شناسهٔ خبر: 70267780 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

حجت الاسلام خاموشی؛

باید حوزه اقتصاد درون‌زای انقلاب اسلامی را تقویت کنیم

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه ما موظف هستیم حوزه اقتصاد درون زای انقلاب اسلامی را تقویت کنیم، گفت: وقفی که آزاد از بودجه نفت، عوارض و مالیات و ... است می تواند تعیین تکلیف کند که در زمینه پیشرفت می‌خواهد چه پیشران‌هایی شکل دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- امروز شنبه (۲۴ آذر ماه) در افتتاحیه چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف که در هتل ارم برگزار شد  با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک حقیقت پویا، زنده و در حال رشد است اظهار کرد: به همین جهت همواره دشمنی ها با انقلاب اسلامی در حال برنامه ریزی بوده تا راه را برای پیشرفتهای انقلاب سد کنند. بنده از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و زمان حاضر سعی کرده ام انقلاب اسلامی از ذهنم فراموش نشود و مسائل مربوطه را پی گیری کرده ام. زمانی که به بنده مسئولیتی در سازمان اوقاف سپرده شد از لحاظ قانونی و شرعی مطالعات افزونی برای من محقق شد، پی گیری کردم که ببینم قوانین وقف چه قدرتی و چه محدودیت‌هایی دارد و از نظر شرعی چه وظایفی دارم که انجام وظیفه کنم.  ما در سازمان اوقاف اموالی که در اختیار داریم اموال بیت المال، اموال عمومی و دولتی و خصوصی به معنای مالک خصوصی نیست، بلکه اموال محبوسه‌ای است که افراد عمدتا حبس کرده‌اند و کار وقف عمدتا با متولیان است. در صورت فقدان متولی، امور موقوفه با ولی فقیه است و ولی فقیه مقام مجاز برای امور حفظ، افزایش منافع و اجرای نیت تعیین می‌کند. سازمان اوقاف و امور خیریه در جمهوری اسلامی ایران نهادی است که تولی موقوفات را به عهده دارد و اولین سهمش به خود وقف می‌رسد؛ یعنی باید از لحاظ قانونی وقف را پیگیری کند. وقف از نظر سنددار شدن، کاداستر و رفع دعاوی و حدنگارکردن و ... باید مورد پیگیری قرار گیرد.  

حجت الاسلام خاموشی افزود: طی سه سال اخیر گزافه نیست بگوییم چندین برابر عمر وقف در ایران سند تک برگ صادر شده است. بسیاری از اسناد وقفی وجود دارد که در اختیار ما نیست. افراد نزد خود نگه می‌دارند و بعد از مدتی ابراز می‌کنند. یک شبهه‌ای وجود دارد که می‌گویند مردم وقف نمی‌کنند این گونه نیست اخیرا وقفی صورت گرفته که در هفته پیش رو اعلام می‌شود و وقف بزرگی در حوزه پژوهش و علم و تاریخ نگاری است اگر ما از وقف ربع رشیدی دفاع می‌کنیم، از عمر آن بیش از ۷۰۰ سال گذشته است بنابراین سازمان اوقاف وظیفه‌مند باید به کارش ادامه دهد و مردم هم توجه می‌کنند که موقوفات با این ساختار حفظ خواهد شد. در طول زمان، فقیهانی بوده‌اند که قبل از انقلاب مسلط بر موضوع وقف بوده‌اند و درمورد موقوفات نظر داده‌اند مثلا برخی موقوفات امضای شیخ انصاری پای سند موقوفه است و این‌ها سندهای تاریخی مسلم است که در حوزه وقف وجود دارد. وقف تابع قانون زمان وقفش است. کسی شبهه نکند که در تعارض این قوانین ما باید چکار کنیم. باید قوانین را مطالعه کنیم و متناسب با زمان فعلی تفسیر کنیم. قانونگذاران توجه کنند که وقف یک حکم شرعی است و اگر تحبیسی در ۳۰۰ سال قبل صورت گرفته حدود آن باید رعایت شود.  


رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: در زمینه مولد سازی گاهی زمین زراعی در اختیار داریم در این زمینه می‌توانیم این زمین را اجاره دهیم، ما این گزاره را تغییر دادیم و گفتیم آنجایی که می‌توانیم، مشارکت داشته باشیم. تسلط ما در عرصه وقفی بیشتر می‌شود. ما در مولد سازی فقط سراغ گزاره‌های محدود نرفتیم برای توسعه گزاره‌ها داریم تلاش می‌کنیم. به عنوان مثال در حوزه موقوفات درمانی فقط سراغ دارو و درمان نرفته‌ایم به سراغ اقداماتی رفته‌ایم که هزینه درمان را کاهش می‌دهد.  ما بیمارستان و هزینه درمان را تعطیل نکرده‌ایم در کنار این امر سراغ حمایت از دانشمندانی رفته‌ایم که با تحقیقاتی که انجام داده هزینه‌های درمان بیماری‌هایی مانند سرطان را کاهش داده‌اند و این رسالت وقف است.  ما موظف هستیم حوزه اقتصاد درون زای انقلاب اسلامی را تقویت کنیم وقفی که آزاد از بودجه نفت، عوارض و مالیات و ... است می‌تواند تعیین تکلیف کند که در زمینه پیشرفت می‌خواهد چه پیشران‌هایی شکل دهد.  

وی با تشکر از همه مسئولان و واحدهای استانی و واحدهای حقوقی و ثبتی و اوقافی که به بهره وری کمک می‌کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای امنیت غذایی باید حدود ۳۰ درصد آبزی پروری را در دستور کار خود قرار دهد. ما در بهره وری تقریبا ۶ موضوع را مورد توجه قرار می دهیم. مورد اول آبزی پروری بود که فارم بزرگی در بوشهر و چارک شکل گرفته و اخیرا در هندیجان برای پرورش ماهی در خاک اقداماتی صورت گرفته است. در این زمینه سه استان خوزستان و بوشهر و هرمزگان هدف قرار گرفته اند. فراوری و بازار داخل نیز مد نظر قرار دارد و تولیدات در حال عرضه است.  بحث انرژی بسیار جدی است و تولید ۱۱۰ مگاوات را هدف گیری کرده ایم. تاکنون ۹ مگاوات تولید داشته ایم. از ابتدا بورس انرژی را هدف گیری کرده ایم. برای حفظ برق نیز از طریق سانترفیوژها فکر شده است که انشاالله به تولید انبوه برسیم. همچنین در بحث انرژی سراغ انرژی وسایل نقلیه رفتیم که فسیلی را بیرون کنیم و از باطری استفاده کنیم و موتورهای برقی تولید کرده ایم. رقبای بسیاری داریم امیدواریم این محصول را عرضه کنیم و مورد استقبال مردم قرار بگیرد.  

وی اظهار کرد: در زمینه دانش بنیان معتقدیم «العلم السلطان» در این نمایشگاه شر کتهایی می‌بینید که محصولات مختلف ارائه می‌کنند به عنوان مثال در رفع آلودگی هوا اقداماتی مانند تولید کاتالیست خودرو مد نظر قرار گرفته در حوزه ریل اعلام آمادگی می‌کنیم برای کمک به خطوط ریلی شمال به جنوب و غرب به شرق برای اینکه امکان حمل بار بیشتر شود.  در رابطه با وقف پول و سهام نیز اجازه آن را از مقام معظم رهبری گرفتیم بر فرض اینکه قدرت مالی پول را حفظ کنیم. و اینها امکان مانور بیشتر در بحث موقوفات را فراهم می کند.  

وی با بیان اینکه در زمینه مسکن، تامین مسکن نخبگان مد نظر قرار گرفته گفت: همچنین معادن وقفی زیادی داریم که اولویت بهره‌برداری با سازمان وقف است و مورد پی‌گیری قرار گرفته است. در زمینه زنجیره زراعی نیز حداکثر بهره برداری مد نظر است و از ظرفیت دانش بنیان‌ها در این مراکز استفاده می‌کنیم. باید به اقلیم گرم و خشک توجه کنیم. در جنوب کشور نفت به ما ارزانی شده و باید جایگزین در نظر بگیریم یکی از این موارد، کشت چوب است که در سال اول دو هزار هکتار صورت گرفته است و یک میلیون هکتار هدف گذاری شده است.

انتهای پیام