به گزارش نامهنیوز، رسانه انگلیسی در مطلبی با اشاره به حمایت ایالات متحده از کردهای سوریه، گزارش داد که با پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات آمریکا، این گروه نگران قطع حمایتهای وانشگتن است.
به گزارش فایننشال تایمز، مخالفان مسلح سوری که اخیراً موجب سرنگونی حکومت «بشار اسد» شدند، حملهای جداگانه را آغاز کردهاند که در رسانههای کمتر به آن پرداخته شده است. «ارتش ملی سوریه» که یک گروه مسلح تحت حمایت ترکیه است، در روزهای اخیر با «نیروهای دموکراتیک سوریه» موسوم به «قسد» درگیر شده است، گروهی نظامی که تحت حمایت آمریکا قرار داشته و آنکارا آن را تهدیدی جدی میداند.
کردهای سوریه که جمعیت آنها حدود ۲ میلیون نفر است و ۱۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، در جریان جنگ داخلی سوریه قلمروی خود را ایجاد کردند و حالا از این بیم دارند که در حکومت جدید - که مورد حمایت ترکیه قرار دارد - وضعیت بدتری پیدا کنند. آنکارا نیروهای دموکراتیک سوریه را شاخهای از حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) میداند، گروهی مسلح که به مدت چهار دهه با دولت ترکیه جنگیده است.
ایالات متحده قسد را برای مبارزه با داعش مسلح کرده بود، اما حالا بازگشت «دونالد ترامپ» بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا، این سؤال را ایجاد کرده که حمایت واشنگتن تا چه زمانی ادامه خواهد یافت. به گزارش رسانه انگلیسی، ایالات متحده دههها است که از گروههای کرد بهعنوان نیروی زمینی در عراق و سوریه استفاده کرده و پس از پایان مصرف این گروهها، حمایت خود را متوقف کرده است. برخی نگراناند که این امر کردها را در معرض خطر قرار داده و به داعش فرصت بازسازی دهد.
«رناد منصور» کارشناس امور غرب آسیا در اندیشکده «چتمهاوس» میگوید: «کردهای سوریه اکنون در وضعیتی بسیار خطرناک قرار دارند. آنها با پکک ارتباط دارند و همین کردهای سوریه را وارد درگیری با ترکیه میکند. آنها در هیچ کجا واقعاً متحدی ندارند و به ایالات متحده وابسته هستند، اما آمریکا آنها را به چشم یک ابزار میبیند. نگرانی آنها این است که ممکن است بهعنوان مهرههای بیمصرف دیده شوند.»
کردها در سراسر غرب آسیا حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت دارند که میان عراق، ایران، سوریه و ترکیه تقسیم شدهاند. تلاش کردهای ترکیه برای استقلال، به ایجاد چندین جنبش مسلحانه مانند پکک در ترکیه منجر شده است. احزاب کرد عراق نیز بهدنبال تشکیل یک دولت کرد هستند، اما دولت نیمهخودمختار آنها ارتباط نزدیکی با بغداد دارد.
در بخش اعظم جنگ داخلی سوریه که از سال ۲۰۱۱ آغاز شد، گروههای مسلح کُرد حفظ کنترل قلمروی خود را بر مبارزه با اسد ترجیح دادند و ایالات متحده از آنها بهعنوان متحد خود در مبارزه با داعش استفاده کرد. واشنگتن «یگانهای مدافع خلق» موسوم به «یپگ» را آموزش داد و مسلح کرد. این نیروها سپس با سایر گروهها متحد شده و نیروهای قسد را تشکیل دادند که در کمپین هوایی آمریکا علیه داعش، نقش نیروی زمینی را بازی کرد.
این گروهها از آشفتگی جنگ داخلی سوریه بهرهبرداری کردند و اکنون تعداد نیروهای قسد نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود. این نیروها حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از خاک سوریه را تحت کنترل دارند که عمدتاً مناطق شمال شرقی رود فرات را شامل میشود.
به گزارش فایننشال تایمز، بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، تداوم حمایت ایالات متحده را در هالهای از ابهام قرار داده است.