه ایجاد کرده است. کسی که ارز را از شما گرفته یک تعهدی در برابر شما و بالاتر از آن یک تعهد در مقابل کشور داشته است که این کالا‌ها را ارسال کند. 

اینکه در مقصد تشریفات گمرکی منجر به ورود کالا می‌شود یا خیر بحث ثانویه است. تعهد اولیه این است که آن شخص کالا را بارگیری و با کشتی ارسال کند. طبق اظهارات در این روند مشکلاتی وجود داشته است. 

قاضی پسندیده گفت: در جلسات گذشته به صراحت بیان کردم اگر در حال حاضر موانعی برای ترخیص کالا‌ها وجود دارد، اعلام کنید تا دادگاه تا جایی که امکان دارد، موانع را برطرف کند، اما تاکنون کالایی وارد نشده و تعهدات همچنان وجود دارد.

قاضی بیان کرد: اگر شما کالایی آورده و به انبار‌های عمومی مستقر در گمرکات و حتی منطقه آزاد رسانده بودید آن زمان می‌توانستید عنوان کنید که کالایی وارد کشور کردم و تعهد وجود دارد و دادگاه برای رفع موانع ترخیص کمک کند تا منجر به ورود شود، اما در حال حاضر از جانب شما اقدامی برای ورود کالا انجام نشده است. به غیر از مواردی که از روز اول پرونده جزو کشفیات و اظهارات شما بوده دیگر موردی نبوده است.

در ادامه این جلسه دادگاه با دستور قاضی پسندیده، یک متهم دیگر پرونده در جایگاه حاضر شود. این متهم پس از تفهیم اتهامات مندرج در کیفرخواست، به ارائه دفاعیات پرداخت و در ادامه به سوالات قاضی پسندیده پاسخ داد.

قاضی پسندیده خطاب به متهم درباره وضعیت تخصیص و تعیین سهمیه ارزی حوزه مسئولیت هر وزارتخانه و اتهام اهمال در انجام وظایف قانونی از طریق اهمال در توزیع نامتناسب ارز اختصاص داده شده به دستگاه دولتی سوال کرد.

قاضی پس از اخذ دفاعیات متهم، به نماینده بانک مرکزی دستور داد تا گزارشی در این خصوص به دادگاه ارائه کند.

قاضی پسندیده در پایان جلسه دادگاه بیان کرد: با توجه به اینکه برخی از اموال متعلق به گروه دبش، از محل واردات حواله‌های ارزی بود و متروکه شده و تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی داده شده است مکاتبه‌ای با سازمان صورت گرفته تا در خصوص مشخصات دقیق اموال و مشخصات وضعیت آنها، محل نگهداری، اینکه چه بخشی فروش رفته و چه بخشی فروش نرفته است، وضعیت باقی‌مانده و ارز حاصل از فروش گزارشی ارائه دهند.

وی افزود: همچنین مجدداً مکاتبه‌ای با گمرک صورت گرفته است تا وضعیت ورود کالا‌های مرتبط با حواله‌های ارزی به گمرکات را اعلام کنند تا مشخصات گزارش کننده‌ها و اینکه چه بخشی از آنها متروکه شده و ارزش ارزی آنها چه مقدار است، مشخص شود. همچنین کوتاژ‌های اعلامی و اظهارنامه‌های اعلامی گمرک مرتبط با کدام یک از حواله‌های ارزی بانک‌های شاکی است و ارزش آنها چه مقدار است؛ بنابراین این مراتب باید اعلام شود تا اگر نیاز است اصلاحی صورت گیرد در واقع دادگاه آن را انجام دهد.

انتهای پیام/