به گزارش بولتن نیوز به نقل از کردپرس، کردهای سوریه نگران خیانت دوباره آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ هستند. این گروه که پیشتر از حمایت آمریکا برای مقابله با داعش برخوردار بودند، اکنون با خطراتی از سوی ترکیه و تغییرات احتمالی در سیاستهای آمریکا در سوریه مواجه هستند. ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش دستور خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه را صادر کرد و این تصمیم موجب تعرض ترکیه به مناطق تحت کنترل کردها شد.
کردهای سوریه به ویژه نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) که توسط آمریکا تجهیز شدهاند، نگرانند که پس از پایان نقششان در مبارزه با داعش، حمایتهای آمریکا از آنها قطع شود. ترامپ تمایل دارد که حضور نظامی آمریکا در سوریه را کاهش دهد و از روابط نزدیک با ترکیه حمایت میکند. این وضعیت باعث شده تا کردها احساس کنند ممکن است مانند گذشته، پس از انجام وظایف استراتژیک خود از حمایتهای آمریکا محروم شوند.
همچنین، درگیریهای اخیر میان SDF و گروههای مخالف دولت بشار اسد، حمایت ترکیه از گروههای مخالف کرد و تهدیدات امنیتی از سوی داعش نگرانیها را افزایش داده است. کردهای سوریه به دنبال حفظ خودگردانی در چارچوب یک نظام فدرال در سوریه جدید هستند، اما نگرانیها درباره حکومتهای سنیگرای اسلامگرا مانند "هیات تحریر الشام" (HTS) وجود دارد.
در نهایت، حمایت از کردها در مقابله با داعش هنوز از اهمیت بالایی برخوردار است، اما سیاستهای آمریکا و ترکیه در قبال این گروهها به شدت در حال تغییر است
رناد منصور، کارشناس خاورمیانه در چاتم هاوس، درباره احتمال خروج نیروهای آمریکا از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا به فایننشال تایمز گفت: «کردهای سوریه در حال حاضر در موقعیت بسیار خطرناکی قرار دارند. آنها منسوب به PKK متصل هستند، که باعث درگیری کردهای سوریه با ترکیه میشود. آنها عملاً در هیچ کجا متحدانی ندارند.»
او افزود: «آنها به روابط با آمریکا وابسته هستند اما آمریکا آنها را تنها در زمانی که به نفعش باشد به عنوان دارایی ارزشمند میبیند. نگرانی آنها این است که ممکن است به عنوان کالاهای قابل فدا شدن دیده شوند.»
فرهاد شامی، سخنگوی نیروهای SDF در سوریه نیز ضمن اذعان به قابل اطمینان نبودنهمپیمانی با آمریکا، به فایننشال تایمز گفت: «صادقانه بگویم، ما میترسیم همان اتفاق دوباره بیفتد، میترسیم [آمریکا] دوباره ما را ترک کند.»
جان آلترمن از مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در واشنگتن نیز در این باره می گوید: « در 40 روز آینده یک رئیسجمهور جدید در آمریکا خواهیم داشت که تمایل دارد از سوریه خارج شود و در گذشته هم به [رجب طیب] اردوغان اجازه آزادی عمل زیادی در مقابل کردها داده است. آیا این بار فرق خواهد کرد؟»
کریس وان هالن، سناتور حزب دموکرات نیز در این باره گفت: «مهم است که حمایت از شرکای خود- کردهای سوریه- ادامه دهیم و تاکید کنیم که در این مقطع آنها را رها نخواهیم کرد.»
∎